A Touch ID nem működik - gyakori problémák és javítások

Az Apple az innovatív Touch ID funkcióval tette meg a sávot, amikor az iPhone 5s-en megjelent. A vállalat tovább fejlesztette a technológiát, de ez nem jelenti azt, hogy teljes mértékben ellenálló. Itt van öt gyakori Touch ID-probléma és azok kijavítása.

A Touch ID hibák kijavítása

A Touch ID problémák megoldásának legegyszerűbb módja az iPhone újbóli kiképzése ujjlenyomatával. Az iPhone szoftvere jó munkát végez az emlékezés során, de néha szembesülhet az ujjlenyomatának változásával. Általában ez a szokásos kopásból, a száraz bőrből vagy a sejtek regenerálódásából származik, de itt ne legyünk túl tudományosak. Elég, ha azt mondjuk, hogy egyszerűen az iPhone újratanításával az ujjlenyomatával megoldania kell a legtöbb problémát.

Ehhez lépjen a Beállítások> Érintse meg az azonosító és jelszó> elemet, és írja be a jelszavát. Ezután törölje az eszközön beállított összes aktuális ujjlenyomatot. Miután ezt megtette, érintse meg az Ujjlenyomat hozzáadása elemet a frissített ujjlenyomatok beállításához.

Az App Store-ban nem működő Touch ID javítása

A Touch ID segítségével letölthető és fizethető az alkalmazások az App Store-ban. A Touch ID-vel kapcsolatban időről időre egy másik probléma az, hogy a felhasználók nem férhetnek hozzá az App Store-ban. Az Apple szoftverfrissítésekkel próbálta megoldani ezt a hibát, de még mindig tapasztalhatja a problémát.

Ha igen, a Touch ID fenti képzéssel történő átképzése megoldhatja a problémát. Ha ez nem működik, akkor lépjen a Beállítások> Érintésazonosító és jelszó> elemre, és adja meg újra a jelszót. Ezúttal kapcsolja ki az iTunes és az App Store alkalmazást. Állítsa vissza eszközét, majd térjen vissza a Touch ID és jelszó elemhez a Beállítások alkalmazásban, majd kapcsolja be újra az iTunes és az App Store alkalmazást. Ez megoldja a kérdést.

Ne feledje azonban, hogy az Apple megköveteli, hogy az újraindítás után először írja be a jelszavát az App Store-ba. Tehát előfordulhat, hogy ezt meg kell tennie, mielőtt a Touch ID újra megjelenik.

Hogyan javítható a Touch ID egyáltalán nem

Remélhetőleg nem kerülsz ilyen helyzetbe, de ritkán előfordulhat, hogy a Touch ID szenzor teljesen leáll. Jó ötlete lesz, hogy ez a helyzet, ha a Beállítások között nem tudja újból kiképezni a Touch ID-t.

Ha ilyen helyzetbe kerül, kijavíthatja a Touch ID-t az iPhone vagy iPad teljes törlésével és visszaállításával. Ehhez megköveteli, hogy a készüléket úgy állítsa be, mint az új, de ha nem akar Touch ID nélkül élni, érdemes egy lövést.

Ha még mindig nincs szerencséd, akkor ideje lenne felkeresni egy Apple Store-ot, vagy beküldeni a készüléket javításra.

Egyéb Touch ID-problémák

Hideg időjárás

A hideg időjárás nem barátságos a bőröd számára, és fokozott esélyt jelent a Touch ID-vel kapcsolatos problémákra. A hideg időjárás megviselheti a kezét, és néha eléggé megváltoztatja a nyomtatást ahhoz, hogy eldobja a Touch ID-t.

Ismét a Touch ID átképzése mindig hasznos, de hideg időjárás esetén továbbra is problémái lehetnek. Ostoba tanácsnak tűnhet, de ha egy kis odafigyelést ad a kezébe, valószínűleg enyhítheti a Touch ID problémáit. Tehát, ha egy csomó időt tölt hideg időben, tegye meg szívességét a bőrének és a Touch ID szenzorának, és menjen be egy kis testápolóval.

Nedves vagy piszkos ujjpercek

Valószínűleg észrevette, de ha az ujjai nedvesek vagy piszkosak, a Touch ID általában nem fog működni. Vitattam ennek a cikkbe való felvételét, mert a kézenfekvő megoldás az, hogy egyszerűen mosson le kezet. Volt azonban olyan helyzetem, amikor a Touch ID nem működött együtt, és végül kiderült, hogy a probléma az érzékelőre gyűlt porréteg volt.

Tehát hasznos meggyőződni arról, hogy mind az ujjbegyét, mind a Touch ID érzékelőjét letörölte, mielőtt helyreállítaná iPhone vagy iPad készülékét.

Legutóbbi hozzászólások