A MacOS és az OSX Time Machine beállítása és használata [ÚTMUTATÓ]

Szar történik: Bár ritka, még egy Mac is összeomolhat. Ha hiszed, ha nem, ez mindig abban a pillanatban történik, amikor valami alapvető dolgon dolgozol. Nem beszélve a Mac-en tárolt összes dokumentumról, zenéről és fényképről! Itt mindent elolvashat a macOS és OSX rendszerben található biztonsági mentési programról: az Apple Time Machine.

Mi az az időgép?

A Time Machine az Apple operációs rendszereivel együtt szállított standard biztonsági másolat, Mac számítógépekhez, a macOS OSX-hez. A Time Machine egy egyszerűen és szórakoztatóan használható megoldás. Az Apple nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Time Machine mindenki számára intuitív és könnyen használható legyen, mindenféle szakkifejezés és egyéb bonyolult dolog nélkül. Az Apple nagyon jó munkát végzett, de egy kis magyarázat és háttérinformáció soha nem árthat.

Időgép beállítása

A Time Machine beállítása nagyon egyszerű. Csak annyit kell tudnia, hogy külső merevlemezre van szüksége a következő specifikációkkal:

  • USB, Firewire 400/800 vagy Thunderbolt interfész, bármilyen specifikációval rendelkezik a Mac.
  • Az eredeti merevlemez (ek) kapacitásának legalább kétszerese biztonsági mentésre.

Természetesen használhatja az Apple merevlemezét, a Time Capsule-t. Ha van pénze ennek megvásárlására, az jó (vezeték nélküli) megoldás. Ellenkező esetben egy jó külső merevlemez is megteszi a trükköt.

Alapértelmezés szerint, ha a külső meghajtót a Mac-hez csatlakoztatja, megjelenik egy felugró üzenet, amely megkérdezi, hogy ezt az új meghajtót biztonsági meghajtóként kívánja-e használni.

A folytatás legegyszerűbb módja, ha rákattint a gombra:Használja biztonsági másolatként. ’Ezek után minden automatikusan megtörténik. Ez nagyon egyszerű volt? Lehetőség van a biztonsági másolat lemezének titkosítására is. Válassza ezt a lehetőséget, ha azt szeretné, hogy a biztonsági másolatok csak a jelszóval rendelkező felhasználók számára legyenek elérhetőek.

Ok, mi van, ha az előugró üzenet nem jelenik meg automatikusan?

Nos, csak nyisd ki Rendszerbeállítások> Időgép.

Kattintson a gombra, amely azt mondja:Válassza a Lemez elemet’És keresse meg / válassza ki az új merevlemezt. Ez az!

Időgép opciók

A Time Machine számára néhány lehetőség áll rendelkezésre. Rendszeres használathoz elegendő az alapértelmezett. De azok számára, akik szeretnének némi irányítást, a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

Ha elemeket szeretne felvenni vagy kizárni azok biztonsági mentéséből, módosíthatja a beállításokat. Csak menj Rendszerbeállítások> Időgép és kattintson az O gombraptionok.Látja, hogy más külső merevlemezek alapértelmezés szerint nem szerepelnek a biztonsági másolatokban, de ha akarja, felveheti azokat. Itt fájlokat, mappákat vagy akár teljes merevlemezeket is felvehet vagy kizárhat, amint azt korábban említettük. Kattintson 'mentés’Ha végeztél.

Alapértelmezés szerint a Time Machine megjelenik a Mac Eszköztáron a képernyő jobb felső sarkában. Ezt természetesen a rendszerbeállításokban módosíthatja. A Mac Eszköztár ezen ikonján található egy parancsikon a biztonsági mentés állapotával kapcsolatos beállításokhoz és információkhoz. A „gombra kattintvaBiztonsági mentés most, ’Azonnali biztonsági mentést futtathat. Itt található az „Enter Time Machine” menüpont is. Olvassa el a további magyarázatot.

És amikor a Time Machine elkészíti a biztonsági másolatot, értesítést küld erről.

A Time Machine beállítása után automatikusan óránkénti biztonsági másolatot készít az elmúlt 24 óráról, napi biztonsági másolatot készít az elmúlt hónapról és heti biztonsági másolatot készít az összes előző hónapról. A legrégebbi biztonsági másolatok törlésre kerülnek, amikor a biztonsági mentési meghajtó megtelt.

Az első biztonsági mentések időt vesznek igénybe

Az első biztonsági másolat elkészítése hosszú ideig tart, ezért legyen türelmes. Ez az időtartam attól függ, hogy hány fájl van a Mac-en. Bár gyorsabb, ha nem használja a Mac-jét, amikor először biztonsági másolatot készít, szükség esetén folytathatja a Mac használatát, amíg a biztonsági mentés folyamatban van.

Miután az első biztonsági másolat elkészült, az összes jövőbeli Time Machine csak azokat a fájlokat tartalmazza, amelyeket az előző biztonsági másolat óta módosított. Ez azt jelenti, hogy a későbbi biztonsági másolatok sokkal gyorsabbak!

A Power Naps Mac gépekre is alkalmas!

A Power Nap bekapcsolása lehetővé teszi bizonyos Mac-ek számára, hogy alvás közben is biztonsági másolatot készítsenek.

Hogyan lehet egyetlen fájlt vagy mappát visszaállítani a Time Machine-ból?

Ez a szolgáltatás a Time Machine legmenőbb része: Kattintson aírja be az Időgépet’A Mac Eszköztáron, és nézze meg, mi történik. A képernyőd valós idejű géppé alakul. A központban lévő minden átfedő ablak egy bizonyos idő / dátum biztonsági másolata. Az időt és a dátumot a jobb oldalon találja. Ha rákattint egy megadott dátumra, a Time Machine visszatér erre a dátumra / időre, és megmutatja a Mac állapotát a kiválasztott időpontban.

Ha megtalálta az elveszett fájlt, mappát vagy alkalmazást, csak válassza ki és kattintson avisszaállítás’A jobb alsó sarokban. A Time Machine automatikusan visszaállítja a kiválasztott elem (ek) et.

Hogyan lehet az egész számítógépet visszaállítani BackUp-ról?

Ha most vettél egy új Mac-et, ne felejts el biztonsági másolatot készíteni a régi Mac-ről a Time Machine segítségével. Az új Mac telepítése során a rendszer megkérdezi, hogy a biztonsági másolatot telepíteni szeretné-e a teljesen új rendszer helyett. Ha rákattint aIgen, ’Akkor az egész rendszer visszaáll az új Mac-en, és újra működhet, mint korábban, anélkül, hogy az összes alkalmazást újra telepítené.

A Time Machine egy jó és stabil megoldás a legtöbb biztonsági mentéshez.

Legutóbbi hozzászólások