iOS 10 - Gyakori iPad kérdések és problémák, útmutató

Az iOS 10 néhány változást hozott az iPad-eken történő használat terén. Bár az iPad megjelenésének nagy része meglehetősen hasonlít az iOS 9.3-hoz, egy kicsit tanulni kell, mivel annyira megszoktuk a régi módjainkat, hogy az iPad-en végezzük a dolgokat. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk az alapvető változásokat, amelyek az iOS 10 használatához kapcsolódnak, különösen azokon a helyeken, ahol az izom memóriáját módosítani kell.

Összességében tapasztalataink alapján Az iOS 10 nem igazán játékváltó az iPad készülékek számára. Remélhetőleg több olyan funkciót fogunk látni, amelyek kifejezetten az újabb iPad-es profik számára készültek az iOS 10 későbbi kiadásaiban. A nyilvános béta tesztelése során nem tapasztaltunk problémát a Wi-Fi vagy a Bluetooth kapcsán. Az akkumulátor teljesítménye rendben van, és remélhetőleg jobb lesz az őszi nem béta verzióval.

Nem lehet kinyitni az iPad készülékemet iOS 10 rendszeren

Valószínűleg ez a legalapvetőbb a megvalósult változások között. A régi iOS rendszeren már megszokta, hogy látja a „Csúsztatás a feloldáshoz” lehetőséget. Amint balra csúsztatott, és beírta a jelszavát, készen álltunk a indulásra. A dolgok megváltoztak e funkció körül, és egy kis időbe telik, amíg megszokjuk a dolgok új módját.

Az új iOS 10-ben nyomja meg a Kezdőlap gombot az iPad feloldóképernyőjének eléréséhez. A home gomb megnyomásával megjelenik a jelszó képernyő. Írja be a jelszavát, és benne van.

Nincs több „Slide to unlock” funkció az iOS 10-ben. Ha az iPad képernyőjén csúsztat a zár képernyőn, a csúszás irányától függően két lehetőséget láthat. Ha jobbra csúszik, az iPad megjeleníti a „Widgets” képernyőt, amely önmagában új és továbbfejlesztett funkció, mivel testreszabhatja a widget képernyőjét a kívánt információk megjelenítéséhez. Erről később! Ha balra csúsztatja a képernyőt, könnyedén elérheti az iPad fényképezőgép funkcióját.

Várj, mi?? Nem biztonságos, hogy a jelszó megadása nélkül is hozzáférhet a kamerához? Ez volt az egyik első gondolatunk is. Csak a kameraalkalmazás és nem a fotói érhetők el.

Ugyanez vonatkozik az iOS 10-es modulokra is. Az itt megjelenő információkat módosíthatja. A modulok bármilyen változtatásához fel kell oldania a jelszavát.

Az iOS 9-hez hasonlóan továbbra is lehúzhatja a képernyő tetejét, és itt érheti el az értesítéseket. Ehhez hasonlóan az alulról felfelé csúsztatva megjelenik az új vezérlőközpont az iOS 10 rendszerben. A vezérlőközpont valóban szépnek tűnik, és jobb funkciókkal rendelkezik az iOS 10 rendszeren.

Ezekkel a widgetekkel kapcsolatos adatvédelmi probléma. Hogyan kezelhetem?

A kényelem révén testreszabási lehetőségek is elérhetők. Bár az újonnan áttervezett widget-képernyőn az ujjhegyekre lehet információkat helyezni, fontos, hogy ügyeljen arra, hogy az információk a jobb ujjhegyeken jelenjenek meg!

Amikor jobbra csúsztat iPad-jén, a widget képernyője jelenik meg az összes releváns információval együtt, például az értekezletről szóló értesítésekkel, emlékeztetőkkel stb. Érdemes lehet megbizonyosodnia arról, hogy ezen a képernyőn nem privát információkat jelenít meg.

A lezárási képernyőn megjelenő modulokat úgy kezelheti, hogy hozzáadja vagy eltávolítja a modulokat, és megváltoztatja a beállításokat az itt megjelenők kezeléséhez.

Koppintson a képernyő alján található Szerkesztés gombra. Megjeleníti a widget vezérlő képernyőjét, ahol törölheti a modulokat, megváltoztathatja azok helyét és új widgeteket adhat hozzá.

