Wi-Fi nem működik a macOS Sierra, a használati útmutatóval

Egyes olvasók problémákat tapasztaltak azzal kapcsolatban, hogy a Wi-Fi nem működik a macOS Sierrával a Macbook frissítése után. A Mac-en és Macbook-on lévő Wi-Fi-jük vagy teljesen leáll, vagy jelentősen lelassul. Ha wi-fi kapcsolata problémákat mutat a macOS Sierra frissítése után, kérjük, olvassa el az alábbi lépéseket a probléma megoldásához. A Finder alkalmazás használata és a hálózattal kapcsolatos fájlok néhány alaphelyzetbe állítása mindannyian négyzetbe kerülnek.

Kérjük, győződjön meg arról, hogy valóban olyan Macbookot vagy Mac-t használ, amely kompatibilis a macOS Sierrával, az Apple kompatibilitási irányelveinek megismerésével.

5 lépés a macOS Sierra Wi-Fi problémák megoldásához

1. lépés Zárja be az összes alkalmazást a Macbookon, és kapcsolja ki a Wi-Fi-t. A Wi-Fi kikapcsolásához kattintson a jobb felső sarokban található Wi-Fi ikonra, és válassza a „Wi-Fi kikapcsolása” lehetőséget.

2. lépés Nyissa meg a Finder alkalmazást. Kattintson a Go gombra, és válassza a legördülő menü ‘Go to folder’ menüpontját.

3. lépés Írja be a „/ Library / Preferences / SystemConfiguration /” parancsot, és kattintson az Ugrás gombra

4. lépés Ezzel a művelettel a SystemConfiguration mappába kerül, amely felsorol néhány fájlt. Ha ebben a mappában van, válassza ki a következő fájlokat, és húzza őket a kukába.

  • Preferences.plist
  • com.apple.wifi.message-tracer.plist
  • NetworkInterfaces.plist
  • com.apple.airport.preferences.plist

4. lépés Miután áthelyezte a fenti plist fájlokat a kukába, indítsa újra a wi-fi útválasztót. Húzza ki a tápfeszültséget az útválasztó egységből, várjon 5 percet, majd dugja vissza. Indítsa újra a Macbookot vagy Mac-et.

- 5. lépés Kapcsolja be a Wi-Fi-t Mac számítógépén, és ellenőrizze a kapcsolatot. Ezzel az egyszerű visszaállítással a dolgoknak vissza kell térniük a normális szintre.

Ha a macOS Sierra frissítése után lassú Wi-Fi-kapcsolatot észlelt, próbálja ki a sebességét. Használjon egy ingyenes szolgáltatást, mint például a Fast.com, hogy ellenőrizze a sebességet a javítás előtt és után is. És folytassa, és ellenőrizze, hogy most megkapta-e az alapsebességet. Ha a wi-fi kapcsolat működik, de még mindig vannak sebességproblémái, akkor érdemes megnéznie a wi-fi DNS-beállításait, és tesztelnie kell a 8.8.8.8 vagy az OpenDNS beállításra váltással. Kattintson a > Rendszerbeállítások> Hálózat elemre. Válassza ki a wi-fi-t a bal oldali panelen, és kattintson az Advanced gombra. Ezután kattintson a DNS fülre, és végezze el a módosításokat.

Ha a sebessége növekszik a DNS-beállítás megváltoztatása után, akkor a wi-fi problémák valószínűleg az internetszolgáltatóval kapcsolatosak, és nem a macOS Sierra frissítésével vagy az útválasztóval. Reméljük, hogy a plist fájlok alaphelyzetbe állítása az 1–5. Lépésben bemutatott módon megoldja a Wi-Fi problémákat.

ha más macOS Sierra problémái vannak, kérjük, olvassa el a részletes macOS hibaelhárítási útmutatót.

Legutóbbi hozzászólások