Az Apple Pay valóban biztonságos? Amit tudnod kell

A kérdés megválaszolásakor meg kell vizsgálni a legutóbbi eseményeket, amelyek nem is olyan régen voltak a címlapokon. 2014 januárjában az ország egyik legnagyobb kiskereskedője, a Target bejelentette, hogy az ügyfelek több mint 70 millió hitelkártya és személyes adata sérült. Ez egy epikus esemény volt a kiskereskedelem történetében.

HÁTTÉR

Az otthoni raktár jelentése szerint 56 millió ügyfélfiókot veszélyeztettek. Sok vita folyt ezekről az eseményekről, és a bankok és a hitelkártya-partnerek új technológiát vezettek be e kockázatok csökkentésére. Hosszú utat tettünk meg azóta, hogy 1950-ben a Diners Club bevezette az első hitelkártyát. A bevásárlók milliói függnek hitelkártyájuktól.

A kérdés az, hogy mennyire bízhatunk kiskereskedőinkben és online kereskedőinkben, hogy megvédjék ezeket az információkat, figyelembe véve a hackelési események közelmúltbeli növekedését?

ALMAPÉNZ

Itt jön jól az Apple Pay, és potenciális játékváltó. Személyes vagy hitelkártya-adatait nem tárolja a kereskedő, amikor az Apple Pay szolgáltatást használja ezekre a tranzakciókra. Az Apple Pay célja az Ön személyes adatainak védelme. Az Apple Pay nem gyűjt olyan tranzakciós információkat, amelyek visszaköthetők hozzád. A fizetési tranzakciók Ön, a kereskedő (vagy az alkalmazáson belüli fizetések alkalmazásfejlesztője) és a bankja között zajlanak.

Fizetés olyan üzletekben, amelyek érintés nélküli fizetést fogadnak el az Apple Pay használatával Közeli terepi kommunikáció (NFC) eszköz és a fizetési terminál között. Az NFC egy iparági szabványos, érintés nélküli technológia, amelyet csak rövid távolságokra képesek használni. Az Apple tartalmazza az NFC chipet az iPhone 6 modelljein. Ha az Apple Pay használatával fizet, az nem használja a betéti vagy hitelkártya számát; ehelyett egy véletlenszerűen generált számot használ, amelyet a kártyádhoz rendelnek. Ezek a tokenek minden egyes tranzakciónként változnak, így senki sem másolhatja őket.

Ez sokkal biztonságosabb, mint egy hagyományos hitelkártya, amelyet elveszítve vagy ellopva többször is felhasználható, mielőtt a lemondásra kerülne. A tényleges hitelkártya-információk titkosítása sokkal biztonságosabbá teszi, mint a tényleges fizikai hitelkártya kereskedővel történő használatát. Noha az Egyesült Államokban a bankok több okból is lassú volt az átvétel és az Apple Pay felmelegedése, a közelmúltban 27 új bankpartner jelentkezett be az Apple Pay használatára. Most már használhatja az Apple Pay szolgáltatást az Exxon Mobil benzinkútján is. Lassan, de biztosan az Apple Pay megnyeri a kritikusokat, és nagyon biztonságos alternatívának bizonyul azoknak a fizikai hitelkártyáknak, amelyeket már régóta használunk.

AZ ELlopott iPhone esete

Tekintettel arra, hogy készüléke, függetlenül attól, hogy iPhone 6-os változat vagy Apple Watch-e, megkönnyítheti-e az Apple Pay tranzakcióit, mi történik, ha ezeket az eszközöket ellopják? Használhatja valaki az eszközét csalárd vásárlásokhoz? Az Apple nagyon világos ebben a kérdésben. Webhelyük azt sugallja, hogy ha iPhone vagy iPad eszközén bekapcsolta a „Find My iPhone” funkciót, egyszerűen felfüggesztheti az Apple Pay alkalmazást azzal, hogy készülékét Elveszett módba helyezi a Find My iPhone használatával ahelyett, hogy azonnal lemondaná a kártyákat. Ez nagy segítség, mivel tudjuk, milyen fájdalommal kell számolnunk, amikor felhívjuk az egyes kártyatársaságokat, és megpróbáljuk törölni a kártyákat, ha szerencsétlenség támad.