Egy widget törléséhez egyszerűen kattintson a widget bal oldalán található piros gombra, majd érintse meg az „Eltávolítás” gombot. Ha át szeretné rendezni a modulok megjelenítésének sorrendjét, érintse meg és tartsa lenyomva a meglévő widget jobb oldali jobb oldali ikonját, majd húzással húzhatja a widget sorrendjét.

Hasonlóképpen a kütyü hozzáadása is nagyon egyszerű. Az összes olyan widget, amely nincs a zárolási képernyőn, megtalálható a „További modulok” részben. Egyszerű Érintse meg a widget melletti zöld + gombot, és ez automatikusan a widgetek listájának aljára kerül, amelyek most megjelennek a zár képernyőn.

Ha nem tetszik a widget központi funkciója, és teljesen ki szeretné kapcsolni, akkor ezt megteheti a következővel: Beállítások> Jelszó> Hozzáférés engedélyezése zárolva> és Toggle Today OFF állásba.

Ez teljesen eltávolítja a modulokat a zárolási képernyőről. Az Értesítések nézetet ugyanarról a helyről vezérelheti, ha be- vagy kikapcsolja a beállításban.

Ha problémái vannak azzal, hogy a widgetek nem működnek, vagy üresen jelennek meg a rock képernyőn, akkor ellenőrizze tippjeinket, hogy hogyan tegye a dolgát.

Hogyan kezelhetem az Apple alkalmazásokat az iPad-en

Amint azt már tudta, az iOS 10 lehetővé teszi, hogy törölje a készletből származó alkalmazások egy részét eszközéről. A részvényalkalmazások törlése egyszerű és megegyezik az iOS korábbi verzióival. Nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot, amíg meg nem jelenik a hullámzó alkalmazások, majd törölje hasonlóan, mint régebbi iOS rendszeren.

Miután törölte néhány alkalmazást, ha meggondolta magát, könnyen visszaszerezheti ezeket az alkalmazásokat, ha az alkalmazásboltba megy, és megérinti a letöltés / felhő gombot.

Legyen figyelmes az új iMessage-re

Az iMessage az iOS 10 rendszerben frissült, hogy lépést tartson az idővel. Sok új funkciót, kiterjedt emojifikációt és más médiaelérést talál. Az új funkciókkal és az új média beágyazásának képességével az iMessage sok helyet foglalhat el iPhone és iPad készülékén. érdemes szemmel tartani, ha a Tárhely elemet a Beállítások> Általános> Tárolás és iCloud-használat> Tárolás kezelése szakaszban ellenőrzi. Ha azt veszi észre, hogy az Üzenet alkalmazás több helyet fogyaszt, ellenőrizheti az üzenetmegőrzési beállításokat. Érintse meg a Beállítások> Üzenet> Görgessen le és keresse meg lehetőséget Üzenetek megtartása a jobb oldali ablaktáblán. 30 nap / 1 év és a Forever között választhat. Az Ön igényeitől és az elfogyasztott tárhely mennyiségétől függően érdemes 30 napra váltania. Ez különösen fontos, ha az iDevice-nél kevesebb szabad tárhely áll rendelkezésre.

iPad Slow iOS 10 rendszeren

Ha letöltötted az új iOS 10-et valamelyik régebbi iPadedre, akkor néhány képernyőn lassúnak tűnhet. Az egyik megoldás az, hogy megpróbálja kikapcsolni a multitasking gesztusokat a beállítások általános fülén (általános> gesztusok> ki), és kikapcsolja az indexelést a reflektorfényben történő keresésnél is. Ellenőrizze a kisegítő lehetőségeket is a mozgás csökkentése és a kontraszt növelése érdekében. További tippeket olvashat az iPad felgyorsításáról az oldalunkon található iOS frissítés után.

Ha úgy dönt, hogy személyes preferenciájaként ragaszkodik az iOS 9-hez, kérjük, nézze meg itt a leminősítési bejegyzést, ahol lépésről lépésre útmutatót talál, amely segít abban.

Ahogy haladunk az iOS 10-tel történő további tesztelések terén a különféle eszközökön, folyamatosan tájékoztatjuk Önt különféle oktatóanyagokkal és bevált módszerekkel.

Melyek azok az iOS 10 funkciók, amelyek tetszenek, és amelyek megőrjítenek az iPaden?

Legutóbbi hozzászólások