A levelek automatikus archiválása MacBookon

Sokan úgy gondoljuk, hogy az archiválás felesleges lépés, amikor az e-mailjeinkről van szó. Itteni kollégáink többsége nem is teszi. Inkább hagyják a beérkező e-maileket a beérkező levelek mappában, és a „Megjelölés olvasottként” és egyéb jelölőkkel jelzik a bejövő e-maileken végrehajtandó műveleteket. Az archiválás elmaradásának leggyakoribb válasza, amelyet hallottunk: „Az e-mailjeimet a postaládámban tartom, hogy könnyen megtalálhassam őket”.

Az e-mailek archiválása megkönnyíti az idő kezelését, és bizonyos struktúrát biztosít. Ha archiválja azokat az e-maileket, amelyekkel elkészült, akkor egy tiszta postafiók marad, amelyen a levelek megérdemlik a figyelmét. Rendetlenség! Nincs többé fontos e-mailek elvesztése. Ebben a bejegyzésben lépésről lépésre bemutatjuk az útmutatót, amely segítségével beállíthatja az archív postafiókot, és automatikusan archiválja a leveleit is.

1. lépés. Nyissa meg a Mail alkalmazást, és kattintson a gombra Postafiók> Új postafiók elemet

2. lépés Jelöljön ki egy nevet az új postafióknak, és válasszon egy helyet a legördülő menüből. Javasoljuk, hogy az „On my Mac” címet használja helyként, és nevezze el megfelelően. Ebben a példában az ATB_Archive-ot fogjuk használni mappanévként.

3. lépés Miután beállította ezt, a postafiók a bal oldalon elérhető, mint bármely más postafiók, és ha elkészült velük, kézzel is áthúzhatja az e-maileket.

4. lépés Most jön az archiválási folyamat szórakoztató része a Szabályok használatával. Ez nagyon egyszerű, ha egyszer megérted.

- 5. lépés Kattintson Mail> Beállítások. Kattintson a Szabályok elemre, és válassza a lehetőséget Szabály hozzáadása

 

–6. Lépés Jelölje ki a postafiók mappát arra a könyvtárra, amelyet a 2. lépésben hozott létre.

6. lépés Nevezze el a szabályt a leírás mezőben, és adjon hozzá feltételeket. Feltételeket adhat hozzá, például két hétnél régebbi e-maileket. További feltételek hozzáadásához nyomja meg a + gombot. Itt meglehetősen konkrét lehet, például: „Az összes küldő x vagy küldő e-mailje” nincs archiválva. Mentsd el a szabályokat.

7. lépés Teszteld ki és kész. Amint a beérkező üzenetek e-mailjei megfelelnek a beállított szabályoknak, a Mail automatikusan áthelyezi őket a beérkező levelek mappájából a beállított helyi archívum mappába.

Néha az egyszerű dolgok teszik produktívabbá bennünket. Ha valaha kinyitotta a postaládáját, és úgy érezte, hogy italra van szüksége, akkor nincs egyedül. Kérjük, próbálja ki az automatikus archiválási funkciót, és ellenőrizze saját maga!

Üdvözöljük a Zűrzavar ingyenes postaládájában!

Legutóbbi hozzászólások