A proxybeállítások beállítása és konfigurálása iPad, iPhone vagy iPod Touch készülékeken

Szeretne névtelenül, teljes adatvédelemben felkeresni egy weboldalt, vagy megkerülni az IP-korlátozást a letiltott webhelyek látogatásához? Beállíthatja iOS-eszközét proxy szerver használatára. A proxy szerver biztonsági korlátként működik a hálózat és az Internet között azáltal, hogy továbbítja a kéréseket egy webböngésző és a kért webhely között. Nagyon egyszerű folyamat az iOS-eszközök (iPad / iPhone vagy iPod Touch) konfigurálása proxy szerver használatára az internethez való csatlakozáshoz. Ez a cikk ismerteti a proxykiszolgáló használatát:

JEGYZET: Információra van szüksége a proxy szerveréről. A rendszergazda megadhatja ezeket az információkat. Alternatív megoldásként kereshet az interneten ingyenes proxy szervereket (lásd az alábbi 2. megjegyzést).

Először keressük meg az aktuális IP-címet.

Alapvető szempontból két különböző IP-címmel rendelkezik: belső és külső (vagy nyilvános IP).

Hogyan lehet megtalálni az iPhone, iPad vagy iPod Touch belső IP-címét

Egyszerűen érintse meg a Beállítások> Wi-Fi elemet, és keresse meg a hálózat nevét, amelyhez éppen csatlakozik, majd érintse meg a kék nyíl gombot az IP-cím megtekintéséhez.

Hogyan lehet megtalálni a kapcsolat külső IP-címét

A belső IP-címe különbözik a külső IP-címétől. A legegyszerűbb módja annak, hogy külső IP-címét megtalálja, az IP-címek kereső webhelyének használata. A Google is biztosítja ezt a szolgáltatást. Egyszerűen keresse fel a google.com webböngészőjét. Írja be a „my ip” kifejezést és nyomja meg a keresést. A keresési eredmények tetején a Google azt mondja:az Ön nyilvános IP címe (a nyilvános IP címe). " Az IP-címed számok sorozata lesz, pontokkal elválasztva.

Elrejteni az IP-címet

Proxykiszolgáló használatával el akarjuk rejteni nyilvános IP-címünket. Mint fentebb említettük, információkkal kell rendelkeznie a proxy szerveréről (a szerver IP-információiról és a port információiról). Ebben a cikkben a következő szerverinformációkat használjuk, amelyeket online találtunk a Google keresésen keresztül:

IP-cím: 189.41.73.37 és port: 8080. Ez a proxy szerver Brazíliában található.

Most, hogy megvan a proxykiszolgálónk információja, egyszerűen érintse meg a Beállítások> Wi-Fi elemet, és koppintson a hálózat neve melletti kék nyílra. Ezután érintse meg a Kézi elemet, és írja be az IP és a port adatait. Ez az.

Most úgy fog kinézni, mint egy brazil látogató. Tegyük fel például, hogy Chicagóban tartózkodik, és ezt a proxy szervert használja. Tegyük fel továbbá, hogy a YouTube tiltott Brazíliában. Nem fog tudni hozzáférni a YouTube-hoz. Az új nyilvános IP-cím megismeréséhez látogasson el ismét a Google-be, írja be a „my ip” kifejezést, és a Google most azt mondja

„A nyilvános IP-címed az 189.41.73.37.”

Megjegyzések:

1 - A lassú proxy szerverek lassítják az internet sebességét.

2 - Számos biztonsági kockázat társul a nyilvános használathoz, ismeretlen, nyissa meg a proxy szervereket.

Legutóbbi hozzászólások