A bárhonnan letöltött alkalmazások útmutatói, macOS

Lehet, hogy ez az egyetlen változás a macOS Sierrában addig csúszott el, amíg a legnagyobb szükséged nem volt rá. Vagy talán csak addig fedezte fel ezt a kis váltást, amíg nem próbált meg telepíteni egy kedvenc alkalmazást hogy nem a mac App Store-ból töltötted le. Bármilyen módon is, megtanulja azt a kemény módszert, amelyet a macOS Sierra láthatatlanná tett a bárhonnan letöltött alkalmazások megnyitásának szokásos módszereként!

A beállítások a közelmúltig a Biztonsági és adatvédelmi rendszerbeállítások Általános fülön találhatók. De nem többet, a macOS-szal sem. Tehát, ha valóban szüksége van arra az alkalmazásra, és nem tudja kitalálni, hogyan lehet megnyitni, az elkeserítő. Nem nagyon frusztráló hogy macink egyszerűen nem működnek a megszokott módon!

Az OSX Lion óta az Apple mac operációs rendszere tartalmaz egy Gatekeeper nevű biztonsági eszközt. Ez a szolgáltatás megakadályozza az azonosítatlan fejlesztőktől származó szoftverek és alkalmazások letöltését. A Gatekeeper feltételezi, hogy az alkalmazás problémát jelent, ha a letölteni kívánt alkalmazást nem írják alá az Apple-lel. És nem engedi az alkalmazást a Mac számítógépére. A legtöbb Mac-felhasználó számára ez nagyon jó dolog, és segít biztonságban tartani számítógépeiket. De sokan vagyunk az iFolk-ból, akiknek feltétlenül szükségük van és akarják a bárhonnan letöltött alkalmazások letöltését ÉS megnyitását.

Szóval mi ez a kapuőr?

Elméletileg a Gatekeeper megvédi a mac-ját az ilyen alkalmazásoktól potenciálisan káros hatásai vannak. Úgy működik, hogy nem engedélyezi az aláíratlan alkalmazások letöltését és megnyitását a mac-on. Az Apple azt preferálja, hogy az összes harmadik féltől származó alkalmazás aláírási folyamatát végigcsinálja. A fejlesztők regisztrálnak az Apple-nél, és egyedi fejlesztői azonosító azonosítja az egyes fejlesztőket. Ezt az azonosítót használják az alkalmazás teszteléséhez és érvényesítéséhez az Apple termékek számára. Az Apple felülvizsgálja, jóváhagyja és elfogadja az összes aláírt alkalmazást. Az elfogadás után az alkalmazás hivatalosan is támogatja a Gatekeepert. És a felhasználók letölthetik és megnyithatják ezeket az alkalmazásokat a mac App Store-on keresztül.

Az Apple úgy ítéli meg, hogy ez a módszer a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb új alkalmazások letöltésére a Mac számítógépekre. Úgy vélik, hogy az alkalmazások kizárólag a mac alkalmazásboltból történő letöltése kevesebb kockázatot jelent. És mivel az Apple felülvizsgálta az alkalmazást, ha valaha is probléma adódik, az Apple gyorsan eltávolítja a mac alkalmazásboltból.

Következésképpen, ha egy alkalmazás azfejlesztői azonosító nélküli ismeretlen fejlesztő fejlesztette ki, A Gatekeeper blokkolja az alkalmazás telepítését és megnyitását. Van azonban egy csomó nagyszerű alkalmazás, különösen nyílt forráskódú alkalmazás, amelyek számos okból nem érhetők el a mac alkalmazásboltban. Ezen harmadik féltől származó alkalmazások közül sokat alaposan teszteltek, és a mac-okon és más számítógépeken már évek óta dolgoznak. Akár választásként, akár véletlenül, ezek az alkalmazások jelenleg nem érhetők el a mac App Store-ban.

Mi a helyzet a Mac App Store-val?

