Hogyan készítsünk biztonsági másolatot iPhone-ról egy külső meghajtóra az iTunes vagy a Finder és a terminál használatával

Kevés a Mac helye, és az iPhone, iPad vagy iPod biztonsági másolatait egy külső meghajtóra szeretné áthelyezni a Mac belső meghajtója helyett? Kíváncsi arra, hogy lehet-e biztonsági másolatot készíteni az iPhone-ról egy külső meghajtóra?

Nos, a jó hír az, hogy valóban lehetséges. Tudja meg, hogyan változtathatja meg ma a tárhelyet az iTunes vagy a Finder alkalmazás segítségével!

Kövesse ezeket a rövid tippeket az iTunes iPhone biztonsági mentéseinek külső meghajtóra történő áthelyezéséhez

 • A macOS Mojave és újabb verzióinál győződjön meg arról, hogy a Terminal Utility teljes lemezelérését megadta-e Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> Adatvédelem
 • Hozzon létre egy MobileSync nevű mappát a külső meghajtó gyökérkönyvtárában
 • Másolja a Finder alkalmazást vagy az iTunes iDevice biztonsági mentési mappát (MobileSync) a külső meghajtóra, majd nevezze át a belső mappát
 • A Terminál segítségével szimbolikus linket hozhat létre a külső meghajtó új iTunes biztonsági mentési mappájához a következő paranccsal: 
  • ln -s / kötetek / [A külső meghajtó neve] / MobileSync / Backup / ~ / Library / Application \ Support / MobileSync
 • A macOS Catalina + alkalmazásban található Finder alkalmazáshoz használja ugyanazt a parancsot a terminálhoz, de adjon két szóközt a szó közé biztonsági mentés és ~ (a felhasználói könyvtár tilde szimbóluma), így néz ki:
  • ln -s / Kötetek /[A külső meghajtó neve] / MobileSync / Biztonsági mentés / ~ / Library / Application \ Support / MobileSync

Mindig biztonsági másolatot készíthet az iCloudról - és javasoljuk, hogy tegye meg. De azt is gondoljuk, hogy jó ötlet biztonsági másolat készítése az iTunes vagy a Finder segítségével.

Valószínű, hogy az iPhone vagy más iDevice nagyobb, mint az Apple által csekély 5 GB-os iCloud-fiók. Frissítheti iCloud-fiókját a nagyobb tervekre, kezdve 0,99 USD / hó (11,88 USD / év) 50 GB-os áron.

De miért ne használná fel azt a szabad helyet, amely valószínűleg egy külső merevlemezen van, az iPhone, iPad vagy egy másik iDevice biztonsági mentéséhez? Vagy mondjam, használjon külső meghajtót az ingyenes vagy fizetős iCloud-fiók mellett!

Az Apple ToolBoxnál azt javasoljuk, hogy mindig készítsen több biztonsági másolatot az iDevices-ről. Ideális esetben mindannyiunknak rendelkeznie kell legalább két biztonsági másolattal - egyet a felhőn, egyet pedig egy belső vagy külső meghajtón.

A legjobb megoldás az, ha két helyi és két felhő van.

Miért? Mivel soha nem lehet tudni - mint az emberek, a dolgok is szétesnek és kudarcot vallanak, krízis következik be, katasztrófák támadnak. Legyünk tehát proaktívak és tegyünk szemet nyitott szemléletet a 2X2 biztonsági mentésével.

Az iPhone biztonsági mentése az iTunes vagy a Finder alkalmazással

Mindig helyben biztonsági másolatot készítek iPhone-ról és iPadről az iTunes-on keresztül, valamint a MacOS Catalina + rendszert futtató Mac számítógépek Finder alkalmazásával. De megőrjít, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyik mappát használjam a biztonsági mentéshez.

És mivel ezt nem tudom irányítani, nincs lehetőségem külső meghajtóra menteni. És ez csak rohadtul elbűvöl!

