2019-ben vásároljon MacBook Pro-t vagy Pillangó billentyűzettel rendelkező Air-t?

A legújabb MacBook eszközök méretük és súlyuk szempontjából rendkívül nagy teljesítményű gépek. De a MacBook Pro és a MacBook Air legújabb verzióinak problémája lehet: a billentyűzetük.

Ha a piacon jár, és van készpénz a vásárláshoz, az Apple notebookjai jó választás számos típusú szakmai és kreatív munkához. Van azonban néhány olyan kérdés, amelyekkel tisztában kell lennie.

Összefüggő:

  Például hallhatott az úgynevezett Flexgate vitáról vagy a pillangós billentyűzet által okozott ragadós kulcsról. A Flexgate minden szempontból nem befolyásolta a 2018-as MacBook Pro modelleket, mert nem elég idősek. És lehet, hogy egyáltalán nem érinti őket, köszönhetően az Apple által végrehajtott apró változtatásoknak, amelyek megakadályozhatják a probléma kiváltó okát (via iFixit).

  De a pillangó billentyűzet kérdése más kérdés, és kissé bonyolultabb elmagyarázni. Itt van, amit tudnia kell róla.

  A pillangó billentyűzet

  Az Apple pillangó billentyűzetének kialakítása vitatott. Vannak, akik szeretik, mások utálják, mások pedig igazán utálom, ha nem sikerül. Itt van, amit tudnia kell.

  Billentyűzet kialakítása

  Az első dolog, amit meg kell jegyezni, a kulcsutazás. Sokkal különbözik a legtöbb standard billentyűzettől - még azoktól is, amelyeket az Apple gyárt. Sokkal „sekélyebbnek” fogja érezni, mint a többi laptop billentyűzetét.

  Bár a legfontosabb utazás nem mindenki számára való, néhány ember valóban élvezi. A billentyűzetek kissé nagyobbak, és az emberek szerint valamivel gyorsabban gépelnek rajtuk.

  A hangosság természetesen némelyek számára kérdés. De az újabb MacBook Air és MacBook Pro modellek új szilícium membránnal rendelkeznek, amely kissé csillapítja a hangot (ez is segít a porproblémák enyhítésében, amelyekre hamarosan rátérünk).

  Összességében azt javasoljuk, hogy próbáljon ki egyet a közelében lévő Apple Store-ban. De tudd, hogy egy kis időbe telik a megszokás.

  Ragadós kulcskérdés

  Természetesen sokkal nagyobb probléma az, amikor a billentyűzet nem működik. Az újabb MacBook Pro modellekben egyes felhasználók „ragacsos” gombokat tapasztalnak, amelyekben az egyetlen gombnyomás két megnyomásként regisztrálódik.

  Előfordul, hogy más kérdésekről is beszámolnak - például nem regisztrált sajtókról.

  A legfontosabb megjegyezni, hogy ez nem érinti a MacBook Pro minden modelljét. Egyes felhasználók soha nem tapasztalták a ragadós kulcsfontosságú problémákat.

  Csak azért tűnik így, mert azok az emberek, akik elégedettek a MacBook Pro tapasztalataikkal, nem fognak az internetre panaszkodni. Természetesen, ha mégis megtörténik, akkor dühítő. És egyszerűen nem elfogadható, hogy egy 2000 dollárt meghaladó laptopnál ilyen probléma merüljön fel.

  Az sem világos, hogy mi okozza. Vannak, akik a porra mutatnak. Ebből a szempontból az Apple egy szilikon membránt vezetett be, amelynek segítenie kell a porproblémák enyhítését (de nem teljes megoldását).

  Mások szerint ez hőhatással járhat. A MacBook Pro formai tényezője nem annyira alkalmas arra a fajta erőművi feldolgozásra, amire készült. Idővel elméletileg a hő megvetemedhet és megrongálhatja a pillangószerkezetet, ami problémákat okozhat az úton.

  Mindenesetre a ragadós kulcskérdés eléggé elterjedt ahhoz, hogy aggodalomra adjon okot. Tehát ezt érdemes szem előtt tartani.

