Javítsa az alvást ezen iPhone-beállításokkal

Hűvös lett aludni. Az emberek büszkék arra, hogy milyen keveset tudnak túlélni, és másokat ugratnak a korai lefekvés vagy a késői kelés miatt. De a helyzet az: az alvás döntő fontosságú. Fajként pedig nem jutunk eleget belőle.

Szerencsére az a technológia, amely alvásproblémáink oka lehet, sok megoldást is tartalmaz. Az alábbiakban megadott beállítások használatával továbbra is kihozhatja iPhone-ját, miközben élete legjobb alvása érdekében használja!

Miért kellene törődnünk az alvással

Becslések szerint 1,23 millió munkanapnak felel meg évente az alvásvesztés következtében. Ez egyedül az Egyesült Államokban van. Ennél is ijesztőbb az a kialakuló tendencia, hogy a krónikus alváshiány - bármi, ami kevesebb, mint éjjel hat óra - a halálozás magasabb kockázatával függ össze.

Dr. Matthew Walker, a vezető alvásszakértő, Miért alszunk című könyvében elmagyarázza, hogy az alvás minősége szinte mindent befolyásol, amire az elmédnek vagy a testednek szüksége lehet:

 • Küzdelem a fertőzéssel és a betegségek megelőzése
 • Feldolgozza az érzelmi traumát
 • Emészteni az ételt és zsírégetést (izom helyett)
 • Tárolja az emlékeket és ismerjen meg új tényeket
 • Távolítsa el a demenciát vagy a szív- és érrendszeri betegségeket
 • Logikus és ésszerű döntéseket hozni
 • Még hatékonyan értelmezze az arckifejezéseket

Ez még nem minden. Dr. Walker azt javasolja, hogy egy alvásvesztési járvány következtében világszerte emberek milliói működjenek az optimálisnál alacsonyabb alvás mellett, anélkül, hogy észrevennék. Mint kiderült, szeméttel vagyunk felismerve, amikor rosszul aludtunk, vagy amikor az alváshiány befolyásolja a teljesítményünket.

Oké, ez minden rossz dolog. De vannak jó dolgok is, amelyekről beszélni kell. Ha jól alszol, növekedni fog az energia, a motiváció és a termelékenység. A memória javulásával erősebb és egészségesebb leszel. Egyes tanulmányok azt sugallják, hogy még fiatalabbnak és vonzóbbnak is fog kinézni!

Szóval, hol kezdjem? Nos, ezután felvázoljuk a rossz alvás néhány gyakori okát.

Akkor elmagyarázzuk hogyan használhatja megbízható iPhone-ját az alvás javításához!

A rossz alvás okai

Nem elég

A legnagyobb probléma egyszerűen nem elegendő. Ennek lehetséges okai változatosak, de nem titok, hogy az alvásnak problémája van a képpel. Az embereket ráncolják, hogy alszanak, és csúfolják, hogy kora éjszaka van.

Az ajánlás az, hogy bárki, aki 18 év felett van, hét és kilenc óra között alszik éjszaka. Annál fiatalabb, és még többre van szükséged. És itt arról beszélünk, hogy itt alszunk, nem csak az ágyban töltött időről. Tanulmányok azt mutatják, hogy kevesebb mint hat óra kezd komoly károkat okozni elmédnek és testednek.

Nem alszik rendszeresen

Tehát elegendő alvásra van szüksége, de rendszeresen szüksége is van rá. Túl sok ember alszik rövid ideig az alvásban a héten, és megpróbálja pótolni hétvégén. Azt mondjuk, hogy „próbáld meg” pótolni, mert a következő okok miatt nem igazán működik:

 1. Hétfőtől péntekig még mindig alváshiányban szenved.
 2. A hétvégi többletórák nem adják össze azt, ami a héten elveszett.
 3. Nem lehet edzeni a testét, hogy egyszerre aludjon és ébredjen.