Könnyű azt gondolni, hogy a mac alkalmazásbolt pontosan úgy működik, mint az iPhone és más iDevices alkalmazásboltja. De nem így! A mac alkalmazásbolt megnyitása óta a mac számítógépek mindig lehetővé tették telepítse az áruházban nem elérhető alkalmazásokat. A Mac App Store (2011) előtt az alkalmazások telepítése harmadik fél webhelyein vagy telepítőlemezeken volt a szokásos. Ráadásul a fejlesztőknek százalékot kell fizetniük az Apple-nek, amikor alkalmazásokat vásárol a mac App Store-ból. Ha közvetlenül a fejlesztőn keresztül vásárolják meg, az Apple nem számít fel további díjakat, így mindannyiunk számára alacsonyabbak lesznek a költségek. Tehát ezen és még sok más okból kifolyólag sok alkalmazás nem szerepel a mac alkalmazásboltban.

A Mac-felhasználók továbbra is kapják (és folytatják) az alkalmazásokat közvetlenül a fejlesztői webhelyekről vagy az old-school telepítőlemezeken keresztül. Hosszú és rövid, hogy nem a mac app store az egyetlen módja az alkalmazások megszerzésének. Tehát a macOS alapértelmezett beállításainak megkerülése nagyon fontos!

Hol áll a bárhonnan letöltött alkalmazások megnyitása?

A Mac operációs rendszer korábbi verzióiban a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem mezőben volt egy jelölőnégyzet opció, amely lehetővé teszi alkalmazások bárhonnan történő letöltését. A macOS Sierra azonban bemutatott egy kapuőrt, ami egy csomó szigorúbb, mint a múltban. Ebben a legújabb os inkarnációban a Gatekeeper alapértelmezés szerint csak az alkalmazásboltból vagy az alkalmazásboltból letöltött alkalmazások és az azonosított fejlesztők számára engedélyezi az opciókat. Tehát nekünk az iFolk, akik szeretnének vagy meg kell tölteni egy alkalmazást egy forrásból, amelyben megbízunk, de az Apple jelenleg nem bízik (vagy nem azonosít), mit tegyünk?

Szükségünk van arra a harmadik lehetőségre, a „bárhonnan letöltött alkalmazások engedélyezésére” lehetőségre, amelyek látszólag eltűntek a macOS Sierra frissítésével.

Szerencsére van néhány mód arra, hogy megkerüljük a kapu nemteljesítését, így amikor akarjuk vagy szükségünk van rá, valóban bárhonnan letölthetjük az alkalmazásokat.

Térjünk rá!

Az App Store-ban nem elérhető alkalmazások megnyitása

Az Apple alapértelmezett beállításainak és a bárhonnan letöltött alkalmazások megnyitásának szuper könnyű módja

Tehát, ha megbízik az alkalmazásban és annak azonosítatlan fejlesztőjében, akkor nagyon egyszerű módja van annak megnyitására.

És meglepő, milyen egyszerű ez a módszer, és alapvetően egyetlen kattintással jár. A Gatekeeper szelektív megkerüléséhez egyszerűen kattintson a Control Click (vagy a jobb egérgombbal) gombra, és válassza a menüopciók közül a Megnyitás lehetőséget. Megjelenik egy üzenet, amely figyelmezteti Önt, hogy az alkalmazás egy ismeretlen fejlesztőtől származik, és megkérdezi, hogy biztosan meg akarja-e nyitni? Ha biztos benne az alkalmazás forrása, kattintson a Megnyitás gombra. Ez az!

Ez az opció egyetlen alkalmazás esetén működik. Frissíti a számítógép azonosított fejlesztők belső listáját, így a jövőben a macOS „azonosítottként” ismeri fel a fejlesztőt. De ez a módszer nem frissíti univerzálisan a Biztonsági és adatvédelmi rendszer beállításait. Ez egy kész lehetőség, olyan alkalmakkor, amikor le akar vagy tölteni kell egy adott alkalmazást, amely jelenleg NEM érhető el az alkalmazásboltban. (vagyis az alkalmazás nincs aláírva.)

