GPS-problémák az iPhone készülékkel a legújabb iOS frissítés, frissítés után

Hirtelen nem működik iPhone vagy iPad GPS-je? Problémái vannak az iOS-frissítést követően? Számos felhasználó számolt be GPS-problémákkal kapcsolatos problémákról, miután frissítette iPhone-ját a legújabb iOS-re. A felhasználók arról számolnak be, hogy olyan üzeneteket kapnak, amelyek „Nincs GPS, hozzávetőleges hely megjelenítése” feliratú. A probléma rosszabbnak tűnik, amikor megpróbálja használni a Waze vagy a Google Maps alkalmazást.

Kövesse ezeket a rövid tippeket, hogy újra működhessen a GPS iPhone vagy iPad készülékén

 • Új helyre költözzön, lehetőleg szabad helyre
 • Kapcsolja be és ki a Helyszolgáltatások funkciót
  • Nyissa meg a telefon Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások és kapcsolja KI állásba
  • Végezzen kemény visszaállítást az iPhone készülékén
  • Térjen vissza a Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások elemre, és kapcsolja vissza a kapcsolót
 • Kapcsolja be és ki a Repülőgép módot
 • A Dátum és idő beállítása „Automatikus beállítás” lehetőségre a következőn keresztül:Beállítások> Általános> Dátum és idő
 • Kapcsolja ki az LTE-t
 • A hálózati beállítások visszaállítása
 • A Ne zavarjanak vezetés közben lehetőséget állítsa Manuálisan
 • Teljesen merítse le az akkumulátort
 • Frissítse vagy állítsa vissza eszközét az iTunes segítségével
 • Böfögje el iPhone-ját, akárcsak egy csecsemő

Frissítés: 2019.07.27

Ha régebbi iPhone-ja van, frissítenie kell iPhone vagy iPad szoftverét, hogy elkerülje a hely, a dátum és az idő problémáit. Az Apple kiadott egy javítást a GPS hibához. Ez érinti a 2012-ben vagy korábban kiadott iPhone-modelleket. Az Apple részletes fehér könyvet tett közzé az új frissítés körül.

Az Apple szerint:

„2019. november 3-tól egyes, 2012-ben és korábban bevezetett iPhone- és iPad-modellekhez iOS-frissítésre lesz szükség a pontos GPS-helymegtartás, valamint a helyes dátum és idő megőrzése érdekében. Ez annak a GPS időbeli átfordulásnak tudható be, amely más gyártók GPS-képes termékeit kezdte érinteni 2019. április 6-án. Az érintett Apple-eszközökre csak 2019. november 3-án van hatással.

A GPS nem működő tünetei

Elindítja a navigációt, és az aktuális tartózkodási helyének ikonja csak ingadozik, de soha nem mozog vezetés, gyaloglás vagy bármilyen közlekedési mód használata közben.

És sajnos ezek közül a GPS-problémák közül sok az iOS frissítése után jelenik meg, így az Apple szokásos tanácsai a legfrissebb iOS-re történő frissítéshez nem megfelelő megoldások.

GPS - iDevice-élményeink szíve

Az iPhone és az iDevice GPS-je az egyik legnagyobb ok, amiért szeretjük telefonjainkat és mobil eszközeinket. Szeretne barátot találni, múzeumot keresni, vagy kipróbálni egy új és a közeli éttermet? Szeretné követni az összes mérföldet edzés közben? Még mindig játszik a Pokemon Go-val? Mindannyian térképeket és helymeghatározó szolgáltatásokat használunk ezek megtalálásához. A GPS mindezt lehetővé teszi.

Igen, a GPS ma minden okostelefon létfontosságú része. Tehát, amikor a felhasználók hibás vagy hibásan működő GPS-ről számolnak be, sok mindennapi iPhone- és iDevice-használatunk problémákat okoz.

Nagyon sok technológia vezérli az iDevice GPS-ét, ami jó néhány olyan dolgot eredményez, amely rosszul fordulhat elő.

Az iDevices leggyakoribb GPS-problémái a következők:

 1. Nincs jel
 2. Nem frissítem a tartózkodási helyedet
 3. Lassan követi a tartózkodási helyét
 4. Rossz helyet mutat
 5. Az alkalmazások nem fedezik fel az Ön tartózkodási helyét
 6. Iránytűvel kapcsolatos problémák vagy interferencia

GPS-hibaelhárítás

Sajnos úgy tűnik, hogy a szokásos Reset - Restore módszer nem segít a GPS-problémák megoldásában. Az Apple technikai támogatásával az emberek megpróbálták az összes lépést, beleértve az iPhone gyári beállításainak visszaállítását, de továbbra is látják a problémát.

