Az Apple ID biztonsági okokból le van tiltva? Itt van a teendő

Félelmetes lehet látni egy jogos üzenetet, amely szerint kizárták az Apple-fiókjából. De nem feltétlenül van oka aggódni rögtön.

Itt van, amit tudnia kell róla.

Miért tiltja le az Apple ID-t biztonsági okokból?

Ha az Apple gyanítja, hogy valami rossz dolog van a fiókjában, akkor valószínűleg figyelmeztetést fog látni, amikor legközelebb megpróbál bejelentkezni az Apple ID-jével.

Megjelenik egy üzenet, amely az „Apple ID azonosítóját biztonsági okokból lezárták” változata.

Ez általában akkor történik, ha valaki túl sokszor próbál rossz fiókkal bejelentkezni a fiókjába. Fiókok nélkül a kéttényezős igazolás vagy a kiegészítő biztonság különösen veszélyeztetheti ezt.

Esetenként előfordulhat, hogy ezt az üzenetet látja, ha régóta nem jelentkezett be, és az Apple új jelszó- vagy biztonsági irányelveket vezetett be.

Szerencsére, ha látja ezt az üzenetet, az általában azt jelenti, hogy a fiókja biztonságban van a hackerek ellen, amíg fel nem oldja azt.

Jegyzet: Soha ne bízzon olyan kéretlen e-mailekben vagy szövegekben, amelyek azt állítják, hogy fiókját lezártuk. A riasztásoknak közvetlenül az Apple-eszközökön kell megjelenniük, amikor megpróbálnak bejelentkezni. Nem jelenhetnek meg harmadik fél levelezőprogramjában vagy az Apple Messages alkalmazásában. Ne kattintson egyetlen linkre sem, hacsak nem tudja ellenőrizni, hogy az Apple-től származik-e.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • Hogyan hozzunk létre Apple azonosítót hitelkártya nélkül
  • Eszköz Felkér, hogy jelentkezzek be valaki más Apple ID-jével. Mit tehetek?
  • Az Apple e-mail azonosítójának megváltoztatása, amelyhez nincs hozzáférése

Az Apple ID-fiók feloldása

Szerencsére ez elég egyszerű folyamat ennek kijavítására - bár úgy tűnik, hogy attól függ, hogy hova jelentkezik be, és milyen eszközt használ abban az időben.

Ha a tényleges figyelmeztetésben megjelenik egy „koppintson a feloldáshoz” gomb, megérintheti azt, és követheti a feloldási folyamat lépéseit.

Ellenkező esetben meg kell látogatnia az Apple jelszó-helyreállító webhelyét: iforgot.apple.com. Vagy egyszerűen kattintson az alábbi linkre.

  • Apple jelszó súgó

Ott használhatja meglévő jelszavát a fiókja feloldásához. Ha elfelejtette jelszavát, akkor a weboldal segítségével visszaállíthatja azt.

Mindkét esetben a következő lépések attól függnek, hogy milyen típusú fiókbiztonságot állított be.

Ha nincs semmilyen fiókbiztonsága

Ha nem rendelkezik kétfaktoros vagy kétlépcsős azonosítással a fiókjához, akkor nagyon egyszerű igazolni személyazonosságát. Ez többnyire nem feltétlenül jó dolog. De ha gyorsan visszatér a fiókjába, rendben van.

A fiók hitelesítéséhez és feloldásához csak meg kell adnia jelenlegi jelszavát.

Esetenként az Apple megválaszolja néhány biztonsági kérdést, amelyet a fiókja létrehozásakor adott meg. Ha nem emlékszik ezekre a válaszokra, akkor további jelszó-segítségre lehet szüksége.

Ha kéttényezős hitelesítéssel rendelkezik

Ha kétfaktoros hitelesítési beállítással rendelkezik, akkor választhatja a bejelentkezési kód megadását az egyik megbízható eszközén.

Alternatív megoldásként választhat, hogy szöveges üzenetet kap-e a fiókjához társított elsődleges okostelefonon.

Ha kétlépcsős hitelesítéssel rendelkezik

Az Apple megkezdte a felhasználók többségének átállítását kétfaktoros hitelesítésre. De még mindig lehetnek olyan felhasználók, akik régebbi kétlépcsős hitelesítéssel rendelkeznek.

A kétlépcsős azonosításhoz megbízható eszközre küldött kódra és helyreállítási kulcsra van szükség. Ez a kulcs egy 14 számjegyből álló kód, amelyet az Apple küldött neked, amikor beállította a biztonságot - ha nincs meg, akkor előfordulhat, hogy nem tud bejelentkezni a fiókjába.

További szempontok

Ha nem emlékszik az Apple ID jelszavára, akkor a legjobb, ha visszaállítja, ahelyett, hogy továbbra is helyteleneket próbálna megadni.

Az Apple a következő napig tartó túl sok sikertelen jelszó próbálkozás után zárolja az Apple azonosítóját.

Hasonlóképpen, ha a fiókja zárolva van, de a kapott figyelmeztetés nem említi a biztonságot, előfordulhat, hogy nem tudja visszaállítani a jelszavát.

Ebben az esetben közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az Apple-lel a fiókja visszaszerzéséhez.

Hogyan készüljünk fel a következő alkalomra

Noha az Apple a fiókja feloldásának folyamata meglehetősen egyszerű, még néhány dolgot megtehet a fiókja biztonságának növelése érdekében, és a következő alkalommal könnyebbé és biztonságosabbá teheti a folyamatot.

Ne felejtse el hozzáadni megbízható eszközök, megbízható számlák vagy tartalék e-maileket. Ezt megteheti az Apple ID webhelyén.

Ha kétfázisú ellenőrzési biztonsága van a fiókjához, érdemes lehet letiltani és frissíteni kétfaktoros hitelesítésre. Így nincs szüksége helyreállítási kulcsra, amely véglegesen kizárhatja a fiókjából, ha elveszíti.

Bármikor, ha nem tudja feloldani az Apple ID azonosítóját, előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie az Apple ügyfélszolgálatával. Ezt közvetlenül a következő link segítségével teheti meg - csak válassza Apple azonosító és Letiltva az Apple ID az opciókban.

  • Apple támogatás

Legutóbbi hozzászólások