A technológia túlzott használata

Sajnáljuk, hogy ezt mondtam, de a késő esti technológia használata okozhatja a rossz minőségű alvást. Pár oka lehet ennek.

Először a képernyők kék fényt bocsátanak ki, hogy természetes színtartományt teremtsenek. Ez nagyszerű a videókhoz, de a kék fény arra csalja az agyad, hogy azt gondolják, hogy még mindig nappali, és megakadályozhatja, hogy éjjel álmossá válj.

Másodszor, a technológia kiválóan ösztönöz minket. Legyen szó barátok üzenetről, az Instagram böngészéséről, játékról vagy videók megtekintéséről. Az eredmény az, hogy az ágyba kerülve jobban felszámolódunk, mint kellene.

Egy másik probléma az, hogy az emberek ágyban használják a telefonjukat - nagy nem-nem, ha jól akarsz aludni!

Életmódbeli kihívások

Sokan nincsenek olyan szerencsések, mint mások abban a tekintetben, hogy fizikailag mennyi alvást képesek elaludni. Lehet, hogy kisgyermekei ébresztenek fel, rendszertelen éjszakai műszakok, vagy egy olyan második munka, amely kevesebb, mint hét órát hagy aludni.

Megértjük, rengeteg olyan eset van, amikor nem sokat tehet az alvás javításáért. De jó, ha megérted, hogy a rossz alvás mégis milyen hatással lehet rád.

És ha van valami, akkor az alábbi tippek a kevés alvás javításához még fontosabbak, ha az életmód korlátozza.

Az iPhone használata az alvás javításához

Állítson be lefekvési időt

Amint megállapítottuk, a rendszeres alvás nagyon fontos. És ez azzal kezdődik, hogy lefekteti magának a lefekvési időt. Szerencsére van egy nagyszerű funkció az iPhone készülékén, amely segít pontosan kidolgozni, amikor ennek az alvásnak kell lennie.

És csak hogy egyértelmű legyek: a legjobb minden nap ugyanabban az időben aludni és felébredni, beleértve a hétvégéket is. Így hamarosan rájön, hogy könnyebben alszik és ébred, mint valaha.

Lefekvés beállítása iPhone-on az iOS 14 rendszeren:

 1. Nyissa meg a Egészség alkalmazást, és lépjen a Tallózás fülre.
 2. Válassza a lehetőséget Alvás és görgessen le a A beosztásod szakasz.
 3. Koppintson a Alvás ütemezése és kapcsolja be.
 4. Koppintson a Szerkesztés alatt Teljes menetrend szakasz az alvási ütemezés létrehozásához.
 5. Húzza a kör végeit 7–9 órás alváshoz, majd húzza az egész kört, hogy a megfelelő időben felébredjen.
 6. Görgessen lefelé, és engedélyezze a Wake Up Alarm.

Lefekvési idő beállítása iPhone-on iOS 13 vagy újabb rendszeren:

 1. Nyissa meg a Óra alkalmazást, és lépjen a Tallózás fülre.
 2. A jobb felső sarokban koppintson a kapcsolóra a forduláshoz Lefekvés ideje tovább.
 3. Húzza a kör végeit 7–9 órás alváshoz.
 4. Húzza az egész kört, hogy a megfelelő időben felébredjen.

Et voila: most már tudod lefekvésed. Jegyezze fel, mert a következő néhány lépésben szüksége lesz rá.

Ne feledje, ez az az idő, amikor el akar aludni - nemcsak az ágyba kerülés ideje. Menjünk egy lépéssel tovább, és állítsunk emlékeztetőt arra, hogy időben lefeküdjünk.