Véglegesen megszüntetheti az Apple Pay alkalmazással történő fizetés lehetőségét a készüléken található hitel- és bankkártyákkal, és megkísérelheti eltávolítani az eszközön tárolt jutalomkártyákat az eszköz távoli törlésével az iPhone keresése segítségével. IPhone-on, iPad-en és az Apple Watch-on az iCloud.com/Settings webhelyre kattintva eltávolíthatja az eszköz hitel- és betéti kártyáival történő fizetés lehetőségét.

Bankja vagy bankjának hivatalos szolgáltatója felfüggeszti vagy eltávolítja hitel- és betéti kártyáit az Apple Pay szolgáltatásból, még akkor is, ha készüléke offline állapotban van, és nincs mobil vagy Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatva. Felhívhatja bankját is, hogy felfüggessze vagy eltávolítsa hitel- és betéti kártyáit az Apple Pay alkalmazásból. Mint látható, az ellopott eszköz körül többféle lehetőség van a probléma kezelésére.

EGYÉB E-TÁROLÓK

Vannak más ajánlatok is ebben a kezdő e-pénztárca iparban. A Samsung rendelkezik a Samsung Pay programmal, a Google pedig az Android Pay programmal. Az Apple Apple Pay kínálatának sarkában több kiskereskedő megpróbálta hozni saját egyedi ajánlatát is. Jól jegyzett program volt az, amelyet a CVS gyógyszertár a CurrentC programján keresztül kínált. Meg kell jegyezni, hogy a felajánlásakor ez hackelési eseménynek volt kitéve.

Ha online pénzügyi tranzakciókról van szó, a hackerek mindig megpróbálják kihasználni és megsérteni őket. Óvatosnak kell lenni a pénzügyi tranzakciók online lebonyolításakor. Fontos, hogy figyeljen a képernyőre és a weboldalra, és ne feledje, hogy az Apple Pay soha nem kéri a hitelkártyáját a tranzakció során. A hackerek mindig megpróbálják kihasználni az ügyfelek tudáshiányát, beleértve az Apple Pay megkerülését is.

ÖSSZEFOGLALÁS

Mivel az Apple Pay ebben az évben lendületet kapott, még nem találtunk olyan jelentősebb hackelési eseményeket, amelyek hatással voltak az Apple Pay szolgáltatást használó ügyfelekre. Az Apple nagy lépéseket tett annak érdekében, hogy nagyon biztonságos legyen. Az NFC alapú chip architektúra mellett az Apple integrálta a Touch ID-t és a komplex jelszó architektúrát a mobil pénztárca rendszerébe.

Az Apple nem tárolja és nem fér hozzá az Apple Pay-hez hozzáadott hitel- vagy bankkártyaszámokhoz. Az Apple Pay csak a tényleges kártyaszámok egy részét és az Eszközfiókszámok egy részét, valamint a kártya leírását tárolja, hogy könnyebben kezelhesse kártyáit.

A közelmúltban az Apple és az FBI körüli összes főcím mellett mindenképpen kényelmesebbnek érezhetjük magunkat azzal a gondolattal, hogy az Apple Pay tranzakciói meglehetősen biztonságosak ahhoz képest, mint a fizikai hitelkártyák használata a tranzakciók során. A következő hetekben bemutatjuk és bemutatjuk, hogyan állíthatja be és használhatja az Apple Pay alkalmazást iPhone-ján és Apple Watch-ján.

Szeretnénk hallani észrevételeit, ha regisztrálást tervez és az Apple Pay használatát tervezi, vagy ha elkezdte használni. Hasonlóképpen, azoknál az embereknél, akik a kerítésen ülnek ezzel az új technológiával, kérjük, ossza meg, mi a legfőbb aggodalma és bizonytalansága, amikor áttér az új technológiai kínálatra.

Legutóbbi hozzászólások