Természetesen manuálisan készíthet biztonsági másolatot az iTunes / Finder biztonsági mentéséről, megkeresve a biztonsági másolat mappáját, és minden egyes biztonsági másolat készítésekor a külső HD-ra húzva.

De micsoda fájdalom! Ha elég bosszúsnak találja magát, mint én, akkor az Apple Terminal van itt, hogy segítsen.

Térjünk rá!

MacOS Mojave vagy Above programot használ?

Mielőtt a terminált használja a macOS Mojave programban, teljes hozzáférést kell biztosítania számára az adminisztratív beállítások módosításához.

Ez az új folyamat annak köszönhető, hogy az Apple megváltoztatta a MacOS biztonsági szintjét.

Amikor egy alkalmazásnak (vagy segédprogramnak, például a terminálnak) teljes lemezelérést biztosít, az operációs rendszer hozzáadja azt az alkalmazások „engedélyezőlistájához”, amelyekről Ön szerint biztonságosnak lehet dolgozni érzékeny adatokkal és rendszeradatokkal.

Hogyan lehet teljes terminál hozzáférést biztosítani a terminálhoz

 1. Nyisd ki Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem> Adatvédelem fül
 2. Válassza a lehetőséget Teljes lemezelérés a bal oldalsávról
  1. Ha nem tudja módosítani, oldja fel a lemez zárolását, és adja meg az adminisztrátori jelszót, ha szükséges
 3. Koppintson a + szimbólum a Terminál hozzáadása a jóváhagyott alkalmazásokhoz teljes hozzáféréssel

Miután teljes hozzáférést biztosított a terminálhoz, indítsa újra a terminált. Jó lenne elmenned ezen a ponton!

Az iPhone biztonsági mentésének beállítása külső meghajtóra

1. Nyissa meg a külső meghajtót, és hozzon létre egy új mappát a biztonsági mentéshez. Nevezze el MobileSync néven, vagy olyan módon, amire emlékszik, például „MyiPhoneBackUp”.Néhány macOS-felhasználó úgy találta, hogy meg kell nevezniük a MobileSync mappát, hogy ez működjön!

2. Nyisson meg egy új Finder ablakot a következőn keresztül: Fájl> Új kereső ablak vagy Command-N

3. Válassza a Go to Folder via lehetőséget Ugrás> Ugrás a mappához vagy a Command + Shift + G billentyűkombinációt

4. A megjelenő mezőbe írja be ~ / Könyvtár / Alkalmazástámogatás / MobileSync / és válassza a Go lehetőséget

5. Keresse meg a megnevezett mappát "Biztonsági mentés."

6. Húzza a "Biztonsági mentés" mappát az 1. lépésben létrehozott külső meghajtón található mappába

7. Nevezze át az eredeti Backup mappát (a belső meghajtón található) a következőre: „BackupOld” (itt található: ~ / Library / Application Support / MobileSync /)

8. Indítsa el a terminált (alkalmazások> segédprogramok)

9. Írja be ezt a parancsot, cserélje ki a „ExternalDriveName” a külső meghajtó pontos nevével és cseréjével „MobileSync” vagy „MyiPhoneBackUp” az 1. lépésben létrehozott mappa nevével:ln -s / kötetek / ExternalDriveName / MobileSync / Backup / ~ / Library / Application \ Support / MobileSync

 • A macOS Catalina + alkalmazásban található Finder alkalmazáshoz használja ugyanazt a parancsot a terminálhoz, de adjon két szóközt a szó közé biztonsági mentés és ~ (a felhasználó tilde szimbóluma), így néz ki:
  • ln -s / Kötetek /[A külső meghajtó neve] / MobileSync / Biztonsági mentés / ~ / Library / Application \ Support / MobileSync

10. Nyomja meg a Return gombot

11. Ellenőrizze, hogy a kapcsolatot a

 • Válassza a Go to Folder via lehetőséget Ugrás> Ugrás a mappához vagy a Command + Shift + G billentyűkombinációt
 • A megjelenő mezőbe írja be:~ / Könyvtár / Alkalmazástámogatás / MobileSync /
 • Látnia kell egy parancsikont (szimbolikus linket) a Biztonsági mentés mappához a Mobile Sync ablakban, amely tudatja Önnel, hogy a külső meghajtó Biztonsági másolat mappájához való hivatkozás létrejött. Látnia kell a 7. lépésben létrehozott BackupOld mappát is. Kattintson a Biztonsági mentés parancsikonra annak megerősítéséhez, hogy működik!

