iOS: Az iCloud biztonsági mentési üzenete nem múlik el; fix

Olvasóink közül többen beszámolnak arról, hogy eszközeik (iPad vagy iPhone) beragadtak vagy lefagytak az iCloud biztonsági mentés ikonján, néha egy figyelmeztető üzenettel: „iCloud Backup. Ezt az iPad-et (vagy iPhone-t) XX napja (vagy hete) nem készítették biztonsági másolatokról. A biztonsági mentések akkor történnek, amikor ezt az iPhone-t (vagy iPad-et) csatlakoztatják, lezárják és csatlakoznak a Wi-Fi-hez.

És amikor megnyomja az OK gombot, az üzenetmező megmarad, és úgy tűnik, nem juthat ki belőle más képernyőre! A felhasználók arról is beszámoltak, hogy a home gomb egyszerű megnyomása nem működik.

Javítsa meg iPhone iCloud biztonsági mentési üzenetét, amely nem múlik el

Felhívjuk figyelmét, hogy ez egy állapotüzenet, amely azt tanácsolja, hogy készüléke nem hajtott végre biztonsági másolatot meghatározott heteken belül.

Tehát a legjobb az, ha engedélyezi az iDevice biztonsági mentését az iCloud-ra - dugja be az áramforrásba, ellenőrizze, hogy csatlakozik-e a WiFi-hez, nyomja meg a bekapcsológombot alvó állapotba (zárolt mód), és hagyja, hogy az iCloud elvégezze a többit.

LOCKED = SLEEP (a kijelző ki van kapcsolva, nem használja aktívan az eszközt)

Ha azonban ez az üzenet, az iCloud üzenet (vagy ikon) nem tűnik el

Kérjük, végezzen kényszerű újraindítást

  • IPhone 6S vagy régebbi telefonon, valamint minden otthoni gombokkal és 6. generációs vagy annál régebbi iPod Touch készülékekkel rendelkező készülékeken nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus és 7. generációs iPod touch esetén: Tartsa lenyomva mind az Oldalsó, mind a Hangerő csökkentő gombot legalább 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik az Apple logó
  • Otthoni gomb nélküli iPad-en, valamint iPhone 8 és újabb modelleken: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó / felső gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

A hálózati beállítások visszaállítása

Ha ez nem segített, próbáljuk meg visszaállítani a hálózat beállításait. Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása. A visszaállítás után csatlakozzon újra a WiFi-hez, majd végezzen manuális iCloud biztonsági mentést. Menj Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> iCloud-biztonsági mentés> Biztonsági mentés most.

Elegendő iCloud-tárhely

Az iCloud biztonsági mentése túl gyakran meghiúsul, mert egyszerűen nincs elegendő tárhely az iCloud-fiókban.

Minden Apple ID-hez tartozik egy ingyenes 5 GB-os iCloud-tárhely-terv - de ez nem sok hely, különösen, ha fényképeket és videókat készít, vagy az összes üzenetét elmenti.

A tárhely ellenőrzéséhez lépjen a következő helyre: Beállítások> Apple ID-profil> iCloud és nézze meg a legfelső grafikont a tárolási bontásban, vagy koppintson a elemre Tárhely kezelése további részletek megtekintéséhez.

Ellenőrizze az iCloud használatát az eszköz beállításai között.

Ha az ingyenes tervet használja, és ez a szám megközelíti az 5 GB-ot, akkor az iCloud-tervének valószínűleg nincs több helye az adatok biztonsági mentésére.

Van néhány lehetősége - vagy növelheti iCloud-tárhelyét fizetősre - 50 GB jelenleg 0,99 USD / hó.

VAGY csökkentse az iCloud tárolt adatait az iCloud-fiókjában tároló alkalmazások számának eltávolításával.

Menj Beállítások> Apple ID> iCloud> Tárhely kezelése és nézze meg a legnagyobb űrkutyáit - ezek valószínűleg a Fotók, az Üzenetek és a Biztonsági másolatok.

Ha nem hajlandó fizetni a tervért, gondoljon arra, hogy ezeket a biztonsági másolatokat egy másik felhőfiókra töltse le, például a Google-ra, a Dropbox-ra, a OneDrive-ra vagy valami másra. Vagy tekintse meg az iCloud Storage-előfizetés lemondása adatvesztés nélkül című cikkünket

Nézze meg ezt a cikket az iCloud Storage csökkentésével kapcsolatos tippekért.

Jelentkezzen ki az iCloudból, majd jelentkezzen be újra

Az iCloud-problémák és a biztonsági mentések kezelésének egyik módja a kijelentkezés és az iCloud-ba történő bejelentkezés. Ez gyakran kijavítja a fiók különböző problémáit, amelyek miatt az ellenőrzés és a biztonsági mentések nem működnek.

Kicsit időigényes, de gyakran csak ez teszi a dolgot!

Csak menj Beállítások> Apple ID-profil> Kijelentkezés (görgessen végig a profiloldalán.)

Az Apple ID beállításainak alján koppintson a Kijelentkezés elemre.

Írja be az Apple ID jelszavát. És dönthet úgy, hogy az összes fájlt iPhone-ján tárolja. Miután teljes mértékben kijelentkezett az Apple ID-jéből, jelentkezzen be újra.

Dobjon nekünk egy sort!

Remélhetőleg ezen tippek egyike megfelel Önnek, és hogy az iPhone, iPod és iPad készülékek minden este vagy legalább hetente egyszer automatikusan biztonsági másolatot készítenek az iCloudról.

Ha más módon fedezte fel ezt az üzenetet a képernyőről, ossza meg velünk, és fizesse be ezt a tippet minden olvasónknak!

Legutóbbi hozzászólások