Az iCloud biztonsági mentések törlése

Az iCloud segítségével tárolhatja tartalmát (zenét, fényképeket, alkalmazásokat, névjegyeket, naptárakat és videókat stb.), és automatikusan továbbíthatja azokat az összes iOS-eszközére (iPad, iPhone vagy iPod) és számítógépére (Mac vagy PC). De néha és különböző okokból érdemes törölni (vagy szükség lehet) az iCloud biztonsági mentéseinek törlésére.

Hacsak nem vásárol iCloud-tárhelycsomagot, valószínűleg nincs sok hely az ingyenes 5 GB-os iCloud-fiókban. Önmagában az iDevice biztonsági másolatai el tudják foglalni ennek a területnek a nagy részét, így nagyon kevés tárhelyet hagyhat a fontos dolgok számára - például a fotóit és az otthoni filmeket. De ha már nem rendelkezik eszközzel, felszabadíthatja és meg kell szabadítania az iCloud tárhelyet az iDevice teljes iCloud biztonsági mentésének törlésével.

De még mindig a saját tulajdonában lévő eszközök esetében nem javasoljuk az iCloud biztonsági másolatának törlését, ha ez a CSAK a biztonsági másolata. Ha helyre van szüksége az iCloud-on, készítsen biztonsági másolatot ELSŐBEN (például az iTunes segítségével a PC-re vagy a Mac-re), és csak ezután távolítsa el az iDevice biztonsági másolatát (i) az iCloudról. Tehát ha az iCloud-hely problémát jelent Önnek, fontolja meg az iDevice biztonsági mentését az iCloud-on, fontolja meg az eszköz biztonsági mentését az iTunes segítségével.

Miért fontos a biztonsági mentések

Tisztázzuk itt. A biztonsági mentések fontosak. Tehát soha nem akarsz valahol tartalék nélkül lenni. Az iDevice biztonsági másolat minden típusú fontos információt tartalmaz, például az SMS és iMessage szövegeket, fényképeket és videókat, a személyre szabott eszközbeállításokat és a kezdőképernyő elrendezését, az egészségügyi és alkalmazásadatokat, valamint az iTunes és az App Store vásárlási előzményeit.

Az iDevice biztonsági másolat az a jegy, amellyel az adatokat áttelepítheti egy másik eszközre. És ez az, amihez hozzáférhet, amikor visszaállítja iPhone vagy iPad készülékét. Gondoljon rá személyes adatbiztosítási tervként. Védi az adatait, a körülményektől függetlenül.

Törölje az iCloud biztonsági mentéseket az iDevices, a Mac és a Windows PC-kről

iOS: iPhone, iPad és iPod Touch

1. lépés. Koppintson a Beállítások> Apple ID-profil> iCloud

2. lépés. Válassza ki az Apple ID tárolási grafikonját a tetején

3. lépés. Koppintson a Tárhely kezelése vagy a Tárolás kezelése> Biztonsági másolat elemre. Most minden eszközét látja, amely ugyanazon Apple ID azonosítóval használja az iCloud szolgáltatást

4. lépés. Válassza ki az iDevice-t a Biztonsági másolatok részben

5. lépés. Koppintson a Biztonsági másolat törlése elemre; arra kéri, hogy erősítse meg, hogy „kikapcsolja-e a biztonsági másolatot, és törölni kívánja-e az„ eszköznév ”összes biztonsági mentési adatait az iCloudból.” és koppintson a „Kikapcsolás és törlés” elemre

Az iCloud biztonsági mentések törlése macOS és Mac OS X rendszeren

1. lépés.Apple menü> Rendszerbeállítások

2. lépés. Kattintson az iCloud elemre

3. lépés. A jobb alsó sarokban válassza a Kezelés lehetőséget

4. lépés. Kattintson a Biztonsági mentések elemre

5. lépés. Válassza ki a törölni kívánt biztonsági másolatot

6. lépés. Kattintson a Törlés gombra

7. lépés. Erősítse meg és koppintson a Törlés elemre

Törölje az iCloud biztonsági mentéseket Windows PC-ken

1. lépés. Nyissa meg az iCloud for Windows alkalmazást

2. lépés. Kattintson a Tárolás elemre

3. lépés. Válassza a Biztonsági mentés lehetőséget a bal oldalon

4. lépés. Válassza ki azt az iDevice-t, amelynek biztonsági másolatát el kívánja távolítani az iCloudból

