Az AirPods vagy a fejhallgató csak egy fülben játszik? Javítsuk ki!

Akár zenét hallgat, akár filmeket néz, akár játékokat szeretne lejátszani, sztereó hangot szeretne kapni. Ezért annyira frusztráló, ha az AirPod-ok vagy a fejhallgató csak egy fülben játszik!

Lehet, hogy sokan kaptatok karácsonyra Apple vezeték nélküli AirPod-okat. Vagy talán a régi iPhone fejhallgatót horgászja ki a fiókból egy újévi futásra. A körülményektől függetlenül szédítő és idegesítő, ha csak az egyik oldalról érkező hangot fedezzük fel.

Ez egy frusztráló probléma, néhány lehetséges okkal. Tehát bontsa ki a kábeleket vagy töltse fel az AirPod-okat, mert rögtön az alábbiakban rendeztük meg.

Tiszta és száraz?

Először is meg kell tisztítania a felszerelését, és szárazon kell tartania az AirPod-okat.

A szennyeződés, a szösz vagy a fül viasz eltömítheti a fejhallgatót, és elzárhatja a hangot. Adja át az AirPod-oknak vagy a fejhallgatónak a szemét után kutatást. Ez különösen problémás azok számára, akik hajlamosak a fejhallgatót zsebbe vagy táskába tölteni, ha készen áll velük. Használjon esetet a jövőben.

Ellenőrizze, hogy minden AirPod-on nincs-e szösz, törmelék, fülzsír vagy más törmelék

Ha bármilyen törmeléket talál a fülhallgatón, törölje le száraz ruhával.

Ha az AirPod-ok nedvesek, akkor egy száraz ruhával kell elvégezni a dolgot. De ha nedvesek, használjon mikroszálas kendőt a maradék folyadék felszívásához.

A mikroszálas kendők erre különösen jóak, mivel nem hagynak új szálakat a fejhallgatóban. Azokért a trükkös zugokért csak ragadjon meg egy tippet a fürdőszobából, és törölje le mindent.

Ha arra gyanakszik, hogy az AirPod-ed eláztak, vagy vízbe vagy más folyadékba esett, nézd meg ezt a bejegyzést a hüvelyek szárításáról!

Ellenőrizze a sztereó egyensúlyt

Sok felhasználó nem veszi észre, hogy az iPhone, Mac és Windows PC-k olyan beállítással rendelkeznek, hogy a hangokat teljesen balra vagy jobbra mozgassák. Segít a hallássérült felhasználóknak, de ha az AirPod-k vagy a fejhallgató csak egy fülben játszik, akkor lehet, hogy ezt a beállítást tévedésből módosították.

A sztereó egyensúly beállítása iPhone-on:

 1. Menj Beállítások> Kisegítő lehetőségek (régebbi iOS esetén a Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek)
 2. Görgessen a Hallás kategóriához, és koppintson a ikonra Audiovizuális és győződjön meg arról, hogy a csúszka félúton van L és R között (régebbi iOS esetén hallás alatt áll)
 3. Állítsa a csúszkát úgy, hogy középen legyen

 4. A csúszka felett kapcsolja a gombot Mono Audio kapcsoljon kikapcsolt helyzetbe

A sztereó egyensúly beállítása Mac-en:

 1. Nyisd ki Rendszerbeállítások> Hang> Kimenet
 2. Válassza ki az AirPods vagy a fejhallgató nevét a Hangkimenet menüből
 3. Győződjön meg arról, hogy a csúszka félúton van bal és jobb között
 4. Menj Rendszerbeállítások> Kisegítő lehetőségek
 5. Görgessen az Audio elemhez, és törölje a jelet Mono Audio jelölőnégyzetet

Kapcsolja le, állítsa alaphelyzetbe és indítsa újra!

Megoldás lehet az eszközök újracsatlakoztatása és újraindítása.

Régimódi iPhone fejhallgatókhoz olyan egyszerű, mint a fejhallgató kihúzása és a készülék újraindítása. A fejhallgató újbóli csatlakoztatásakor azonban feltétlenül nyomja a fejhallgató-csatlakozót egészen a készülék portjáig. Ha az aljzat csak részben van behelyezve, a hang csendesebben és csak az egyik oldalon fog lejátszani.

Az Apple AirPod felhasználóinak néhány extra lépés áll előttük. Le kell szüntetniük a fejhallgató párosítását és vissza kell állítaniuk őket a tok használatával. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy megtudja, hogyan.

