Az iOS 10 jó és rossz elemei

Állítólag „az összes frissítés anyja” az iOS 10, amelyet az Apple múlt héten vezetett be az éves World Wide Developers Conference konferencián. Bár minden bizonnyal nagyobb, mint az iOS 8 és 9, kételkedtem abban, hogy a frissítés képes-e tartani a főbb iOS 5 és 7 frissítéseket. Az elmúlt héten az iOS 10-et használtam az iPhone 6s készüléken, és megtapasztaltam az összes új operációs rendszert. Itt van minden, ami tetszett, és minden más, amiről azt gondolom, hogy valószínűleg ugyanannak kellett volna maradnia.

Az új képernyőzár

Az iOS 10 teljesen új záróképernyőt tartalmaz. Ez az első alkalom, hogy valóban valódi változásokat láttunk, és ezek közül sok nagyszerű.

A jó:

- Annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy a kifogástalanul gyors Touch ID 2 feloldja a telefont anélkül, hogy bármit is látna, most be kell szkennelnie és meg kell nyomnia a Home gombot a telefon feloldásához. Ez azt jelenti, hogy telefonját fel lehet oldani és hitelesíteni lehet, miközben a zár képernyőn továbbra is várakozik.

- Bár eddig nehéz ezt a funkciót jó érzéssel tölteni el, a balra csúsztatással most új widget-terület jelenik meg, amely az iOS 10 egy részét képezi. Ezek a modulok olyanok lesznek, mint a kis alkalmazások, amelyek az operációs rendszer egészében működnek, és úgy tűnik, hogy valóban hasznos legyen.

- A telefon most úgy ébred fel, hogy felveszi, ami nagyon jó.

A rossz:

- Bár nagyon jó, hogy megnézhetem a zárolási képernyőt anélkül, hogy a Touch ID túl gyorsan haladna el, valóban nem kielégítő érzés, amikor kétszer kell megnyomni a kezdőlap gombot.

- A kamerához való hozzáféréshez a felhasználóknak most jobbra kell csúsztatniuk ahelyett, hogy felfelé csúsztatnák, mint korábban. Megállapítottam, hogy a heti használatom alatt nagyon szeretem a régi gesztust.

- Az új kütyükkel és interaktív értesítésekkel a telefon nagy mennyiségű információja hozzáférhető jelszó nélkül. Remélem, hogy a béták előrehaladtával bevezetik a biztonságosabbá tételének valamilyen formáját, de mostantól bárki widgetet és értesítést bárki használhat jelszó nélkül.

Irányító központ

A jó:

- Kedvesnek tűnik.

- A felhasználók mostantól 3D-s érintéssel érinthetik meg a Vezérlőközpont ikonjait, hogy mélyebb lehetőségeket kapjanak. Tehát például az Óra 3D megérintése néhány időzítő lehetőséget kínál.

- Az új médialejátszási menü, amely a Vezérlőközpontban jobbra csúsztatva található, lehetővé teszi az audioeszközök és a médialejátszás mélységes ellenőrzését, ami feltételezésem szerint készül az iPhone 7-re.

A rossz:

- Az új média szakasz megköveteli az extra csúsztatást, ellentétben azzal, ami korábban volt, amikor a médialejátszást a szokásos vezérlőközpontban mutatták, ami hibát okozott nekem a béta tesztelése során.

- Korábban az AirPlay gomb megnyomása a médiabeállításokban lehetővé tette, hogy tükrözze a készülékét, de jó öt percbe telt, mire rájöttem, hogy ez az opció már külön gomb. Valószínűleg én csak buta vagyok, de nem tudom elképzelni, hogy csak nekem lesz ez a kérdés.

Értesítések és Értesítési Központ

A jó:

- Az új értesítések teljesen integrálódnak az alkalmazásba. Ez azt jelenti, hogy amikor üzeneteket kap, 3D Touch-ot használhat rajta, és egy élő panel jelenik meg, amely válaszol az üzenetére, és még azokat a buborékokat is megmutatja, amelyek jelzik, hogy az illető válaszol.

- Az Értesítési központ lehetővé teszi, hogy törölje az összes értesítést, kivéve a 3D-t, és érintse meg a törlés ikont.

- Balra csúsztatva az értesítési központban a felhasználók hozzáférhetnek a widgetekhez.

