Hogyan javítsuk ki az Apple Mail megnyitását a megosztott képernyőn a macOS Catalina alkalmazásban

Ha őszinték leszünk, a macOS Catalina kiadása nem volt olyan kecses, mint amire az Apple remélhetett. A Catalyst alkalmazások bevezetését tekintve ez az iteráció várható volt egy ideje a legnagyobb.

Sajnos Catalinát a fejlesztői béta kezdete óta hibázták. Ez számos alkalmazásra kiterjedt, beleértve az Apple saját Mail alkalmazását is.

Az egyik frusztráló kérdés az volt, amikor a Mail alkalmazás teljesen megosztott képernyőn nyílt meg.

Levelezés megnyitása a megosztott képernyőn a macOS Catalina alkalmazásban

Lehet, hogy ez a hiba nem teljesen új a Catalina számára, de az Apple Mail alkalmazás már jó ideje rombol a felhasználókon. A macOS új verziójának kiadásakor elvárások vannak a „fő” hibák kijavítására. A felosztott képernyőn történő levelek megnyitása esetén ez egyszerűen nem így van.

Különösen úgy tűnik, hogy a probléma akkor jelentkezik, ha egy másik alkalmazás teljes képernyős képernyőjén dolgozik. Erre példa lehet a Reddit böngészése vagy a YouTube nézése a Safari-ban teljes képernyős módban. Aztán látszólag a semmiből a Mail alkalmazás úgy dönt, hogy csak egy osztott képernyős nézetben nyitja meg magát.

Ez látszólag néhány hiba miatt fordul elő, amikor a Gmail csatlakozik a Mailhez. A Google és az Apple Mail közötti hitelesítés időnként meghiúsul. Ez azt eredményezi, hogy a Mail önmagában megnyílik, és ezáltal újra hitelesíti a bejelentkezést.

Hogyan lehet kijavítani a levélnyitást az osztott képernyőn

Mivel a hiba a Gmailhez kapcsolódik, érdemes bármi más elvégzése előtt átnéznie és eltávolítania a fiókot a Mailből. A fiók eltávolításának módja:

 1. Nyissa meg a Mail alkalmazást a Mac számítógépén
 2. Kattintson a gombraLevél a menüsorban
 3. Válassza a lehetőségetFiókok a legördülő menüből
 4. Jelölje ki az eltávolítani kívánt Google-fiókot
 5. Érintse meg a „-” gombot az oldalon
 6. Kattintson a gombraRendben megerősítéséhez

Hozzon létre alkalmazásjelszót a Gmailhez

Ezzel eltávolítja a Google-fiókot a Mailből, de még nem végzett. A következő lépésként engedélyeznie kell a kétfaktoros hitelesítést (2FA), és létre kell hoznia egy „Alkalmazásjelszót”, amelyet a MacOS Catalina Mail alkalmazással használhat.

 1. Nyissa meg a böngészőt, és keresse meg a Google Fiók biztonsági beállításait
 2. Görgessen lefelé, és válassza a lehetőségetKétlépcsős azonosítás
 3. Jelentkezzen be, és erősítse meg Google-fiókjának e-mail címét és jelszavát
 4. Kapcsolja be a kétlépcsős azonosítást

Innen megkapja a lehetőséget, hogy használjon Google-értesítést, vagy szöveges üzenetben, ellenőrző kódokkal. Amikor egy Google promptot használ, telepítenie kell a Google alkalmazást a telefonjára, és értesítés érkezik arról, hogy be van jelentkezve.

Ha elkészült, lépjen vissza a fő Biztonsági beállítások oldalra, és válassza a lehetőségetAlkalmazásjelszavak. A mezőben nyomja meg az első legördülő menüt, és válassza a lehetőségetLevél, és a második mezőben válassza a lehetőségetMac. Ezután érintse meg a elemetgenerál. Ez csak akkor hoz létre jelszót, amelyet csak a Gmail-fiókjával, valamint a Mac-en található Mail alkalmazással lehet használni.

Töltse vissza a Gmailt a MacOS Catalina Mail alkalmazásba

Most, hogy az alkalmazásjelszó elkészült, meg kell nyitnia az Apple Mail alkalmazást a Mac számítógépén. Ezután hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson a gombraLevél a menüsorban
 2. Válassza a lehetőségetFiókok a legördülő menüből
 3. Kattints a "+”Gombot alul
 4. Válassza a lehetőséget Egyéb számlák az opciók listájáról
 5. Válassza a lehetőségetE-mail fiók
 6. Írja be Gmail e-mail fiókját és aAlkalmazásjelszó amit korábban létrehoztál
 7. Koppintson aBejelentkezés

Miután bejelentkezett, a Mail alkalmazás megkérdezi, hogy szinkronizálni szeretné-e a Mail és a Notes jegyzeteket ezzel a fiókkal. Hagyja bejelölve a Mail elemet, és választhatja a Notes szinkronizálását, vagy sem, majd nyomja meg a gombotKész.

Most, hogy hozzáadta a fiókot, eltart egy ideig, mire a Mail alkalmazás szinkronizálja az adatokat a Gmail-fiókja és maga az alkalmazás között. Miután azonban elkészült, nem szabad többé belefutnia a macOS Catalina Mail alkalmazásának megnyitásába.

Következtetés

Sokkal több hiba és furcsaság van a macOS Catalina szoftverrel kapcsolatban, mint amennyit az Apple el akarna ismerni. Biztosak vagyunk abban, hogy ezeket a problémákat a jövőbeni növekményes frissítésekkel meg lehet majd oldani. Számos szoftverkiadáshoz hasonlóan választhatja a frissítést és a hibajelentések feltöltését, vagy egyszerűen felfüggesztheti, amíg sok hibát össze nem szedtek.

Ha továbbra is problémákat tapasztal a macOS Catalina programmal kapcsolatban, hangozzon az alábbi megjegyzésekben, és örömmel segítünk. Ami az Apple Mail alkalmazást illeti, tudassa velünk, mit gondol a nyújtott frissítésekről, vagy ha más ügyfelet, például Sparkot vagy AirMailt használt.

Legutóbbi hozzászólások