Az alkalmazások és beállítások átvitele az új Apple TV-re

Frissíti az Apple TV-t? Valószínűleg automatikusan át akarja tölteni az alkalmazásokat és a beállításokat az új eszközre. Nos, lehet, hogy nem olyan egyszerű, mint remélted.

IOS vagy iPadOS eszközzel csatlakoztathatja új Apple TV-jét a Wi-Fi-hez és az iCloud-hoz. Ha pedig Apple TV 4 vagy újabb verzióról frissít, akkor a One Home Screen segítségével automatikusan átviheti alkalmazásait és a kezdőképernyő elrendezését.

De ettől eltekintve a beállítások nagy részét manuálisan kell módosítania. Az alábbiakban mindent részletesebben elmagyaráztunk.

Használjon egy kezdőképernyőt az Apple TV-alkalmazások átviteléhez

A régi Apple TV ártalmatlanítása előtt győződjön meg róla, hogy bekapcsolta Egy kezdőképernyő a Beállítások menüből. Ez a szolgáltatás szinkronizálja az Apple TV alkalmazásokat és a kezdőképernyő elrendezését az iCloud szolgáltatással. Csak az Apple TV 4 vagy újabb verzióin érhető el, mivel a régebbi Apple TV-k nem használták az App Store-t.

Az egyik kezdőképernyő bekapcsolása az Apple TV-n:

  1. Menj Beállítások> Felhasználók és fiókok> iCloud.
  2. Ha a rendszer kéri, jelentkezzen be Apple ID-fiókjába.
  3. Bekapcsol Egy kezdőképernyő.
Kapcsolja be az egyik kezdőképernyőt az Apple TV beállításaiból.

Ha be van kapcsolva az egyik kezdőképernyő, amikor egy második Apple TV-n bejelentkezik az iCloudba, az automatikusan letölti az alkalmazásokat, és átrendezi a kezdőképernyőt, hogy megfeleljen az iCloudon találhatóaknak. Ez nagyszerű azok számára, akiknek otthonukban több Apple TV van, de óriási időmegtakarítás is, ha új eszközre frissítenek.

Győződjön meg róla, hogy meglátogatta a fenti beállításokat, hogy bekapcsolja az egyik kezdőképernyőt az új Apple TV-n is.

Csatlakozzon a Wi-Fi-hez és az iCloud-hoz az iPhone segítségével

Ha van iPhone, iPad vagy iPod touch készüléke, akkor könnyedén bejelentkezhet Apple ID azonosítójába és Wi-Fi hálózatába egy új Apple TV-n. Ez nem ad át semmit a régi Apple TV-ről, de kevésbé furcsa, mint a jelszavak és e-mail címek megírása a Siri távirányítójával.

Csomagolja ki az új Apple TV-t, majd dugja be és kapcsolja be. A beállítás során arra kéri, hogy használjon egy másik Apple-eszközt a Wi-Fi és az Apple ID beállításainak automatikus hozzáadásához. Válassza a lehetőséget Beállítás eszközzel és helyezze iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét az Apple TV közelébe, hogy felismerjék egymást.

Amikor a rendszer kéri, helyezze iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét az új Apple TV közelébe.

Jelentkezzen be az Apple ID-be iPhone-ján, iPad-jén vagy iPod touch-ján, és hagyja az Apple TV mellett az beállítások átviteléhez.

Jelentkezzen be az alkalmazásokba az egyszeri bejelentkezés használatával

Az Ön országától vagy régiójától függően az Apple TV kérheti Jelentkezzen be TV-szolgáltatójához a beállítás során. Ez a lehetőség kihasználja az Apple egyszeri bejelentkezési funkcióját.

Az egyszeri bejelentkezés csak bizonyos országokban érhető el, és csak bizonyos TV-szolgáltatók számára. A támogatott TV-szolgáltatók és alkalmazások teljes listája az Apple webhelyén található. Ha egyszer bejelentkezik, automatikusan bejelentkezik az Apple TV összes kompatibilis alkalmazásába és szolgáltatásába.

Ez megint csak nem visz át semmit az eredeti Apple TV-ből, de minden bizonnyal gyorsabban elindítja és futtatja, mintha mindenbe maga jelentkezne be. Ha a beállítás során nem használta az egyszeri bejelentkezést, akkor az Apple TV beállításai között is megtalálhatja.

Az egyszeri bejelentkezés használata az Apple TV-n:

  1. Menj Beállítások> Felhasználók és fiókok> TV-szolgáltató.
  2. Válassza a lehetőséget Bejelentkezés.
  3. Írja be a TV-szolgáltató felhasználónevét és jelszavát.
Válassza ki a TV-szolgáltatót a listából, és jelentkezzen be fiókjába.

Miután bejelentkezett a TV-szolgáltatójába, az Apple TV automatikusan bejelentkezik az eszközön található bármilyen támogatott alkalmazásba. Ezek egy része a következőket tartalmazza:

  • ABC
  • Comedy Central
  • DisneyNOW
  • és az HBO GO.

Nem lehet átvinni az Apple TV beállításait

Sajnos néhány dolog elakadt a régi Apple TV-n. Továbbra is manuálisan kell bejelentkeznie olyan alkalmazásokba, amelyek nem támogatják az egyszeri bejelentkezést, és továbbra is manuálisan kell testre szabnia az Apple TV beállításait.

Néhány olyan beállítás, amelyet érdemes módosítani:

  • Ébresztő óra
  • Felhasználói fiókok
  • Képernyővédők
  • Kisegítő lehetőségek beállításai.

Az iPhone frissítésekor könnyű az összes tartalom és beállítás átvitele; helyreállíthat egy iCloud biztonsági másolatot, vagy használhatja az Apple innovatív Gyorsindítási beállításait. De sajnos ezek a lehetőségek nem állnak rendelkezésre az Apple TV számára.

Manuálisan át kell másolnia az Apple TV beállításait egy új eszközre.

Remélhetőleg a tvOS jövőbeni frissítései lehetővé teszik az Apple TV biztonsági mentését és a beállítások átvitelét, hogy a frissítés gyorsabb és könnyebb legyen.

Törölje régi Apple TV-jét, ha készen áll

Ha régi Apple TV-jének ártalmatlanítását tervezi - akár eladja, akár odaadja, akár lerakóba viszi -, akkor előbb törölje. Ellenkező esetben valaki más hozzáférhet az Apple azonosítójához, a streaming fiókokhoz vagy akár az iCloud-fotóihoz.

Könnyedén visszaállíthatja és törölheti Apple TV-jét a Beállításokból.

Az Apple TV visszaállítása:

  1. Menj Beállítások> Rendszer> Visszaállítás.
  2. Válassza a lehetőséget Visszaállítás a készülék gyors törléséhez és visszaállításához.
  3. Válassza a lehetőséget Visszaállítás és frissítés hogy törölje az Apple TV-t és frissítse a tvOS legújabb verziójára. Ez hosszabb ideig tart, és Wi-Fi kapcsolatot igényel.
Törölje az Apple TV-t a Rendszerbeállítások Visszaállítás lehetőségével.

Hozza ki a legtöbbet a tvOS 13-ból új Apple TV-jén

Az új Apple TV-vel kihasználhatja az Apple által a tvOS 13-hoz hozzáadott összes funkciót. Ez magában foglal több felhasználói fiókot, teljes képernyős előnézeteket, új képernyővédőket és a játékkonzol-vezérlők támogatását.

Tudja meg a tvOS 13 összes részletét, hogy a legtöbbet hozza ki új Apple TV-jéből.

Legutóbbi hozzászólások