5. lépés. Kattintson a Törlés gombra. Ezután erősítse meg és törölje

Az iDevice biztonsági mentések hátrányai

Sajnos jelenleg nem lehet törölni a biztonsági másolatok egy részét - ez mind, vagy semmi! Tehát, ha meg akarja őrizni a szöveges és az üzenetek előzményeit, de törölni szeretné az egészségügyi adatait, akkor nincs mód arra, hogy csak egy típusú adatot távolítson el a tárolt iCloud biztonsági mentésből - legalábbis még nem. Az iCloud biztonsági mentései még csak nem is megtekinthetők - nem mehet be a biztonsági másolatba, és megnézheti, mi van ott. Ezek az iDevice biztonsági másolatok jelenleg csak teljes mértékben törölhetők, vagy felhasználhatók az eszköz vagy a beállítások visszaállítására és az adatok áttelepítésére egy másik iDevice-re.

Ehelyett szabadítson fel helyet más módon!

Ha több helyet szeretne szerezni az iCloud-fiókjában, és nem akarja fizetni az iCloud-tárhely frissítési tervének díját, akkor a legjobb megoldás az, hogy törölje az iCloud-rendetlenség egy részét. Gondoljon rá, mint egy iCloud Data Diet-ra!

Először vessen egy pillantást az összes alkalmazásra, amelyek jelenleg adatokat tárolnak az iCloud-fiókjánBeállítások> Apple ID-profil> iCloudés nézze meg az „ALKALMAZÁSOK AZ ICLOUD HASZNÁLATÁT” címet. Számos alkalmazás automatikusan biztonsági másolatot készít az iCloudról a telepítés után - és legtöbbjüknek nem kell semmit tárolnia az iCloudra! Tehát kapcsoljuk ki őket. Az iCloud-ot használó alkalmazások alatt váltson ki minden olyan alkalmazást, amelyet nem szeretne, vagy biztonsági másolatot kell készítenie az iCloudra. Ez az első lépés.

Ezután érintse meg a gombotBeállítások> Apple ID-profil> iCloud> Tárhely kezeléseés ellenőrizze, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legtöbb iCloud-adatot. Ha olyan alkalmazások vannak felsorolva, amelyek biztonsági mentéséhez nincs szüksége iCloudra, térjen vissza az előző menübe, és kapcsolja ki az alkalmazást az APPS ICLOUD HASZNÁLATA alatt.

Miután kikapcsolta, törölje az alkalmazásokat tartalmazó dokumentumokat és adatokat az iCloudból, ha visszatérBeállítások> Apple ID-profil> iCloud> Tárhely kezeléseés megérinti az alkalmazást. Ezután válassza a Dokumentumok és adatok törlése lehetőséget az összes alkalmazásadat eltávolításához az iCloud-ból (és az Apple ID-hez csatlakoztatott bármely más eszközről).

Tisztítsa meg az iDevice rendetlenségét!

Ha az alkalmazások eltávolítása az iCloudból nem csökkent eléggé az összes iCloud-tárhelyen, itt az ideje egy tavaszi tisztításnak a készüléken! Az eszköz tárolt adatainak méretének csökkentésével csökkentheti az iCloud tárolási igényét is - ez mindenki számára előnyös. Fontolja meg tehát az eszköz rendetlenségeinek és adatgyűjtőinek - például a nem használt alkalmazások (és azok adatai), a régi szövegek és üzenetek (különösen a csatoltak), az ismétlődő vagy nem kívánt fotók, videók és letöltött videók, zene és egyéb - eltávolítását Egyéb fájlok. Nézze meg, hogy a készülék rendetlenségének megtisztítása is csökkenti-e az iCloud Storage igényeit.

Legutóbbi hozzászólások