iOS 10, Pontok a jó tervezési gondolkodásért az Apple-től

Lehet, hogy néhányan már rendelkeznek iOS 10 eszközzel. Noha a felszínen kinézet és nézőpontból nézve, az iOS 10 nem tűnik annyira másnak, mint a régebbi iOS verziók; van néhány remek tulajdonsága.

Az iOS10 széles körű sajtóvisszhangot kapott olyan új és továbbfejlesztett funkciókkal kapcsolatban, mint például a vezérlőközpont, a megújult iMessage funkcionalitás, valamint az eszköz néhány készletalkalmazásának törlése, hogy csak néhányat említsünk.

Az új iOS egyik szempontja, amely megragadta a figyelmünket, az a tervezési gondolkodás, amelyet az Apple beépített az iOS 10 néhány funkciójába. Úgy tűnik, hogy a tervezés alapvető elemeinek koherens folytonossága folytatódik, még a legegyszerűbb alkalmazások esetében is. Ezt látjuk az új Óra / Ébresztő alkalmazásban az iOS 10-en.

A 9.3-as verzióban az Apple bevezette az Éjszakai váltás módot, és az ügyfelek több szegmensétől kapott elismerést. Azok a felhasználók, akik későn tartózkodnak, és az iOS-eszközt olvasáshoz és böngészéshez használják, most könnyedén megváltoztathatják a beállítást, és megtapasztalhatják a szem számára kényelmesebb és a partneredet kevésbé zavaró optimalizált fénybeállítást.

A legtöbb felhasználó azt akarta, hogy az iOS támogassa a sötét módot is.

Tegyük fel, hogy készen áll arra, hogy éjszakára hívja, és szeretné beállítani az ébresztést az iOS 9.3 rendszert futtató iPhone vagy iPad készülékén. Abban a pillanatban, amikor az óra alkalmazásra vált, továbbra is erős fényben van (környezeti, ha be van kapcsolva az éjszakai műszak). Nem lenne jó, ha sötétebb beállítást kapna, amely hűvösebb a szemén, közvetlenül azelőtt, hogy lezuhanna?

Itt jelennek meg a tervezési gondolkodás elemei az iOS 10 rendszeren. Az Óra alkalmazást most újratervezték az új iOS rendszerben. A 9.3-ban megszokott erős fények helyett most egy sötét módú interfész van, amely kellemesebb a szemén, ha megpróbálja beállítani az ébresztőt.

A 9.3 órás alapalkalmazással ellentétben a tervezők jó gondolkodást mutattak ebben az iOS 10 rendszerben. Például megváltoztatták az Alarm beállításokat. Mostantól ütemezheti a riasztásokat az egész hétre úgy, hogy testre szabja a beállítást a hét minden egyes napjára. Túl nagy nyomás? Most hozzáadták azt az opciót is, ahol a riasztásokat az alvási szokások követelményeinek megfelelően kezelheti. Ahelyett, hogy reggel 7-kor felébresztené, ha orvosa javasolta, hogy jó 8 órát aludjon, jól kitalálja, mi van, most az ébresztést az órák számával állíthatja be a nehéz és gyors idő helyett.

Abban az esetben, ha a tévéműsorod elfoglalta, az alkalmazás most lefekszik egy emlékeztetőre, amelyet személyre szabhatsz, hogy emlékeztesse Önt arra, hogy itt az ideje, hogy éjszakának hívja a megrendelt 8 órás szépségábrát! Ez lehetővé teszi, hogy beállítsa, milyen hanggal szeretne felébredni.

Az egyik változás, amelyet különösen szeretünk az alkalmazásban, az a lehetőség, hogy a riasztás hangerejét a csengő hangerejétől függetlenül állítsuk be.

Az iOS 10 rendszeren ezeket a riasztási funkciókat szépen integrálták egy új BedTime nevű beállításba. A lefekvés ideje mostantól integrálódik az iPhone alkalmazás Egészségügyi alkalmazásával, mivel nyomon követi alvási szokásait, és megmutatja az alváselemzéssel kapcsolatos alapvető információkat.

A felszínen ez talán a legtöbbünk számára nem tűnik olyan nagy problémának. Úgy gondoljuk, hogy az Apple fokozta játékát az iOS 10-ben. Először is, ahelyett, hogy csak az egyes alkalmazásokra gondolna, inkább felhasználói szempontokból gondol ezekre az alkalmazásokra, és időbe telik, hogy integrálja azokat más releváns alkalmazásokkal. Használna például egy világos vagy sötét képernyőt lefekvéskor? Szeretnének minden nap ugyanabban az időben felébredni, vagy hétvégén aludni? Egyszerű kérdések, de majdnem egy évtizedbe telt, amíg feltették ezeket a kérdéseket.

Másodszor, tekintettel arra, hogy az iOS 10 interfész képes elérni az optimális sötét módot ebben az alkalmazásban, úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan előfutár, amely az iOS 10 végleges kiadásakor támogatja a sötét módot az egész eszközön, és nem csak az Óra / Bedtime alkalmazást .

Úgy gondoljuk, hogy az iOS 10 mindenki számára tartogat valamit, és az elkövetkező hetekben néhány funkciót részletesen bemutatunk, hogy kiemeljük az Apple Design gondolkodásmód használatát.

Legutóbbi hozzászólások