Érdekes szempont, hogy a probléma nem mindig tartós. Ez meglehetősen szakaszos jellegű; néha a jelerősség jó, de a jelerősség legtöbbször elég foltos.

Mozgasd a tested

Oké, mindannyian tudjuk, hogy az épületek zavarják a jeleket, különösen a fém és üveg épületek. Tehát lépjen tovább, és menjen szabadabb helyre, vagy mozogjon kifelé, és nézze meg, hogy ez az új hely jobb jelet ad-e.

Engedélyt ad

Győződjön meg arról, hogy beállította alkalmazásai helymeghatározási engedélyeit. Valószínűleg ez a leggyakoribb oka annak, hogy a GPS nem működik. Egyszerűen elfelejtjük engedélyezni a helymeghatározó szolgáltatásokat az alkalmazás (ok) nál!

Ha nem engedélyezi egy alkalmazás számára, hogy hozzáférjen a tartózkodási helyéhez, akkor az nem fog működni, és nem talál meg téged, vagy azt a divatos éttermet.

Az ellenőrzéshez lépjen a Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások menüpontra és győződjön meg arról, hogy kedvenc alkalmazásai rendelkeznek-e engedéllyel a helyszolgáltatások használatához. Állítsa ezeket az Alkalmazás használata közben vagy Mindig értékre.

Helyzet és adatvédelem visszaállítása

Ha a GPS-probléma továbbra is fennáll, próbálja meg visszaállítani a Hely- és adatvédelmi beállításokat iPhone-ján.

 • Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás
 • Válassza a lehetőséget Helyzet és adatvédelem visszaállítása
 • Meg kell adnia egy jelszót (ha van ilyen), koppintson a gombra Beállítások alaphelyzetbe állítása hogy megerősítse cselekedetét

Amikor visszaállítja a tartózkodási helyét és az adatvédelmi beállításait, az alkalmazások abbahagyják az Ön tartózkodási helyének használatát, amíg újra engedélyt nem ad nekik.

Kapcsolja ki és be a dolgokat

Néha a dolgok csak egy kis mozdulatot igényelnek. Próbáljon meg váltani néhány Ki és Be beállítást, és ellenőrizze, hogy ez az ugrás elindítja-e a GPS-t.

1) Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások. Kapcsolja ki, várjon 15 másodpercet, és kapcsolja be újra

2) Beállítások> Repülőgép mód. Kapcsolja be, várjon 15 másodpercet, és kapcsolja vissza a kikapcsolást

3) Beállítások> WiFi. Kapcsolja ki, várjon 15 másodpercet, és kapcsolja be újra

4) Beállítások> Cellular> Cellular Data. Kapcsolja ki, várjon 15 másodpercet, és kapcsolja be újra

Kapcsolja ki az LTE-t

Az LTE ideiglenes kikapcsolása néhány ember számára működik. Tehát irány Beállítások> Cellular> Cellular Data Options> LTE engedélyezése és kapcsolja ki ezt. Ezután próbálja ki a GPS-t. Ha működik, folytassa a jelenlegi állapotban, amíg azonnali szükséglete nem teljesül, majd engedélyezze újra az LTE szolgáltatást.

Ha az LTE kikapcsolása nem tett semmit, kapcsolja be újra, és próbálkozzon újra, hogy megnézze, nem jött-e vissza a GPS.

A hálózati beállítások visszaállítása

A hálózati beállítások frissítése frissítheti a GPS adatait is. Tehát menj Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása.

Ez az alaphelyzetbe állítás nem törli az adatokat, de törli a tárolt WiFi jelszavakat, a jelenlegi mobil és Wi-Fi hálózati beállításokat, beleértve a mentett hálózatokat és a VPN-beállításokat is.

Jelölje be a Ne zavarjanak vezetés közben lehetőséget

Ha ezek a frusztráló problémák jelentkeznek az összes vagy a legtöbb GPS-alkalmazással kapcsolatban, ellenőrizze a DND-beállításokat. Győződjön meg arról, hogy a „Ne zavarjon vezetés közben” beállítása „Kézi”.

