Hogyan lehet több Face ID felhasználót hozzáadni és létrehozni iOS és iPadOS rendszeren

Szeretjük, hogy az iOS és az iPadOS tartalmazzák az Arcazonosító funkciót, alternatív megjelenés néven! Ennek a beállításnak a tesztelése lehetővé teszi több Arcazonosító létrehozását, akár magának (például egy szemüveges és egy szemüveg nélküli), akár két különböző ember számára!

Egy eszköz, sok felhasználó

Ha megosztja iDevice-jét másokkal, akkor a hitelesítés nagy fájdalmat okozhat, különösen azok számára, akik olyan eszközökkel támogatják a Face ID-t.

Szeretjük a Touch ID-t több ember támogatásához

Az ujjlenyomat-szkenner használatának napjaiban az Apple lehetővé tette több ujjlenyomat regisztrálását. Ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy családunk szereti a Touch ID-t.

Félelmetes, hogy regisztrálhatom az egyik ujjam a gyerekeim eszközein. Ráadásul egy fene sokkal könnyebb feloldani.

Face ID Korlátozott felhasználók egyre!

Az Face ID azonosítót támogató új iPhone és iPad modellek megjelenésével az Apple lehetővé tette számunkra, hogy egyetlen arcot regisztráljunk a Face ID azonosítóhoz. Az a korlát, hogy csak egy felhasználót regisztráltak, bosszúságot és fájdalmat okozott (különösen a partnerem számára, aki soha nem emlékszik a kódokra!)

Tudjuk, hogy sok ember osztozik vagy cserél eszközeket

Egy forgalmas háztartásban csak természetes, hogy a partnerek, a férjek, a feleségek és a gyerekek egész nap és héten használják egymás eszközeit. Amikor kint van, és el kell terelnie a nyűgös gyermek figyelmét, az utolsó dolog, amire gondolni szeretne, az a Face ID!

Ezért, amint a Face ID nyilvánosságra került, a felhasználók arra kérték az Apple-t, hogy adja hozzá a Face ID lehetőségét több arc rögzítésére, csakúgy, mint a Touch ID számos ujjlenyomatot engedélyezett. De az első év nagy részében a Face ID és az Apple csalódást okozott nekünk.

De az iOS és az iPadOS végül megváltoztatja ezt.

A Face ID két különböző arcot ismer fel iOS vagy iPadOS rendszerben?

A rövid válasz igen!

Míg az Apple úgy tervezte a funkciót, hogy azoknak az embereknek segítsen, akiknek gondjaik voltak a Face ID-vel, felismerik őket különböző öltözködési helyzetekben vagy körülmények között, például szemüveggel / anélkül stb.

De tesztjeink azt mutatják, hogy a funkció két teljesen különböző arccal is működik!

Az iOS 12+ és az iPadOS használatával akár két teljes Arcazonosítóval is rendelkezhet - ez nem földrengető változás.

De azok számára, akik megosztják az iDevice-eket partnereinkkel vagy gyermekeinkkel (talán még munkatársunkkal is), ez a váltakozó megjelenés valóban örvendetes változás!

Hogyan adhat több felhasználót a Face ID-hez

Ha új felhasználót szeretne hozzáadni az iPhone azonosítójához az Arcazonosítóhoz, a lépések elég egyszerűek.

A következőket kell tennie:

  1. Nyisd kiBeállítások
  2. Görgessen és válassza kiArcazonosító és jelszó
  3. Írja be a jelszót
  4. Koppintson aÁllítson be egy alternatív megjelenést

Miután kiválasztottaÁllítson be egy alternatív megjelenést, neked vagy annak a másik személynek ugyanazt a folyamatot kell követnie, mint amit először tettél - például körbe-körbe mozgatva a fejedet, hogy rögzítsd annak körvonalait.

De ha elkészült, kétféle megjelenés készen áll a Face ID használatára.

Törölhetem vagy megváltoztathatom az Arcazonosító alternatív megjelenését?

Miután megadta a másik megjelenést, nincs lehetőség a törlésre!

Ehelyett vissza kell állítania az Arcazonosítót az alternatív megjelenés megváltoztatásához. Sajnos ez azt is jelenti, hogy újra meg kell adnia az összes arcazonosítót!

Amikor megérinti az Arcazonosító visszaállítása elemet, a készülék eltávolítja és törli az összes arcazonosító adatot - beleértve az eredeti arcazonosítót és a másik megjelenést is.

Szeretjük ezt a többféle Face ID funkciót az iOS és az iPadOS rendszerben!

Sokkal könnyebbé tette az életünket az iPad Pro megosztása terén - főleg a partnerem számára, aki soha nem emlékszik a numerikus jelszóra!

Mi a helyzet az arcazonosító szinkronizálásával az eszközök között?

Eddig nincs szinkronizálásunk az arcazonosítókkal - ezért minden eszközén önállóan kell létrehoznia az arcfelismerést.

De félelmetes lenne, ha az Apple egységes élményt teremtene mind az iPhone-on, mind az iPad-en. Reméljük, hogy az Apple a jövőbeni frissítések során több Face ID-felhasználó regisztrálta a szinkronizálást több iOS és iPadOS eszközön.

Ha meg szeretné tudni, hogy jelenleg mely modellek támogatják a Face ID-t, nézze meg ezt az Apple listát.

Legutóbbi hozzászólások