A bárhonnan letöltött alkalmazások megnyitásának másik, valamivel hosszabb módja

Feltéve, hogy megbízik az alkalmazásban, letöltés után helyezze át az Applications mappába. Most próbáld meg kinyitni. Valószínűleg figyelmeztetést lát, hogy az alkalmazást „nem lehet megnyitni, mert egy ismeretlen fejlesztőtől származik”. Válassza az OK lehetőséget. De ez valójában nem nyitja meg az alkalmazást.

Most lépjen a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem elemre, és válassza az Általános fület. Nézze meg az „Engedélyezze az innen letöltött alkalmazásokat:” részt és nézze meg, hogy az imént megnyitni próbált alkalmazás szerepel-e a „Megnyitás mindenképpen” gombbal. Ha igen, kattintson erre a gombra az alkalmazás megnyitásához. Ne feledje, hogy a „Megnyitás mindenképpen” gomb csak kb. 1 órán keresztül érhető el, miután először megpróbálta megnyitni az alkalmazást.

A macOS tudomásul veszi az alkalmazást és a fejlesztőt, és felveszi az operációs rendszer azonosított fejlesztői listájába (csak erre a mac-ra.) Ha valaha is letölt egy másik alkalmazást ettől a fejlesztőtől, a macOS ellenőrzi ezt a belső listát. Ha a fejlesztő szerepel a listán, akkor a macOS megnyitja az adott fejlesztő bármely alkalmazását.

Az azonosítatlan figyelmeztető üzenetről

Amikor megnyit egy alkalmazást, amelyet egy azonosított fejlesztő nem regisztrált az Apple-nél, megjelenik egy figyelmeztető üzenet mező. Az üzenet látása nem jelenti azt, hogy valami baj van az adott alkalmazással. A fejlesztők sok ilyen azonosítatlan alkalmazást írtak a fejlesztői azonosító regisztrációjának megkezdése előtt. És mások úgy döntenek, hogy nem regisztrálnak különböző okok miatt, a költségektől (az Apple éves fejlesztői díjat számít fel) a meggyőződésig.

Az azonosítatlan fejlesztői figyelmeztetés azt jelenti, hogy a megnyitni kívánt alkalmazást az Apple nem ellenőrizte. Következésképpen a macOS nem képes ellenőrizni és ellenőrizni, hogy az alkalmazás módosult-e vagy meghibásodott-e a megjelenése óta.

Miután megnyitott egy azonosítatlan alkalmazást, az alkalmazás néven mentésre kerül kivétel a biztonsági beállítások alól. Mostantól a szokásos módon duplán kattintva nyithatja meg.

A terminál parancsára van bárhonnan letöltött alkalmazásokat megnyitni

A Terminál használatával frissítheti a Biztonsági és adatvédelmi lehetőségeinket, hogy tartalmazza a jelölőnégyzetet, amely lehetővé teszi számunkra a letöltött alkalmazások megnyitását bárhonnan.És valójában nagyon egyszerű elvégezni ezt a módosítást.

Bár egyszerű, az átlagos mac felhasználó számára ez a lépés nem ajánlott. Mielőtt letöltene és megnyitna egy olyan alkalmazást, amelyet az Apple jelenleg nem ismer fel vagy nem azonosít, győződjön meg arról, hogy Ön (vagy vállalata) teljes mértékben megbízik-e az alkalmazás forrásában és érvényességében. Ennek a biztonsági beállításnak a módosítása potenciális kockázatnak teszi ki a számítógépet, és sebezhetőbbé teszi a mac-ját bizonyos rosszindulatú programok és más rosszindulatú programok ellen. Tehát körültekintően járjon el, és a letöltés és megnyitás előtt kétszer (vagy háromszor) ellenőrizze bármely alkalmazás megbízhatósági tényezőjét.

