A Mission Control használata és testreszabása

A Mac OS X Lion segítségével az Apple bevezette a Mission Control alkalmazást. A Mission Control kombinálja az Expos és a Spaces funkciókat. A régóta Mac-felhasználók számára ez nehéz átmenet lehet.

A Mission Control segítségével az összes nyitott ablakot egy képernyőn láthatja. Ez lehetővé teszi a „szóközök” beállítását is. A Spaces lehetővé teszi több asztali számítógép használatát.

Ebben az oktatóanyagban megmutatjuk, hogyan kell használni és testre szabni a Mission Control alkalmazást. Ez az oktatóanyag megköveteli, hogy a Mac Mac OS X 10.7 Lion operációs rendszert futtasson.

A Mission Control használata

Az indításhoz nyissa meg a Mission control alkalmazást. Ezt úgy teheti meg, hogy megnyomja a billentyűzeten az Expose (2011. július előtti Mac) vagy a Mission Control gombot (2011. július utáni Mac). A Mission Control elindításához kattintson a dokkján található Mission Control ikonra.

Új hely hozzáadásához vigye az egérmutatót a képernyő jobb felső sarkára. Megjelenik a „pluszjel” gomb. Kattintson a gombra ezen egy új helyet.

A szóközök közötti váltáshoz nézzen a Mission Control képernyő teteje felé. Látni fogja az összes szabad teret. Hely kiválasztásához kattintson rá. Szóköz törléséhez nyomja meg a gombot "választási lehetőség" billentyű a billentyűzeten. Amikor ezt megteszi, az összes mezőjén megjelenik egy „X”. Kattintson az „X” gombra egy szóköz törléséhez.

Ha alkalmazásokat szeretne váltani a Mission Control alatt, nézzen a Mission Control képernyő közepe felé. Látni fogja az összes megnyitott alkalmazást. Kattintson arra az alkalmazásra, amelyet használni szeretne az alkalmazások váltásához.

Az alkalmazások áthelyezéséhez egy másik „Space” -be húzza az alkalmazást a Space-be, ahol szeretné.

A Spaces testreszabása

Az induláshoz nyissa meg Rendszerbeállítások. Miután a Rendszerbeállítások teljesen elindultak, nézze meg a Személyes fejléc. Megjelenik egy feliratú opció Küldetésirányítás. Kattintson erre a lehetőségre.

Innen testreszabhatja azokat a billentyűparancsokat, amelyek aktiválják a misszióvezérlést, valamint a Mission Control egyéb alapvető beállításait. Ide tartozik az Irányítópult szóközként való megjelenítése és az alkalmazások automatikus átrendezése a használat alapján. Ezeknek az opcióknak a módosítása segít abban, hogy a lehető legjobb Mission Control élményt nyerje.

Köszönjük, hogy elolvasta ezt az Apple Tool Box oktatóanyagot. Nézzen vissza hamarosan további Apple-tartalmakért.

Legutóbbi hozzászólások