  Néhány ajánlás

  Ha egy új Mac notebook piacán van, íme néhány javaslat, amelyet érdemes szem előtt tartania.

  Szerezzen be újabb MacBook modelleket

  Érdemes megjegyezni, hogy az Apple folyamatosan próbálta fejleszteni a pillangós billentyűzetet. A legújabb, 2019-ben kiadott MacBook Pro és MacBook Air modelljeiben az Apple „új anyagokat” vezetett be, amelyek látszólag csökkenteni fogják a billentyűzet hibáinak számát.

  Természetesen túl korai az eszközök életciklusában megmondani, hogy az új anyagok valóban megoldják-e a problémát. Ennek ellenére, ha egy új Apple laptop piacán van, javasoljuk, hogy a legújabb modellekkel járjon.

  Ne aggódjon túl sokat a javítások miatt

  Az Apple elindított egy billentyűzetjavító programot, amely alapvetően minden pillangó billentyűzettel ellátott eszközt lefed. A program keretében az Apple bármilyen billentyűzetet ingyenesen megjavít vagy kicserél.

  Ez nyilvánvalóan jóleső, ha már rendelkezik pillangós billentyűzettel. De ha egy jelenlegi MacBook Pro vagy MacBook Air modell megvásárlásán gondolkodik, akkor ez egy kis extra nyugalmat jelent (különösen, ha nem akarja az AppleCare + terméket vásárolni).

  A program az összes pillangós billentyűzettel felszerelt Mac notebookra kiterjed, az eredeti vásárlás dátumától számított négy évig.

  Talán kivárja?

  Különféle pletykák szerint az Apple egy új, teljesen új dizájnnal rendelkező MacBook Pro-t fog kiadni ebben az évben. Ez egy új, olló-kapcsoló mechanizmuson alapuló billentyűzetet tartalmaz.

  Mivel az ollós billentyűzetek történelmileg meglehetősen megbízhatóak, valószínű, hogy a 2019-es MacBook Pro teljesen felszámolhat bármilyen ragadós kulcsot. Ha különösen aggódik a veled kapcsolatos probléma miatt, érdemes lehet kivárni.

  Általánosabb tippek

  • Próbáljon 2019-es MacBook Pro-t vagy 2019-es MacBook Air-t szerezni, ha megengedheti magának. Ezeknek a modelleknek van egy továbbfejlesztett pillangó billentyűzete, amely enyhíti a ragacsos billentyűzet problémáját.
  • Az AppleCare + erősen ajánlott, ha megengedheti magának. Ha a 2018-as MacBook Pro pillangó billentyűzet problémákat tapasztal, akkor meglehetősen sok pénzt takaríthat meg a javításokkal.
  • Ha MacBookot szerez a másodlagos piacon, ne feledje, hogy az Apple javítási programja csak négy évig terjed ki az eredeti vásárlási dátum után.
  • Tartsa az íróasztalt és a munkaterületet a lehető legtisztább.
  • Ha ragacsos kulcsproblémákat tapasztal a pillangó billentyűzeten, ne essen pánikba. Kövesse a MacBook Pro billentyűzet tisztításáról szóló korábbi útmutatónkat. De ügyeljen arra, hogy ne tisztítsa meg a Mac billentyűzetetis gyakran, mivel ez problémákat okozhat.
  • Néhány MacBook Pro felhasználó sikert jelentett az ehhez hasonló szilikon billentyűzet borítókkal. Hogy világos legyen, ez nem bizonyítottan teljesen megakadályozza a ragacsos kulcsproblémákat. Kiegészítő megjegyzésként azt is meg kell győződnie, hogy a billentyűzet borítója sincs-e a MacBook kijelzőjén.
  • Telepítse az Unshaky alkalmazást. Ez egy olyan alkalmazás, amely szoftver segítségével enyhítheti a ragadós kulcs kérdésének egyes tüneteit.
  • Ha a tisztítás után is fennállnak a billentyűzet problémái, vigye az eszközt egy Genius bárba vagy egy hivatalos Apple szolgáltatóhoz.

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket. Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

  Legutóbbi hozzászólások