A vezeték nélküli Apple AirPod-ok leválasztása és visszaállítása:

 1. Nyissa meg eszközén a Bluetooth menüt, és válassza az Apple AirPodok elfelejtését
 2. Helyezze vissza az AirPod-okat a töltőtokjukba, de tartsa nyitva a fedelet
 3. 15 másodpercig tartsa lenyomva a ház hátulján található beállító / visszaállító gombot

  Az AirPod-ok visszaállítása olyan egyszerű, mint a Beállítás gomb nyomva tartása.

 4. Tartsa nyomva a gombot, amíg a fedél alatt lévő fény sárga színnel villog
 5. Az AirPod-ok vissza lettek állítva, indítsa újra készülékét, és párosítsa őket újként

Teszteljen egy másik párost, és szükség esetén állítsa vissza a beállításokat

Arra az esetre, ha még nem tette volna meg, próbálja meg meghallgatni valamit a készüléken egy másik fejhallgató használatával. Ez segíthet szűkíteni, hogy a fejhallgató hibás-e vagy sem.

Ha úgy találja, hogy egy másik AirPod-készlet vagy fejhallgató csak egy fülben játszik, akkor valószínűleg a fejhallgatója rendben van, de a készüléke hibás. Próbálja meg alaphelyzetbe állítani a készülék beállításait (ügyelve arra, hogy ne töröljön értékes adatokat), hogy meg tudja-e oldani a problémákat.

Ezt iPhone-on ugyanolyan egyszerű elvégezni Beállítások> Általános> Visszaállítás majd érintse meg a elemet Minden beállítás visszaállítása.

Az összes beállítás visszaállítása mellett nem törölhet semmilyen tartalmat az eszközről.

Észre fogja venni, hogy a képernyő fényereje, hangereje és értesítési beállításai visszaállnak az alapértelmezettre, de személyes adatai rendben vannak.

A bal AirPod-ok gyengébbek, mint a jobbak, miért?

A mikrofon helyzete a bal AirPodon lehet a válasz.

Az AirPod alapértelmezés szerint először a bal mikrofont, és csak a jobb mikrofont használja, ha a bal hüvelyt eltávolítják a fülből.

A megfelelő mikrofont manuálisan kényszerítheti, ha kiválasztja ezt a lehetőséget Beállítások> Bluetooth> Az AirPod-k> Mikrofon.

Beállítás Mindig jobb az AirPod mert a mikrofon most meghosszabbíthatja a használati időt, mivel nem próbál több energiát használni a bal tokban, és ezáltal megtakaríthatja az akkumulátor élettartamát a bal AirPodon.

Beszéljen az Apple-lel

Reméljük, mostanra már újra működnek a fejhallgatók. De ha még mindig küzd a sztereó hangzásért, akkor esetleg még több segítséget találhat maga az Apple.

Látogasson el az Apple Get Support webhelyére, és további segítségért forduljon az Apple-hez.

A probléma megoldásához javasoljuk, hogy válassza az Egyebek> AirPods> Hangminőség lehetőséget, függetlenül attól, hogy melyik Apple fejhallgatót használja.

  Telefonos vagy online ügyfélszolgálaton keresztül az Apple további hibaelhárítási lépéseken keresztül beszélhet, vagy szükség esetén ütemezhet egy bolti találkozót.

  Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a bejegyzést, és élvezi a sztereó zenét vagy az oldalra lendítő hanghatásokat. Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, melyik tipp kijavította a problémát, vagy valóban szüksége volt-e végre a halláspróba lefoglalására!

  Olvasói tippek

  • Vegye ki mindkét AirPod készülékét a füléből, várjon 20-30 másodpercet, majd helyezze vissza a fülébe egyszerre
  • Kérjen meg egy barátot, családtagot vagy munkatársat, hogy hívjon és fogadja a hívást az AirPod-okon keresztül - nekem dolgozott!
  • Mac rendszeren lépjen a Mac hangbeállításaihoz (CMD + szóköz, majd írja be a hangot), válassza a „kimeneti fület”, és a „hangkimenethez eszköz kiválasztása” részben válassza ki a repülőgépeket a nevük szerint. Ezután mozgassa a Balance csúszkát középre
  • Győződjön meg arról, hogy amikor visszaállítja az Airpod-okat a hátoldalon található beállító / visszaállító gombbal, akkor tartsa lenyomva a gombot annyi ideig, hogy valóban visszaállítsa őket, általában körülbelül 15 másodpercig, amíg az állapotjelző lámpa sárga színnel villogni nem kezd. Tévesen csak néhány másodpercig nyomtam meg ezt a gombot, és párosítás módba kerültem a visszaállítás mód helyett!
  • Először minden eszközömön (ugyanazzal az Apple ID-vel) - beleértve a Mac-et is - el kellett felejtenem az AirPod-okat, mielőtt újra működésbe hozhattam volna!

  Legutóbbi hozzászólások