Nem lehet letölteni alkalmazásokat az Apple TV-re, a How-To-ra

A legújabb tvOS megjelenésével az App Store letöltésével szembesülő problémák közül sok már a múlté. Az operációs rendszer további fejlesztésének célja az Apple rendszeres frissítései. A felhasználók által tapasztalt problémák egy része még mindig alapvető természetű, és bármely Apple TV-felhasználóval előfordulhat. Ez különösen igaz azokra a kihívásokra, amelyekkel szembe kell néznie, amikor megpróbálta letölteni az alkalmazásokat az Apple TV-hez.

A tünetek

Amikor megpróbálja letölteni az alkalmazásokat, az alkalmazás megjelenik a kezdőképernyőn, de szürke dobozként jelenik meg, és lefagys. A felhasználók panaszkodtak a Netflix alkalmazással kapcsolatos tapasztalataikra is, különösen az Apple TV 4-en. Ez az egyik leggyakrabban használt alkalmazás. Miután megadta az App hitelesítő adatait, egy forgó kört mutatott, majd lefagy.

Ha ezek közül bármelyik problémát tapasztal, íme néhány tipp, amelyet kipróbálhat a problémák megoldása érdekében.

Netflix App Freezing az Apple TV-n

A Netflix probléma megoldása érdekében javasoljuk, hogy először próbálja meg törölni az alkalmazást. Törölheti az alkalmazást a kezdőképernyőről, vagy a Beállítások> Általános> Tárhely kezelése elemet. Itt látható az Apple TV Gen 4-re telepített összes alkalmazás és az általuk használt tárhely listája. Válassza ki a kuka ikont a Netflix alkalmazáshoz, és folytassa az alkalmazás törlésével. Az alkalmazás és minden releváns adata eltávolításra kerül az egységből.

Miután törölte az alkalmazást és a hozzá tartozó adatokat, telepítse újra a Netflix alkalmazást, és próbálja ki. Célszerű egy sebességtesztet is végrehajtani az Apple TV-n, hogy a megfelelő sávszélességet kapja-e a kiváló minőségű streaming tartalmak megtekintéséhez. Ha a sebessége a szabvány alatt van, akkor megteheti próbálja megváltoztatni az Apple TV DNS-beállításait, és irányítsa a nyilvános Google DNS-szolgáltatásokra.

Az Apple TV-hez tartozó sávszélesség felgyorsítása érdekében kérjük, menjen a következő helyre: Beállítások> Általános> Hálózat. A konfiguráció alapján válassza a Vezeték nélküli vagy az Ethernet hálózatot, majd lépjen a DNS konfigurálása elemre, és válassza a lehetőséget Kézikönyv. Írja be a 8.8.8.8 és a 8.8.4.4 címet elsődleges és másodlagos DNS-címként, és erősítse meg a beállítását. Végezzen el egy sebességtesztet, és ellenőrizze, hogy ez növeli-e az egység sávszélességét.

Nem lehet letölteni alkalmazásokat az App Store-ból

Ha bármilyen típusú alkalmazás időszakos letöltésével problémái merülnek fel, a legjobb megoldás az, ha visszaállítja az Apple TV-t a gyári beállításokra, majd újratelepíti az összes alkalmazást.

Az Apple TV gyári beállításainak visszaállítása érdekében a 4. Gen TV egységen

  1. Válassza a Beállítások> Rendszer> Visszaállítás lehetőséget
  2. Válassza a Visszaállítás lehetőséget az Apple TV gyári beállításainak visszaállításához. Az Apple TV letölti és telepíti az esetleges szoftverfrissítéseket is. Szüksége van internetkapcsolatra

A visszaállítási vagy visszaállítási folyamat eltarthat egy ideig. Tartsa az Apple TV-t áramellátásig, amíg elkészül. A visszaállítás befejezése után az összes megvásárolt alkalmazást újra letöltheti, ha megnyitja az alkalmazásboltot és kiválasztja a megvásárolt elemeket. Lehet, hogy néhányszor meg kell próbálnia a visszaállítási folyamatot, hogy működjön.

Sok szerencsét, és kérjük, ossza meg bátran észrevételeit és tippjeit.

Legutóbbi hozzászólások