Néha egy frissítés után az „Amikor csatlakozik az autó Bluetooth-jához” lesz az alapértelmezett érték. Ha „Manuálisan” váltja, akkor ez a probléma gyakran megoldódik.

A GPS nem működik az iOS 12 rendszerrel, javasolt tippek

GPS problémái vannak, miután frissítette iPhone-ját iOS 12-re? Lehet, hogy nem vagy egyedül

A GPS-probléma rossz volt az iPhone 8 / x felhasználók számára, amikor az iOS 11 tavaly megjelent. Ezt aztán kijavította az iOS 11.2 frissítés, amelyet később az Apple adott ki. A szoftverfrissítés sok felhasználó számára segített megoldani a GPS-problémákat. Néhány felhasználó számára ismét visszatért a 11.4.

Ha ez egy szoftverrel kapcsolatos, konkrét eszközöket érintő probléma, valószínűleg hamarosan új frissítést kell látnunk.

Egyes olvasók szerint amikor az iOS 12 béta1 és 2 verzióiban jelent meg, akkor nagy GPS-problémái voltak, amelyeket később a későbbi béta kiadások kijavítottak.

Néhány bétaverziós felhasználó megkerülhette a GPS-problémát: letöltött egy friss iOS 12-t ipsw fájlok segítségével, és helyreállította eszközét az iTunes segítségével.

Kiemelünk néhány általános hibaelhárítási megközelítést, valamint egy lehetséges ütemtervet arra vonatkozóan, hogyan kell eljárni, amikor szembesülünk az iOS 12 GPS-problémáival

Nincs GPS GPS az iOS 12 frissítés után a Waze / Google Maps használatakor?

Íme néhány tipp, amelyeket kipróbálhat.

1. Kapcsolja ki a Wi-Fi, a Bluetooth és a Helyszolgáltatásokat a Beállításokból, ne a vezérlőközpontból

2. Indítsa újra a telefont, majd kapcsolja be újra a Bluetooth szolgáltatást és a helymeghatározó szolgáltatásokat. (A Wi-Fi újraindítás után automatikusan bekapcsol).

 1. Kapcsolja BE a Repülőgép üzemmódot, várjon 30 másodpercet és kapcsolja KI állásba
 2. Először kapcsolja be az Apple Maps szolgáltatást. Várjon kb. Néhány másodpercig, majd kapcsolja be a Waze-t vagy más, harmadik féltől származó GPS-alkalmazást, és ellenőrizze, hogy működik-e.
 3. Néhány felhasználó a hely és az adatvédelem visszaállításával is sikert jelent. Érintse meg a Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hely és magánélet visszaállítása elemet
 4. A Waze vagy hasonló alkalmazás használata esetén győződjön meg arról, hogy az alkalmazás megfelelő jogosultságokkal rendelkezik a Helyszolgáltatások eléréséhez. Érintse meg a Beállítások> Mobil elemet, majd a mobil adat alatt ellenőrizze és ellenőrizze, hogy a Waze engedélyezve van-e.

Nem tudjuk, miért, de egy olvasó sikert jelentett, amikor kikapcsolta Ne zavarjteljes funkcionalitást az iPhone-on. A GPS tökéletesen működni kezdett. A DND bekapcsolásával a Google Maps-nek ismét problémái voltak a földrajzi helyekkel.

Néhány felhasználó azt is megállapította, hogy amikor teljesen kikapcsolta a Wi-Fi-tiPhone-on a GPS hibátlanul működött. Ez még a harmadik féltől származó fitneszalkalmazásaikkal is működött, amikor kint futottak.

Ellenőrizze és győződjön meg arról, hogy nem egy mágneses hátlappal rendelkező iPhone tokot használ. Mindkét esetben, ha GPS problémája van, próbálja meg eltávolítani az iPhone tokját / fedelét, és nézze meg, hogy jobb-e.

Ha minden más nem sikerül több beállítás be- és kikapcsolása után sem, próbálja meg visszaállítani iPhone-ját az iTunes segítségével. Letölthet egy ipsw példányt, és elvégezheti a visszaállítást. Próbáld ki hogy ne használja az iCloud biztonsági másolatot az eszköz visszaállítása, ha a legújabb biztonsági másolattal lenne probléma.

GPS problémákkal küzdő iPhone 6 / 6s modellek

 Néhány olvasó azt javasolta, hogy iPhone-juk GPS-problémája az Antenna Flex kábelhez kapcsolódjon; vagy laza, vagy ki kell cserélni.

