Minden, amit tudnia kell az iOS 13.1 parancsikonjainak automatizálásáról

Az Apple Shortcuts nem új funkció. Valójában az iOS 12 óta létezik. De az Apple új változtatásokat hajtott végre az alkalmazás működésében az új iOS 13.1-es frissítésében.

Egyrészt ez egy natív alkalmazás, amely az iOS-hez érkezik - így nem kell külön letölteni. Az Apple további indítókat adott hozzá bizonyos parancsikonokhoz, beleértve az NFC-címkéket és az Automatizálásokat is.

Összefüggő:

  És annak ellenére, hogy a parancsikonok mennyire kényelmesek és hatékonyak, úgy tűnik, kevesen tudnak róla vagy annak új funkcióiról. Ezt szem előtt tartva, íme néhány további módszer, amellyel a parancsikonok segíthetnek az iOS 13.1-ben

  Gyorsbillentyűk Automatizálás iOS 13 / 13.1 rendszeren

  A Shortcuts immár beillesztett alkalmazás az iOS 13-ban. És rengeteg új automatizálási funkcióval rendelkezik.

  Az iOS 13 parancsikonjainak új rendszere van, az Automations néven. És ez alapvetően megváltoztatja, hogy miként lépjen kapcsolatba bizonyos parancsikonokkal a mindennapokban.

  Ezek az automatikák automatikusan elindítanak egy parancsikont, ha bizonyos paraméterek vagy eseményindítók teljesülnek. Néhány példa: amikor reggel leállítja a riasztást, vagy amikor megérkezik a munkahelyére.

  Bár az összes művelet nem érhető el, bizonyos automatizálások beállíthatók futtatásra mindenféle felszólítás nélkül. Ez azt jelenti, hogy valójában semmit sem kell tennie - a háttérben zökkenőmentesen fut, és elvégzi a hozzá rendelt különféle feladatokat.

  Személyes automatizálás

  A személyes parancsikonok segíthetnek a feladatok és munkafolyamatok kezelésében az iOS-eszközökön. Kép keresztül jackthewoodman.

  A személyes automatizálások olyanok, amelyek kizárólag az Ön eszközén futnak, de mégis hihetetlenül hatékonyak. Néhány paraméter vagy kiváltó ok a következőket tartalmazza:

  • Napszak: Például egy parancsikon reggel 8 vagy 15 órakor válthat ki.
  • Riasztás: Aktivál, ha riasztáson alapul, például amikor leáll.
  • Apple Watch edzés: Kiváltja a parancsikont, amikor elkezd dolgozni az Apple Watch használatával.
  • Megérkezik: Parancsikon indít, amikor megérkezik egy helyre - az edzőterembe, a munkahelyre, az otthonba stb.
  • Elhagy: Parancsikon indít, ha elhagy egy helyet.
  • Mielőtt elmegyek: Tevékenysége alapján elindít egy parancsikont, mielőtt elhagyja a helyet. Példa: 15 menüett, mielőtt elmész dolgozni.
  • CarPlay: Parancsikonot indít, amikor csatlakozik a CarPlay-hez.

  Ha csak ezt a listát nézi, akkor valószínűleg el tudja képzelni, hogy egyes parancsikonok milyen hatalmasak lehetnek. Lehet kapni egy parancsikont, amely megmondja az időjárást, amint a riasztás leáll, vagy egy parancsikont, amely egy bizonyos lejátszási listát állít sorba, amikor az edzőterembe kerül.

  Mielőtt elmegyek, szintén hihetetlenül erős. A gépi tanulást használja annak elemzésére, amikor hajlamos minden nap vezetni, és erre alapozza az előrejelzését. Beállíthat egy parancsikont, amely 15 perccel a munka elhagyása előtt megadja az aktuális forgalmi viszonyokat.

  Gyorsparancs automatizálásának beállítása az iOS 13.1-ben

  Ennek megértésének egyszerű módja egy példa. Így állíthat be egy egyszerű parancsikon automatizálást, amely segít megérteni az új szolgáltatás néhány alapját. Ebben a példában létrehozunk egy egyszerű automatizálást, amely reggel egy bizonyos időpontban podcastot / zenét játszik le. Úgy alakítottuk ki, hogy csak hétköznap játszhasson, így hétvégén is élvezhetjük az extra alvást! Igen, testre szabhatja a hét napjai szerint.

  Ennek a folyamatnak az első része magában foglalja az automatizálás használatát és az eseményindító beállítását a „Napszak” segítségével.

  Ezen egyszerű lépések első sorrendje az automatizálás meghatározása

  Most, hogy követte a kiváltó esemény meghatározásának lépéseit ebben az esetben a napszakban, a következő lépéssorozatnak meg kell határoznia, hogy mit is szeretne végrehajtani. Ebben az esetben az automatizálást úgy állítjuk be, hogy egyszerű zenét / podcastot játsszon le az iPhone könyvtárából.

