Az iPad Home gomb dupla kattintásos viselkedésének testreszabása

A Kezdőlap gomb a „szokásos” gomb (szemben az érintőképernyő gombjaival), amely az elsődleges gomb az iPad alján.

Ez az a gomb, amelyet megnyomva visszahozza iPadjét a kezdőképernyőre. Ha megnyomja ezt a gombot, miközben az már a kezdőképernyőn van, akkor a Keresés képernyőre jut. Ez az a gomb is, amellyel megnyomhatja az iPad készüléket készenléti üzemmódból és a „Csúsztassa a feloldáshoz” képernyőre.

Ha azt gondolná, hogy „Hé, nem tudtam, hogy testre szabhatja a Kezdőlap gombot”, akkor igaza lenne. Nem szabhatja testre a Kezdőlap gomb kattintási viselkedését. Testreszabhatja a Kezdőlap gomb „dupla kattintás” viselkedését. Mielőtt ezt megtenné, tanulja meg, hogy mit csinál a Kezdőlap tipikus dupla kattintása.

A Kezdőlap dupla kattintása valójában nem sokat tesz. Alapértelmezés szerint, ha duplán kattint a Kezdőlap gombra, az általában visszaviszi a Kezdőképernyőre (ugyanúgy, mint ha éppen rákattintott volna). Kivéve, ha iPod módban van, akkor az iPod lejátszás vezérlõihez vezet.

Ha szeretné testreszabni a Kezdőlap „dupla kattintását” valami hasznosabbra, kövesse ezeket a lépéseket.

1. A kezdőképernyőn koppintson a „Beállítások” elemre a Beállítások képernyő megjelenítéséhez.

2. A Beállítások panelen érintse meg az „Általános” elemet.

3. Ezután érintse meg a „Home” elemet, és meglátja a „Kattintson duplán a kezdőlap gombra:” beállításokat. Három lehetőség közül választhat erre a beállításra: „Home”, „Search”, „iPod”. Alapértelmezés szerint „Home” -ra van állítva. Ugyanakkor beállíthatja a dupla kattintással a keresési képernyőre vagy az iPod alkalmazásra történő eljutást, ha egyszerűen rákattint ezekre az opciókra. Például érintse meg a „Keresés” elemet az opció bejelöléséhez. Most megjelenik a Keresés képernyő, amikor a Kezdőlap gombra duplán kattintanak.

4. Normál esetben, ha duplán kattint a Kezdőlap gombra, miközben az iPod játszik, akkor az az iPod vezérlőit jeleníti meg. Ha azonban ezt nem akarja, kikapcsolhatja ezt a viselkedést. Ugyanezen az iPod kezelőszervek beállítás képernyőn megjelenik a „zene lejátszásakor az iPod vezérlők megjelenítése” beállítás. Ez a beállítás lehet „be” vagy „ki”. Kapcsolja „kikapcsolt” helyzetbe, és most a Kezdőlap gomb kétszeri kattintásával már nem jelenik meg az „iPod vezérlők”, még akkor sem, amikor az iPod játszik. Ehelyett a 3. lépésben beállított képernyőt jeleníti meg.

Legutóbbi hozzászólások