Ha az AFC egyik rögzítési pontja megszakad, az GPS-hez és más vételi problémákhoz vezethet az eszközön.

Ha készülékét az Apple-hez viszi az akkumulátorcsere programhoz, akkor kérje meg őket, hogy nézzék meg az antenna problémákat.

Általában, amikor iPhone-jával GPS-szel kapcsolatos problémák merülnek fel, az Apple támogatása futtathatja a diagnosztikát az eszközön, és meg tudja találni, hogy van-e hardverprobléma a GPS mögött.

Állítsa vissza a gyárat az iTunes segítségével, és próbálja meg. A múltban, amikor olyan makacs problémákkal szembesültek, mint a GPS,

Végül csatlakoztattam az iPhone-t az iTunes-hoz, DFU módba helyeztem és visszaállítottam, hogy újként beállíthassam, és ez sokszor működött.

Az iOS 12 GPS-hez kapcsolódó problémák vége az iPhone-on

iPhone 6 / 6s modellek vagy régebbi modellek, ha már megpróbálták visszaállítani a gyárba, és tiszta telepítést hajtottak végre, és továbbra is fennáll a GPS-probléma, érdemes megnézni az antenna hajlékony kábelét, különösen, ha cserélte az akkumulátort vagy egyéb javítások a közelmúltban, vagy javításokat terveznek a készüléken.

Újabb iPhone modell-felhasználók az iPhone 8/8 + / X készülékkel, ha megnézte a szoftver javításait, és a gyári visszaállítás és az iOS visszaállítása után még mindig nincs szerencséje, akkor forduljon az Apple-hez, és képesnek kell lennie az iPhone cseréjére miután lefuttatták a diagnosztikát.

KAPCSOLÓDÓ: Az iDevice gyári visszaállítása, teljes útmutató

Íme néhány további megoldás, amelyekről az emberek számoltak be, hogy számukra dolgoznak, amikor GPS-es problémákkal küzdenek az iOS korábbi kiadásaiban:

Ürítse ki az akkumulátort

A probléma egy másik megoldása, amely úgy tűnik, hogy néhány olvasónk számára működik, az iPhone akkumulátorának alapos lemerítése, majd az eredeti fali töltővel történő újratöltése.

Csak egy teljes feltöltés után érdemes újra kipróbálni a GPS funkciókat, ez a folyamat csak egy ideig működött, de a legtöbb ember számára a problémák visszatértek.

Ellenőrizze a dátumot és az időt

Ez furcsának tűnik, de rengeteg kihívással küzd. Akkor miért ne próbálná meg? Győződjön meg arról, hogy az iDevice dátuma, ideje és időzónája pontosan megfelel-e az Ön aktuális tartózkodási helyének.

Menj Beállítások> Általános> Dátum és idő> Válassza az Automatikus beállítása lehetőséget. Ha nemrég utazott, frissül az aktuális idõzóna, dátum és napszak. Váltsa át a beállítást manuálisra, majd vissza az automatikus beállításra, és próbálja meg.

Kapcsolja be a háttérben történő alkalmazásfrissítést a WiFi és a Cellular számára

Egy olvasó felfedezte, hogy ha bekapcsolta a Háttéralkalmazás-frissítést, és kiválasztotta a wifi és a mobiladat-használat lehetőségét, akkor a harmadik féltől származó térképalkalmazások működtek. Be is kapcsolja a WiFi-t, még akkor is, ha nem volt hálózat, amelyhez csatlakozni lehetne.

Nyilván probléma van azzal, hogy a helyszolgáltatások nem frissülnek ezeken a harmadik féltől származó alkalmazásokon belül. Úgy tűnik, hogy a WiFi és a Háttéralkalmazás-frissítés bekapcsolása a helyszolgáltatásokat frissítésre kényszeríti.

Frissítse alkalmazásait

Ha csak egy adott alkalmazás használatakor vannak GPS-problémái, ellenőrizze az App Store-t, és ha elérhető, frissítse az alkalmazást.

Az iTunes segítségével frissítse vagy állítsa vissza az iDevice-t

Számos olvasó szerint az iTunes-on keresztüli frissítés vagy helyreállítás (az Over-The-Air / iCloud helyett) megoldotta GPS-problémáikat.

Régebbi iOS rendszert futtat?

