iPhone 7, Mi a nagy baj az AMOLED kijelzőkkel?

Az elmúlt hetekben nem tudtam észrevenni a neten megjelent bejegyzések számát, amelyek az AMOLED kijelző egységben rejlő lehetőségekről szólnak az iPhone következő generációján, nevezetesen az iPhone 7-en.

Úgy tűnik, hogy a KGI Securities ming-Chi Kuo márkanévvé válik, amikor az Apple iPhone pletykákról van szó. Ezért úgy döntöttem, hogy megnézek néhány dolgot magamnak.

Mi az AMOLED kijelző?

Mi lehet a Wikinél jobb kezdeni? Az AMOLED (aktív mátrixú szerves fénykibocsátó dióda, / ˈæmoʊˌlɛd /) az okosórákban, mobil eszközökben, laptopokban és televíziókban használt megjelenítési technológia. Az OLED egy speciális típusú vékonyréteg-megjelenítési technológiát ír le, amelyben szerves vegyületek alkotják az elektrolumineszcens anyagot, az aktív mátrix pedig a pixelek címzésének technológiáját jelenti.

Az AMOLED kijelzők magasabb frissítési gyakoriságot biztosítanak, mint a passzív mátrixok, [amelyek nem elég specifikusak az ellenőrzéshez] gyakran lecsökkentik a válaszidőt kevesebb, mint ezredmásodpercre, és lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak.

Ez az előny teszi az aktív mátrixú OLED-eket jól használhatóvá hordozható elektronikában, ahol az energiafogyasztás kritikus az akkumulátor élettartama szempontjából.

Nem meglepő, hogy a Samsung és néhány más eszközgyártó már egy ideje használja az OLED technológiát. Valójában a legújabb Samsung Galaxy 7 edge, valamint a Galaxy 7 mindkét OLED kijelzővel rendelkezik.

A Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge mindkettő nagyon magas, 2560 × 1440 pixel felbontású, és 535+ pixel per hüvelyk (ppi) felbontású, tökéletes élesnek tűnő képeket produkál (normál emberi látáshoz 20/20) minden normál nézési körülmények között. Az iPhone 6 telefonok még mindig a hagyományos LCD-korszakban vannak. Az OLED más néven AMOLED kijelző technológia szintén hozzájárul ahhoz, hogy a telefon vékonyabb, könnyebb, nagyon gyors válaszidőt és mindig kijelző módban van

Ha megnézi az iPhone 6S plus és a Samsung Galaxy S7 közötti akkumulátoridő kompatibilitását a Knowyourmobile.com webhelyen keresztül, akkor egyértelműen láthatja a Samsung dominanciájának előnyét.

Ha a fenti statisztikákat nézzük, és a felsőbbséget csak az OLED-kijelzővel viszonyítjuk, az kissé félrevezető lehet. Az S7 Edge 3600 mAh-s akkumulátora meglehetősen nagyobb, mint az iPhone 2750 mAh-s csomagja. Az akkumulátor méretén kívül fontosabb a telefont működtető szoftver. Bár az iPhone 6S Plus egy kisebb méretű akkumulátorral rendelkező LCD-modell, még mindig elegendő gyümölcslével rendelkezik két napig, ha nem játékhoz használt alkalmazásokhoz használja a készüléket. 

Szóval, alapvetően egy élesebb megjelenésű iPhone, akinek az akkumulátora rúgja a…

Az Apple Spin az AMOLED-en

Gondolkodj újra.

Az Apple mindig szeret a saját maga módján csinálni dolgokat. Már jóval azelőtt, hogy az Apple Samsunggal és LG-vel kötött szerződéséről az OLED-kijelzőkről szóló pletykák megkezdődtek, az Apple egyedülálló OLED-szabadalmai révén nagyon elfoglalt volt a kijelzőn.

Megdöbbentő az Apple által tavaly benyújtott és kapott szabadalmak száma e technológiai alkalmazásról. A rugalmas OLED-kijelző használatának innovatív kialakításától, az új OLED-kijelzős iPhone-modellek beágyazott érzékelőinek felhasználásával a fejlett haptikhoz, az AMOLED-kijelző körüli átfogásig az Apple mindent lefedett.

Összpontosított technológiát is fejlesztett annak érdekében, hogy az energiamegtakarításból a lehető legnagyobb hasznot hozza, amikor erről a technológiáról van szó. Egyik szabadalmában megvitatta egy kapcsolható réteg alkalmazását egy OLED kijelzőn, hogy akár 30% -kal nagyobb energiahatékonyságot érjen el, mint egy összehasonlítható méretű LCD képernyő, miközben továbbra is kiváló képkockasebességet és / vagy kontrasztot biztosít.

Ha az iPhone 7 egy gyorsabb A10 processzorral érkezik, amely az OLED kijelzőket táplálja, akkor varázslatos fényességre számíthatunk az új egységtől a megjelenő funkciók tekintetében, hogy kihasználhassák ezt az ugrást a következő megjelenítési platformokra.

Következtetés

Ha az Apple-re gondol, mindig valami egyedi dologra gondol, olyan kialakításra, amely megfelel a legjobb elvárásoknak, és ugyanakkor nagyon funkcionális. A Ming-chi már beszámolt arról, hogy az Apple ledobhatja alumínium burkolatát, és szuper erős, minden üvegből készült házat keres.

Forrás: iPhone7-plus-com

Biztos vagyok benne, hogy az iPhone 7 AMOLED funkciói nem lesznek „Csak azért”. Csak azért, mert a Samsung és az LG sportolja az eszközeiben, nem fogjuk látni a funkciót az iPhone 7-en. Ha valami, a közelmúltban benyújtott összes szabadalomra pillantva, saját harangja és sípja lesz. Az OLED-kijelzőre való áttérés segít egy karcsúbb eszköz megtervezésében, amely több funkcióval és energiatakarékossággal rendelkezik.

Ami éjjel felkelt, az az új iOS 10 funkciókra gondol, amelyeket ezekkel az új iPhone 7 modellekkel bevezethet.

ÖSSZEFÜGGŐ: iPhone 7 elvárások, iOS 10 - A legkeresettebb funkciók

Milyen elvárásai vannak az új iPhone 7 és még fontosabb az iOS 10 funkcióival kapcsolatban?

Legutóbbi hozzászólások