A Bedtime opciók testreszabása az iOS 14 rendszerben:

 1. Tól Teljes menetrend oldal a Alvás szakasza Egészség alkalmazást, görgessen le a További részletek.
 2. Válassza ki a Alvási cél.
 3. Állítsa be a Lazít 15 perc és egy óra közötti időtartamig. Jelenleg egy értesítés emlékezteti Önt, hogy kezdje el lefelé az éjszakát, és megváltozik az iPhone Lock képernyője.
 4. Használja a Gyorsított parancsikonok olyan gyorsbillentyűk hozzáadásához, amelyekhez még mindig könnyű hozzáférést szeretne elérni a Zárolás képernyőről a Wind Down időszakban.
 5. Nyissa meg a Lehetőségek és engedélyezze a Kapcsolja be automatikusan opció alvó üzemmódban.

Az ágyidő opciók testreszabása az iOS 13 vagy korábbi verzióban:

 1. Tól Lefekvés ideje fülre megy Lehetőségek a bal felső sarokban.
 2. Koppintson a hét minden napjára a bekapcsoláshoz, narancssárgának kell lenniük.
 3. Nyissa meg az Lefekvés emlékeztetőjét, és válassza ki, hogy mikor szeretné figyelmeztetni.
 4. Bekapcsol Ne zavarjon lefekvés alatt így az alvásod megszakítás nélkül megy.
 5. Végül válassza a Ébresztő hang hogy tetszik a listáról.

Minimalizálja a kék fényt

Már említettük, hogy ez a bosszantó kék fény megakadályozhatja, hogy éjszaka fáradjon. Ehhez a lépéshez az iPhone Night Shift funkcióját fogjuk használni az alvás javítása céljából.

A Night Shift minimalizálja az iPhone képernyőjén megjelenő kék fényt. Meg kell szokni a kapott sárga árnyalatot, de úgy ütemezzük, hogy csak egy órával lefekvés előtt jelentkezzen.

Az éjszakai műszak ütemezése:

 1. Menj Beállítások> Kijelző és fényerő> Éjszakai eltolás.
 2. Kapcsold be Ütemezett váltson és koppintson az időkre.
 3. Válassza a lehetőséget Egyéni ütemezés.
 4. Bekapcsolás itt: egy órával lefekvés előtt.
 5. Kikapcsolás itt: amikor felébredsz.

Ha a Night Shift a helyén van, meg kell tapasztalnia, hogy a késő esti iPhone használata nem befolyásolja annyira az alvást. Most menjünk tovább egy lépéssel, hogy elkerüljük a telefon túl késő éjszakai használatát.

Ütemezzen néhány leállást

Ez a legvitatottabb javaslatnak tűnik, de az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a jobb alvás érdekében, az az, hogy lefekvés előtt egy órában megpróbálsz teljesen eltávolodni a technológiától. Próbáld meg használni ezt az időtartamot valami pihentető és képernyőmentességhez.

Íme néhány javaslat arra, hogy ez mit jelenthet:

 • Olvasni egy könyvet
 • Zenét hallgat
 • Készítse elő a holnapi ebédet
 • Doodle egy vázlatfüzetben

Ez mindenkinek nagyon más. Bonyolult lehet megtalálni a számodra legmegfelelőbbet, de ha egyszer megteszed, az megtérül.

Időközben az iPhone leállása hasznos emlékeztető lehet az iPhone leválásához. Az állásidő hatékonyan blokkolja a telefon összes alapvető alkalmazását, kivéve egy meghatározott ideig.

Ne aggódjon, ha akarja, könnyen megkerülheti az állásidőt. Gondoljon csak arra, hogy gyengéd prod a helyes irányba.

A leállás ütemezése az iPhone-on:

 1. Menj Beállítások> Képernyő idő> Leállás.
 2. Adja meg a Screen Time jelszót, ha van ilyen.
 3. Koppintson a bekapcsoláshoz Állásidő.
 4. Szerkessze az órákat lefekvés előtt egy órával, amíg reggel felébred.