Bárhonnan letöltött alkalmazások engedélyezése és megnyitása

 1. Lépjen ki a Rendszerbeállításokból és az összes megnyitott alkalmazásból
 2. Nyissa meg a terminált
  1. Az / Applications / Utilities / mappában található
 3. Begépelsudo spctl –master-disable
 4. Nyomja meg a Return gombot
 5. A megerősítéshez írja be rendszergazdai jelszavát
 6. Nyissa meg a Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem lehetőséget
  1. Válassza az Általános lapot
 7. Ellenőrizze, hogy az „Allow from downloaded from:” engedélyezése mostantól a „Bárhová” lehetőséget mutatja

Most már képes vagy rá bárhonnan letöltött alkalmazásokat telepíthet és nyithat meg a macOS Sierra alatt. A parancs használata kikapcsolja a Gatekeeper szolgáltatást, és bárhonnan lehetővé teszi az alkalmazásokat, beleértve az azonosítatlan fejlesztőket is. Az Apple figyelmeztet, hogy ezek az azonosítatlan fejlesztői (aláíratlan) alkalmazások valószínűleg sebezhetőbbé teszik a mac-ját a rosszindulatú programok és a junkware iránt.

Visszatérés az eredeti macOS alkalmazásbeállításokhoz

A macOS alapértelmezett beállításaihoz való visszatéréshez ismételje meg a fenti lépéseket, és a 3. lépést helyettesítse a következővel: engedélyezzeletiltás helyett a parancs végén.

Tehát a 3. lépés így hangzik:

sudo spctl –master-enable

Ez visszaállítja a macOS Gatekeeper szigorú alapértelmezését, és megtiltja az aláíratlan alkalmazások letöltését és megnyitását.

A Gatekeeper állapotának ellenőrzése

A Gatekeeper állapotának ellenőrzése a Mac gépen a Rendszerbeállítások megnyitása nélkül egyszerű, mint egy parancs. Nyissa meg a Terminált, és írja be a következő parancsot:spctl –állapot. Ezután nyomja meg a visszatérés gombot. És kap egy választ az „engedélyezett értékelésekről”, vagyis a Kapuőr be van kapcsolva és AKTÍV. Vagy azt látja, hogy „letiltva”, vagyis a kapuőr ki van kapcsolva és inaktív.

Egy szó a bölcseknek

Amikor „Az alkalmazás nem nyitható meg, mert egy azonosítatlan fejlesztőtől származik” üzenetet kap, alaposan nézze meg az alkalmazást, és a letöltés és megnyitás előtt győződjön meg róla, hogy megbízik a forrásában. Ez a figyelmeztetés arra szolgál, hogy megvédje számítógépét és Önt a sérüléstől és a rosszindulatú programtól, ezért ne hagyja egyszerűen figyelmen kívül. Legyen körültekintő és körültekintő, ha olyan alkalmazásokat tölt le, amelyeket jelenleg nem kínál a mac App Store.

Ezzel együtt számos csodálatos harmadik féltől származó alkalmazás létezik, amelyeket jelenleg nem kínálnak a mac app store. Ezen alkalmazások közül sok felülvizsgálat alatt áll, és még nem fogadják el őket. Megint mások nem a meggyőződésen és az értékeken alapuló jóváhagyást kérik. Tehát ne engedj le egy jó alkalmazást csak azért, mert azt nem a mac app store kínálja. Végezze el a kutatását, és nézze meg az alkalmazás forrását, mielőtt úgy döntene, hogy letölt vagy sem. Gondoljon olyan nagyszerű alkalmazásokra, mint a NeoOffice, amelyek a leghosszabb ideig nem voltak elérhetőek a mac App Store-ban, de most mégis!

Legutóbbi hozzászólások