Javítson ki egy MacBookot, amely folyamatosan véletlenszerűen kapcsol ki vagy indul újra

Éppen befejez egy esszét, e-mail küldéséről, egy blog olvasása közben, amikor a Mac váratlanul kikapcsol. Egy kék holdban ez elég frusztráló, de néhány Apple-felhasználó számára az iMacs vagy a MacBook néhány naponta véletlenszerűen leáll.

Jellemzően a leállást megelőzi, hogy a ventilátorok hangosan pörögnek, és a számítógép lelassul. A MacBookok véletlenszerűen kikapcsolhatnak annak ellenére, hogy az akkumulátor több mint 20% -a fennmaradt, és továbbra sem hajlandóak újra bekapcsolni, amíg a hálózatra nem csatlakoznak.

Ez a frusztráló és kiszámíthatatlan probléma a nem mentett dokumentumok elvesztését, a számítógépes munka késését eredményezi, és kárt okozhat a hardverben vagy a szoftverben. A váratlan leállás előrevetítheti a szükséges javítást, de ennek oka lehet könnyen javítható szoftverhibák is, amelyeket az alábbiakban elhárítunk.

Apple Update - 2019. december 3

Az Apple elismerte a problémát, és frissítette támogatási cikkét azon lépések listájával, amelyeket meg kell tennie, és el kell fordulnia az Apple ügyfélszolgálatához, ha a MacBook véletlenszerű leállításokat tapasztal.

Ez az Apple támogatási cikke elsősorban a 13 hüvelykes, 2019-es MacBook Pro modellekre vonatkozik.

Indítsa újra a Mac-et ... újra

Természetesen csak akkor olvassa ezt, ha a Mac már kikapcsolta magát. De a váratlan leállás nem azonos a megfelelővel. A Mac megfelelő kikapcsolása az Apple menüből lehetővé teszi az összes háttérben futó folyamat és program biztonságos bezárását, csökkentve ezzel a további problémák kockázatát.

Váratlan leállás után kapcsolja be újra a Mac-et, és próbálja meg az alábbi lépéseket:

 • nyomja meg cmd + alt + esc és a Kényszer Kilép minden olyan alkalmazásból, amely nem válaszol
 • Állítsa a számítógépet alvó állapotba az Apple menüből
 • Indítsa újra a számítógépet az Apple menüből
 • Állítsa le a számítógépet az Apple menüből
Állítsa le Mac számítógépét az Apple menüből.

Állítsa vissza a PRAM-ot

A RAM - vagy PRAM paraméter - különféle kisebb beállításokat tárol a Mac számítógépén, például a hangerőt, a képernyő fényerejét vagy az indító lemezt. A PRAM alaphelyzetbe állítása gyors és egyszerű módja lehet a Mac több lehetséges problémájának, beleértve a váratlan leállításokat is, megoldásának.

A PRAM alaphelyzetbe állítása után érdemes átnéznie a Rendszerbeállításokat, hogy manuálisan visszaállítsa egyes beállításait.

A PRAM alaphelyzetbe állítása:

 1. Állítsa le a gépet az Apple> Leállítás menüpont megnyitásával
 2. Keresse meg a következő billentyűket a billentyűzeten: parancs + shift + P + R
 3. Nyomja meg a bekapcsológombot, majd tartsa lenyomva a fent felsorolt ​​gombokat
 4. Engedje el a gombokat, amikor meghallja a második indítási hangot, meglátja a második indítási logót, vagy 20 másodperc múlva
Bekapcsolás közben tartsa lenyomva ezeket a gombokat a PRAM visszaállításához.

Állítsa vissza az SMC-t

A rendszerfelügyeleti vezérlő - vagy az SMC - felelős a gép belsejében található különféle hardverekért, mint például az akkumulátor, a ventilátorok, a logikai tábla és egyebek. Az SMC felelős azért is, hogy felismerjen bizonyos gombokat.

Az Apple számos jelet sorol fel arra vonatkozóan, hogy szükség lehet az SMC visszaállítására, például amikor a rajongói nagy sebességgel működnek, ha a bekapcsológomb nem reagál, vagy ha a Mac váratlanul leáll.

Az SMC visszaállításának számos különböző módja van, amelyek attól függenek, hogy milyen Mac-t használsz:

 • iMac vagy MacBook T2 biztonsági chippel
 • iMac T2 biztonsági chip nélkül
 • MacBook T2 biztonsági chip nélkül (nem cserélhető akkumulátor)
 • MacBook T2 biztonsági chip nélkül (cserélhető akkumulátor)

Ha meg szeretné tudni, hogy a gép rendelkezik-e T2 biztonsági chipkel, tartsa lenyomva a gombot választási lehetőség és lépjen az Apple> Rendszerinformációk oldalra. Ezután kattintson a Vezérlőre vagy az iBridge-re a bal oldali Hardver lista alatt. A T2 chip fel lesz sorolva, ha megvan.

A Rendszerinformációk ablakban derítse ki, hogy gépének van-e T2 chipje.

iMac vagy MacBook T2 biztonsági chippel:

 1. Állítsa le a gépet az Apple> Leállítás menüpont megnyitásával
 2. Ha teljesen leállt, tartsa lenyomva a bekapcsológombot 10 másodpercig
 3. Várjon 5 másodpercet, majd nyomja meg újra a bekapcsolást

Ha ez nem sikerül egy iMac esetében, próbálja ki a nem T2 chip iMac utasításait.