Bónusz tipp:Ha az állásidő önmagában nem elég erős ahhoz, hogy távol tartsa magát a telefonjától, állítsa be a Screen Time jelszót további akadályként a leküzdéshez. Személy szerint a Screen Time jelszavam megírja a „WEAK” szót, ami én vagyok, ha használom. Vagy a legszélsőségesebb módszer az, ha egy megbízható barátot állít be a jelszó beállítására anélkül, hogy elmondaná, mi az. Csak ne hagyd, hogy elfelejtsék!

Értesítések kikapcsolása

Az utolsó dolog, amit a kemény munka után szeretne, az, hogy pihenjen egy könyvvel, amikor a telefon kialszik melletted! Már bekapcsoltuk a Ne zavarjanak lefekvés közben funkciót, így nem szabad éjszaka felébreszteni - kivéve a sürgősségi eseteket. Most kapcsoljuk be a Ne zavarjanak módot a pihentető telefon nélküli órához lefekvés előtt.

A Ne zavarjanak funkció elnémítja a beérkező értesítéseket. Ha megnézi, látni fogja őket az Értesítési Központban, de az iPhone nem fog zümmögni és harsogni, amikor megérkezik.

Ne aggódjon, módosíthatja a beállításokat, hogy továbbra is hallja a kedvenc névjegyeit, vagy továbbra is fogadjon telefonhívást, ha három percen belül kétszer csengenek.

A Ne zavarjanak mód ütemezése és módosítása:

 1. Menj Beállítások> Ne zavarjanak lehetőséget.
 2. Bekapcsol Ütemezett és az órákat lefekvés előtt egy órára állítsa be.
 3. Görgessen lefelé, hogy kiválassza, kit szeretne Hívások engedélyezése innen:.
 4. Bekapcsol Ismételt hívások ha akarod.

Töltse le az alváskövetőt

Bár az iPhone Lefekvés vagy alvás funkciója meg fogja mérni, mennyit alszik, a harmadik féltől származó alkalmazások széles választéka sokkal nagyobb betekintést nyújt a szendergésbe. Fontolja meg az App Store látogatását az alábbi alváskövetők letöltéséhez. Hozzáférést biztosítanak nagyszerű információkhoz, amelyeket felhasználhat az alvás további mérésére és javítására.

Alvási ciklus

Ez az alváskövető alkalmazás hanggal méri az alvási fázisokat, majd a legkönnyebb alvási időszakban felébreszt. A prémium hozzáférés kifizetésével nyomon követheti a hosszú távú trendeket, például a koffein és az alkohol hatását, csatlakoztathat egy pulzusmérőt vagy biztonsági másolatot készíthet az alvási adatokról.

Párna

Vonzó alkalmazás, amelyet az Apple Watch mellett használhat a pulzus, az alvási ciklusok, a horkolás és egyebek mérésére. Apple Watch nélkül továbbra is használhatja telefonját ezeknek a dolgoknak a mérésére, és láthatja, hogy mindez színes alvási jelentésben áll össze.

Hipnopédia

Helyezze iPhone-ját az ágyba, hogy érzékelőként működjön a Sleep Better alkalmazásban. Ezzel méri a mozgását, hogy kiderüljön, mennyire jól aludt. Ehhez adja hozzá az előző nap tetteket, és ez az okos alkalmazás kiválasztja azokat a trendeket, amelyek segítenek jobban aludni.

Beddit

Ez a társalkalmazás a Beddit Sleep monitorhoz, amely az ágyadba megy az alvás mérésére. Az érzékelő segítségével a Beddit pontosan méri a pulzusszámot, a légzést, a horkolást és a hálószoba hőmérsékletét, lehetővé téve az alvás pontos elemzését.

Aludj jól

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek megtalálni a jobb éjszakai alvást. Ha bármilyen javaslata vagy kérdése van, írjon nyugodtan az alábbi megjegyzésekbe. Biztosan visszajövünk. Közben aludj szorosan, és ne hagyd, hogy az ágyi poloskák harapjanak!

Komolyan ... viszketnek.

Legutóbbi hozzászólások