Nincs FaceTime alkalmazás az iPad, iPhone vagy iPod Touch eszközön

Számos felhasználó számolt be arról, hogy a FaceTime videohívás szolgáltatás nem érhető el hazájukban. Például egy felhasználó kijelentette: „Indiában élek, és nemrég vettem egy 64 GB-os iPad 2-t (WiFi + 3G) dubaji látogatásom alkalmával. Döbbenetes módon, amikor visszanyúltam és kinyitottam a készülékemet, hiányzónak találtam a FaceTime alkalmazást ... ?? "

A FaceTime nem mindenhol érhető el, és nem minden szolgáltató támogatja.Jelen írásban a következő országok nem támogatják a FaceTime-ot: Szaúd-Arábia, Pakisztán és az Egyesült Arab Emírségek, beleértve Dubajot is. Ezekben az országokban a FaceTime nem érhető el, vagy nem jelenik meg semmilyen iPhone-on, iPaden vagy más Apple terméken, amelyet a felsorolt ​​nemzetek vásároltak vagy használtak.

Ha ezen feketelistán szereplő országok egyikében él, kérjük, hagyjon megjegyzést alább, és tudassa velünk, hogy érzi magát a FaceTime támogatás hiányával kapcsolatban.

Tekintse meg az Apple átfogó listáját a FaceTime világméretű támogatásáról, hogy megtudja, szerepel-e az Ön országa és szolgáltatója.

Ha az Ön országa és szolgáltatója támogatja a FaceTime szolgáltatást

Ha nem látja a FaceTime alkalmazást az iDevice-en, akkor Ön vagy valaki más eltávolíthatja a FaceTime alkalmazást. Ebben az esetben vissza kell állítania. Nyissa meg az App Store-t, és írja be a FaceTime parancsot a keresősávba. Fel kellene jönnie. Ha igen, töltse le és telepítse. Alternatív megoldásként keresse meg a FaceTime alkalmazást a Spotlightban vagy a Siri használatával.

Ha nem, akkor futtatnia kell az iOS10 vagy újabb rendszert, hogy megtekinthesse a FaceTime alkalmazást az App Store-ban. Lépjen a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés elemre, és frissítse a legújabb iOS-re, majd próbálkozzon újra a fenti lépésekkel.

Jelölje be a Korlátozások lehetőséget

Lépjen a Beállítások> Általános> Korlátozások lehetőségre, és győződjön meg arról, hogy MINDKÉT FaceTime és kamera be van kapcsolva. Ha be van kapcsolva a korlátozások a fényképezőgéphez, nem tudja használni a FaceTime alkalmazást.

Tekintse meg a mappáit

Ha mappái vannak iPad vagy iPhone készülékén, a FaceTime gyakran el van tüntetve ezek közül. Tehát ellenőrizze a mappáit is! A FaceTime gyakran jelenik meg a Productivity vagy a Utilities mappában.

Olvasói tippek

  • Menjen a FaceTime-hívások Névjegyek oldalára. Ha elérhető, akkor képesnek kell lennie arra, hogy a FaceTime-hívásokat a kapcsolattartó oldalról indítsa el
  • Ellenőrizze az IMEI-t. Ha a telefonjának modellszáma AE vagy AB végződik (és lehetnek mások), akkor a Facetime nem fog működni. Keresse meg telefonjának modelljét és IMEI-jét a Beállítás> Általános> Névjegy menüpontban

A FaceTime nem működik?

Ha rendelkezik a FaceTime alkalmazással, de nem működik, ellenőrizze a következő bejegyzést a FaceTime használatáról.

Legutóbbi hozzászólások