12. Nyissa meg a Finder vagy az iTunes alkalmazást, csatlakoztassa az iOS eszközt, és készítsen biztonsági másolatot a normálEz a számítógép”Mentési helyként, mint korábban

13. Válassza ki a Készítsen biztonsági másolatot most gomb 14. Ha minden jól megy, akkor a biztonsági másolat fájljának most a kijelölt külső meghajtón kell lennie. Ellenőrizze, hogy valóban ott van-e.

Célszerű ezt többször tesztelni. Ha pedig több iPhone, iPad vagy iPod készüléke van, próbálja meg menteni mindet a külső meghajtóra!

Mostantól az iTunes vagy a Finder biztonsági másolatot készít az iDevice (i) ről a külső meghajtóra, ezért ne felejtse el csatlakoztatni a számítógéphez, mielőtt biztonsági másolatot készítene.

Ha nincs csatlakoztatva a külső meghajtó, a biztonsági mentés sikertelen. És ha vissza kell állítania az eszközt a biztonsági másolatból, akkor csatlakoztatnia kell ezt a külső meghajtót.

Mikor kell törölni a régi biztonsági mentési mappát

Miután megerősítette, hogy a Finder vagy az iTunes biztonsági másolatot készít az iDevice-ról a külső meghajtóra, javasoljuk, hogy várjon néhány napot vagy hetet, mielőtt törölné a „BackupOld” mappát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden a várt módon működik.

Nagyon fontos, hogy néhányszor készítsen biztonsági másolatot az iDevice (i) ről, és ellenőrizze ezeket a biztonsági másolatokat, mielőtt törölné a régi biztonsági mentési mappát. Miután ellenőrizte, folytassa és törölje azt a BackupOld mappát, hogy helyet takarítson meg a Mac-en.

Ne feledje, hogy a régi biztonsági mentési mappa a felhasználói könyvtárban található: ~ / Könyvtár / Alkalmazástámogatás / MobileSync /

Látja a „Művelet nem engedélyezett” hibát a terminálon?

Ha a terminálparancsai nem működnek, meg kell adnia a Terminal alkalmazás teljes lemezelérését. Lásd a fenti szakaszt vagy ezt a cikket arról, hogy miként adható meg a terminálnak ez a hozzáférés.

Hogyan lehet visszaállítani a biztonsági másolatot a belső meghajtóra

Ha valamilyen okból vissza akar térni a belső meghajtó biztonsági mentésére, akkor ez egyenesen egyszerű folyamat

1. Törölje a Biztonsági mentés parancsikont (szimbolikus link)

2. Másolja a Backup mappát a külső meghajtóról a felhasználói könyvtár helyre: ~ / Könyvtár / Alkalmazástámogatás / MobileSync /

Nem működik a biztonsági mentés a külső meghajtóra?

Ha nem tudja módosítani az iPhone vagy más iDevice biztonsági másolat mentési helyét, van egy másik lehetőség.

A Terminal használata helyett kézzel helyezze át a Finder vagy az iTunes biztonsági mentési fájlt a külsőre, miután az iTunes létrehozta.

Ne feledje, hogy amikor ezt a biztonsági mentési fájlt áthelyezi, az iTunes és a Finder nem látja, és minden alkalommal létrehoz egy teljesen új biztonsági másolatot.