  Miután engedélyezte a létrehozott automatizálást, készen áll. Automatikusan aktiválódik, és végrehajtja azt a műveletet, amelyet az iPhone vagy iPad eszközzel szeretne végrehajtani. Megpróbál!!

  Otthoni automatizálás

  Az otthoni automatizálás megerősítheti intelligens otthonát. Kép keresztül jackthewoodman.

  Bizonyos otthoni automatizálásokat is kiválthat a parancsikonok használatakor, és a folyamat ugyanolyan egyszerű és hatékony.

  Az otthoni automatizálási paraméterek a következők:

  • Emberek érkeznek: Parancsikonot indít, amikor valaki hazatér, a földrajzi helymeghatározás segítségével.
  • Az emberek távoznak: Parancsikonot indít, amikor mindenki elhagyja a házat.
  • Napszak bekövetkezik: Nagyon egyszerű, ez csak egy parancsikont futtat, ha elér egy adott időpontot.
  • A vezérelt tartozékokat: Beállíthat bizonyos műveleteket, amelyek akkor aktiválódnak, amikor valami hasonló világítás világít.
  • Egy érzékelő észlel valamit: Gyorsbillentyűt vált ki, amikor egy otthoni érzékelő eszköz észlel valamit - például mozgás, füst vagy veszélyes szén-monoxid-szint.

  Mint látható, ezek ugyanolyan erősek. Rendelkezhet egy parancsikonnal, amely pihentető zenét játszik le és aktivál egy termosztátot, amikor hazaér, vagy egy parancsikont, amely bekapcsolja az otthoni riasztást, amikor mindenki távozik.

  Akkor is küldhet szövegeket a készülékére, amikor a kamera érzékeli a mozgást, vagy ha egy intelligens otthoni füstérzékelő füstöt szimatol a levegőben.

  NFC-alapú automatizálások az iOS 13.1-ben

  Az iOS 13 béták korábbi verziója támogatta az NFC-alapú kiváltókat, de ez bonyolult telepítést igényelt.

  Az iOS 13 parancsikonjai szintén támogatják az NFC címkéket. Ez sokban hasonlít sok Android okostelefon jelenlegi képességeihez, és ugyanolyan hasznos, mint a hely- vagy időalapú automatizálás.

  A folyamat NFC címkék beszerzésével jár, amelyek általában matricaként jelennek meg. Ezen a ponton úgy tűnik, hogy meglehetősen trükkös egy NFC-trigger aktiválása és egy parancsikon kódolása rajta. De az Apple a jövőben megkönnyítheti a folyamatot.

  Ami a használati eseteket illeti, elég korlátlanok.

  Helyezhet például egy NFC-címkét az otthoni hangszórórendszerre. Amikor megérinti iPhone-ját ezen az NFC-címkén, az automatikusan elindíthatja eszközét, hogy csatlakozzon a Bluetooth-hoz, lecsökkentse a hangerőt, és elkezdhessen lejátszani egy bizonyos lejátszási listát vagy podcastot.

  Helyezzen egy NFC-címkét az autójába, és megérintheti, hogy automatikusan engedélyezze a Ne zavarjanak vezetés közben funkciót. Emellett előhívhatja kedvenc navigációs alkalmazását, és automatikusan elküldheti valakinek a jelenlegi ETA-t.

  Sajnos az NFC címkék tényleges használatához iPhone XS vagy iPhone XR vagy újabb szükséges. Míg a korábbi iPhone-ok NFC-támogatással rendelkeztek, addig az Apple újabb eszközei képesek elvégezni az NFC-címkék háttérolvasását - ami az automatizáláshoz szükséges.

  Mikor használhatom a Gyorsbillentyűk automatizálását?

  Míg az Apple a hónap elején kiadta az iOS 13-at, a Shortcuts Automations valójában az iOS 13.1-ben érkezik.

  Eredetileg az Automations megjelent az iOS 13 alapverziójában, amelyet az Apple szeptember 19-én indított el. De a béta tesztelési ciklus során az Apple kihúzta a funkciót az iOS 13-ból.

  Most úgy tűnik, hogy az automatizálást újból bevezetik az iOS 13.1-be, amelyet jelenleg szeptember 24-én, kedden terveznek általános nyilvánosságra hozni.

  Amikor elindul, erősen javasoljuk, hogy játsszon a gyorsbillentyűkkel és az új automatizálási funkciókkal. Már jó ideje dicsérjük a Gyorsbillentyűk életnövelő előnyeit. Remélhetőleg az Automations és az NFC támogatásával többen elkezdik használni az Apple Shortcuts alkalmazást.

  Legutóbbi hozzászólások