A legjobb fogadás erre a problémára a jelenlegi helyzetben az, ha megpróbálja frissíteni iPhone készülékét az iOS legújabb verziójára az iPhone vagy az iDevice modellhez. Ez különösen igaz az iFolks-ra, amely még mindig futtatja az iOS 9-et. Az újabb iOS frissítésében van egy kód, amely kijavítja az ismert Bluetooth-problémákat.

Személyesen volt ez a probléma az iPhone 6S készüléken, miután frissítettem az iOS 9 rendszerre. Miután frissítettem a telefonomat az iOS 10 frissítésre, az iPhone 6S GPS készülékem csuklás nélkül működött.

A GPS Voice navigáció a frissítés után sem mutatott problémát. Még mindig látjuk, hogy a probléma egy régebbi iPhone-on létezik. Az emberek továbbra is arról számolnak be, hogy egyik régebbi modelljük, a Waze App továbbra sem működik, bár az Apple Map szakaszosan működik.

Régebbi modell (32 bites) iPhone-t használ?

Mint már említettük, a régebbi modelleket használó iPhone-okkal rendelkező felhasználók, amelyek nem tudnak frissíteni iOS 11 vagy iOS 10 rendszerre, időszakos problémákat jelentenek iPhone-juk GPS-jével kapcsolatban. Különösen ezeken a régebbi modelleken a Google Maps és a Waze még mindig nem mindig működik, bár az Apple Map legtöbbször működik.

Korábbi iOS-re való lemondás sem gyógyítja meg ezt a problémát.

Nézd meg az antennát

Néhány felhasználó úgy találta, hogy a belső antenna cseréjével meg tudták kerülni a problémát. Nem gondoljuk, hogy ez a barkács megközelítés ilyen egyszerű. Legjobb esetben kockázatos lépés, ha nem tudja, mit csinál.

Böfögj, kicsim!

Néhány ember megkönnyebbülést talált azzal, hogy az iPhone-ját annak a saroknak csapta be, ahol iPhone-modellje GPS antennája található - általában a bal felső sarokban.

A képernyő károsodásának elkerülése érdekében a legjobb, ha először puha törülközővel vagy ruhával borítja be iPhone-ját. Akkor adj neki néhány gyors ütést!

Ezt nevezzük böfögésnek az iDevice-ként - határozott csattanás, csak néhányszor egymás után. Éppen úgy, mint a böfögés - gyengéd, de hatékony!

Miért működik a böfögés?

Ha működik, akkor valószínű, hogy az antennája vagy a kapcsolata meglazult.

Látogasson el, csevegjen vagy hívja az Apple ügyfélszolgálatát

Ha frissítette iPhone készülékét a legfrissebb elérhető iOS rendszerre, és továbbra is problémái vannak a GPS-szel, akkor vigye el iPhone-ját a Genius üzletbe. Ha készülékére garancia vonatkozik, akkor képesnek kell lennie arra, hogy cseretelefont szerezzen.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan folytathat közvetlen csevegést az Apple támogatással

Még mindig nehéz elhinni, hogy ez hardverrel kapcsolatos probléma lehet. A szoftverbeállítások szokásos technikai megoldásainak egyike sem eredményezett állandó megoldást az írás során.

Olvasói tippek

 • Az egyetlen dolog, amit találtam a munka rendezésében, az az, hogy több olyan alkalmazást nyissam meg, amely GPS-t használ - például az Apple Maps, a Google Maps, a Waze, a Pokemon Go és így tovább. Úgy gondolom, hogy az összes ilyen alkalmazás egyszerre történő megnyitása arra kényszeríti a GPS-t, hogy elfoglalt legyen!
 • Válassza a Beállítások> Cellular> Cellular Data Options> LTE engedélyezése lehetőséget. Váltsa az LTE OFF engedélyezése lehetőséget, és végezzen teljes újraindítást a készüléken, kikapcsolva, várva egy percet, majd újra bekapcsolva. Ezután térjen vissza a Beállításokhoz az LTE engedélyezéséhez, és állítsa át ki állásról Hang és adat elemre
 • Teljes helyreállítást hajtottam végre az iTunes használatával (titkosítva), és most minden GPS-alkalmazásom elképesztően működik!
 • Próbálja meg visszaállítani a Hely- és adatvédelmi beállításokat. Ez megcsalta nekem
 • Nagyon csalódott voltam, ezért néhányszor felvertem az iPhone 8 készülékemet a bal felső sarokban, és elkezdett működni. Hihetetlen!

Legutóbbi hozzászólások