Keresse meg az iTunes és a Finder biztonsági mentési fájlját ezen a helyen:/ Felhasználók / felhasználónév / Könyvtár / Alkalmazástámogatás / MobileSync

Összegzés

Mint mindig, az Apple ToolBoxnál is javasoljuk, hogy a Finder vagy az iTunes biztonsági másolatán kívül őrizzen meg egy biztonsági másolatot az iCloud-ból, arra az esetre, ha valami baj történne. És lehetőleg kövesse a 2X2 szabályt 2 felhőmentéssel és 2 helyi biztonsági másolattal.

Sok felesleges tárolónak érzem magam, de tudom, hogy eljön-e valaha a nap, amikor szüksége van rá; hálás leszel, ha készen állnak a biztonsági mentésekkel. Ne feledje, hogy ez az Ön biztosítási kötvénye, és átfogó fedezetet szeretnénk.

Olvasói tippek

 • A számik emlékeztetik az embereket arra, hogy ha a külső merevlemez nevét szóközökkel nevezi el, akkor mindenképpen használja a megfelelő kódolást. Tehát, ha külső merevlemezét „My Passport” -nak nevezi el, győződjön meg arról, hogy a My, majd a szóköz, majd a Passport után egy visszavonást használ. Így: My \ Passport. És ne felejtse el nagybetűket írni, ha szükséges
 • Ha a fenti módszer nem működött az Ön számára, próbálja meg újra feldolgozni a folyamatot Jingshao olvasó tippjeit követve.
  • Ne felejtse el kicserélni a külső meghajtó és a mappa nevét (ha egyedi mappát hozott létre a biztonsági mentéshez)
  • Nyissa meg a Terminált, és írja be ezeket a parancsokat (egyenként, a Return között)
  • cd ~ / Library / Application \ Support / MobileSync /
  • rm Biztonsági mentés
  • mkdir / Kötetek /ExternalDriveName / MyiPhoneBackUp / Backup
  • ln -s / Kötetek /ExternalDriveName / MyiPhoneBackUp / Backup
  • cd ~ / Library / Application \ Support / MobileSync / Backup
 • Néhány olvasónak hozzá kell adnia egy másik terminálparancsot a 10 és 11: 12 lépések közé.
  • A Terminálban adja hozzá a következő parancsot: cd ~ / Library / Application \ Support / MobileSync / Backup
 • Keresse meg az iPhone biztonsági mentési mappáját a ~ / Library / Application Support / MobileSync könyvtárban, és másolja át egy új gyökérmappába, a MobileSync nevű külső meghajtóra.
  • Miután átmásolta a külső meghajtóra, nevezze át a belső biztonsági másolat mappát
  • Nyissa meg a terminált, és írja be ezt: ln -s / Volumes / [A külső meghajtó neve] / MobileSync / Backup ~ / Library / Application \ Support / MobileSync / Backup
  • Zárja be a terminált
  • Térjen vissza az iTunes alkalmazásba, és próbálja ki az iPhone biztonsági mentését, és ellenőrizze, hogy működik-e
 • Ha Windows 10 rendszert használ, próbálja meg az alábbi lépéseket:
  • Készítsen rendszeres iPhone biztonsági másolatot az iTunes használatával az alapértelmezett helyre
  • Keresse meg a C: \ Users \ [A Windows felhasználónév] \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup mappát.
  • Másolja ezt a mappát az új biztonsági mentési helyre
  • Nevezze át az eredeti Backup mappát. Javasoljuk, hogy nevezze át valami hasonlóra, mint a BackupOld
  • Nyomja meg a shift billentyűt, és kattintson a jobb gombbal az egérgombbal a parancsablak megnyitásához
  • A parancsba írja be a következőket: mklink / J “% APPDATA% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup” “[A külső meghajtó]: \ iTunes Backup” ’
  • Zárja be a parancssor ablakát
  • Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és készítsen biztonsági másolatot iPhone-ról, hogy ellenőrizze, működik-e

Legutóbbi hozzászólások