- Gyors dolog, amit észrevettem, amikor az iOS 10-et használtam: Apple TV használatakor valami keresést akartam végezni az alkalmazásboltban, amikor a telefonom értesítést hallott, amely azt mondta: „3D Touch a billentyűzet használatához az Apple TV-n”. Ez a távoli alkalmazás telepítése nélkül történt. Tettem, majd gépeltem közvetlenül a telefonom billentyűzetéről.

A rossz:

- Mint korábban említettük, ezek az új értesítések komoly biztonsági aggályokat vetnek fel. Bárki felvehette és felhasználhatta őket.

Widgetek

A jó:

- A widgetek ma már az iOS mély eszközei. Gyakorlatilag mindenhol megtalálhatók, és egy alkalmazásikon 3D érintésével érhetők el. Ezek lényegében a szokásos iOS-alkalmazások kis változatai. Így például az ESPN-ek megmutathatják a játékosok statisztikáját, és akár a kezdőképernyőről is játszhatnak egy játékot.

A rossz:

- Semmi, amit eddig láttam. Ezek a telefonon található alkalmazások nagy kiterjesztése.

üzenetek

A jó:

- Az Üzenetek mostantól támogatja a harmadik féltől származó alkalmazások integrációját, ami még nem elérhető a fejlesztők számára, de mindenképp jónak tűnik.

- Az üzenetek új kiáltási, suttogási stb. Opciói nagyon szórakoztatóak, és új értelmet adnak annak, amit mondasz.

- Néhány új Emoji funkció fantasztikus, és ez olyannak származik, aki nem használja az Emojit. Ezen új funkciók egyike, hogy egy mondat beírása után az Apple kiemeli azokat a szavakat, amelyeket emojiba lehet fordítani, és hagyja őket cserélni.

- Az üzenetek most tartalmazzák az Apple Watch-ról átadott Digital Touch funkciót, amely szórakoztató módon firkákat és szórakoztató üzeneteket küldhet barátainak.

A rossz:

- Néhány új funkció, például az állóképek, még nem nagyon valósulnak meg ezen a ponton, és nagyon bonyolultnak tűnnek. Feltételezem, hogy ezt bizonyos mértékig javítják az indítással.

Minden más

A jó:

- Úgy tűnik, hogy a Siri most már jobban megérti az embereket és a kontextust is. Amint elindítja a harmadik féltől származó alkalmazásintegrációt, a Siri egy teljesen új tapasztalatnak tűnik.

- Az új Maps alkalmazás nagyon szép, így navigálás közben megtalálhatja a tennivalókat.

- A Zene alkalmazást teljesen átalakítottuk, és én nagyon szeretem a frissítést. Míg korábban úgy éreztem, hogy az Apple Music öt füléből csak egyet vagy kettőt használtam, most már minden funkciót használok, így úgy tűnik, más emberek is hasonló tapasztalatokat szereztek, mint én.

- Az iOS 10 tartalmaz egy teljesen átalakított Óra alkalmazást, valamint néhány új funkciót a jobb alváshoz, ami úgy tűnik, hogy elég jól működik, és jelezte, hogy új lefekvési funkciók érkeznek az Apple Watch-ba.

A rossz:

- Bár az új Maps alkalmazás nagyon szép kialakítású és funkcionális, úgy tűnik, hogy ezen a ponton nem nagyon működik. Hagyom, hogy ez egy béta és még nem fejeződött be, de első alkalommal azt használtam, hogy elveszítettem ott, ahol voltam, még mindig az alosztályomban körülbelül 10 másodperc után, és nem értem el jó három percig.

- Az új Hírek alkalmazás elég zavaró, és amennyire meg tudom mondani, nem jobb, mint az előző. Bár bevallom, hogy egy kicsit jobban tetszik az új dizájn, mégis úgy gondolom, hogy ennek az alkalmazásnak korlátozott az elérhetősége.

- Nem tudom elképzelni, hogyan fog ez működni a 3D Touch nélküli eszközökön.

- Mit szólnál néhány iPad-frissítéshez, Apple?

Összességében az iOS egy meglehetősen stabil frissítés, amely újragondolja, hogyan használjuk telefonunkat funkcionális és tervezési szinten egyaránt. Tetszik ezeknek az új funkcióknak a sokasága, beleértve a módosított dizájnt és az alkalmazások kiterjesztését az alkalmazáson túl. Bár úgy érzem, hogy a tapasztalataim rosszabbak lehetnek annak a ténynek köszönhetően, hogy még mindig béta stádiumban vagyunk, az induláskor arra számítok, hogy ez egy ideig a legjobb iOS frissítés lesz.

Legutóbbi hozzászólások