Ha ez nem sikerül egy MacBook esetében, próbálkozzon az alábbi lépésekkel

 1. Állítsa le a MacBookot az Apple> Leállítás menüpont megnyitásával
 2. Tartsa a [jobbra] váltás, [bal] választási lehetőség, és [balra] ellenőrzés gombokat 7 másodpercig
 3. Tartsa lenyomva, és nyomja meg a bekapcsológombot további 7 másodpercig
 4. Engedje el az összes gombot együtt, és várjon 5 másodpercet
 5. A MacBookot a szokásos módon kapcsolja be

iMac T2 biztonsági chip nélkül:

 1. Állítsa le az iMac-et az Apple> Leállítás menüpont megnyitásával
 2. Amikor teljesen leállt, húzza ki a tápkábelt
 3. Várjon 15 másodpercet, majd helyezze vissza a tápkábelt
 4. Várjon még 5 másodpercet, és kapcsolja be az iMac-ot

MacBook T2 biztonsági chip nélkül (nem cserélhető akkumulátor):

 1. Állítsa le a MacBookot az Apple> Leállítás menüpont megnyitásával
 2. Húzza ki a hálózati adaptert 5 másodpercre
 3. Csatlakoztassa a hivatalos Apple hálózati adaptert
 4. Tart shift + vezérlés + opció és a bekapcsológombot 10 másodpercig
 5. Engedje el egyszerre az összes gombot, a MagSafe lámpának villognia kellett volna
 6. A MacBookot a szokásos módon kapcsolja be

MacBook T2 biztonsági chip nélkül (cserélhető akkumulátor):

 1. Állítsa le a MacBookot az Apple> Leállítás menüpont megnyitásával
 2. Húzza ki a hálózati adaptert, majd vegye ki az akkumulátort
 3. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot 5 másodpercig
 4. Helyezze vissza az akkumulátort, és a szokásos módon kapcsolja be a MacBookot

Fontolja meg a macOS frissítését

Lehetséges, hogy a macOS hibája miatt a számítógép véletlenszerűen kikapcsol. Ez alkalmanként előfordulhat, és a következő frissítésben kiadott javítások javítják. Tartsa naprakészen az iMac vagy a MacBook készüléket, hogy elkerülje az ilyen jellegű hibák hatását.

A Mac frissítéséhez kattintson a menüsor Apple ikonjára, majd válassza a About This Mac lehetőséget. Kattintson a Szoftverfrissítés gombra, és várja meg, amíg a Mac ellenőrzi a frissítéseket.

Ellenőrizze, hogy a macOS szoftvere naprakész-e.

Reméljük, hogy a fenti javaslatok egyike segített a problémájában. Az NVRAM / SMC visszaállítási folyamata általában képes megoldani a problémát a legtöbb felhasználó számára. Ha továbbra is problémái vannak, előfordulhat, hogy MacBook-ját az Apple támogatásához kell eljuttatnia, és meg kell kérnie őket, hogy nézzék meg.

Ha a probléma inkább a MacBook önálló újraindításával kapcsolatos (boot-loop), az alábbi szakaszokban részletesebben megvizsgáljuk.

Miért indítja újra a Mac-et?

Négy fő szakasza van annak, amikor a MacBook átmegy a rendszer inicializálási folyamatán. Fontos megérteni ezt a rendszerindítási folyamatot, mielőtt elhárítaná a rendszerindítási ciklus problémáit a MacBookon.

A firmware szakasz teszteli és inicializálja a Mac hardvert, és megkeresi a rendszerindítót. A rendszer firmware-összetevője frissül, amikor új macOS-t alkalmaz a MacBook-ra.

Ismerje meg a MacBook inicializálási folyamatának négy fő szakaszát az újraindítási / újraindítási probléma megtalálásához.

A rendszerindító, a későbbi folyamat betölti a macOS kernelt és az alapvető hardver illesztőprogramokat vagy kernelbővítményeket a számítógép memóriájába. Ekkor látja az Apple logót a kiadványon, miközben a MacBook elindul.

Miután a Booter elkészült, a következő műveletsort a kernel indítja el. Ez további illesztőprogramokat és az alapvető UNIX operációs rendszert tölt be. Ez az, amikor az Apple logó alatt megjelenik a folyamatjelző sáv (ami arra utal, hogy a kernel betöltődik).

Végül elindul az launchd folyamat, amely betölti a macOS többi részét. Miután ez befejeződött, megjelenik a bejelentkezési képernyő a Mac-en.

Mivel az indítási és az iniciálási folyamatok többsége az általunk lefedett négy lépéshez kapcsolódik, lehetséges, hogy Ön KEXT kérdések, vagy aA rendszerindító nem tud továbbjutni a kernel betöltési szakaszába és a MacBookot újraindítási módban tartja.

Mielőtt részletes hibaelhárítást végezne a MacBook újraindításával kapcsolatban, próbálja meg visszaállítani az NVRAM-ot. Ehhez a Command-Option-P-R kulcsok együttes használatára van szükség a Macbook indításakor. Ellenőrizze, hogy ez az egyszerű NVRAM visszaállítás gondoskodik-e a rendszerindítási ciklus problémájáról.

A MacBook újraindítási problémájának kijavítása

Hat lehetséges ötlet, amelyet felfedezhet, ha újraindítja a problémákat a Mac számítógépén.

Néha nehéz megtalálni azt a problémát, amely miatt a MacBook újra és újra újraindulhat. A rendszerbetöltési probléma megoldásának legjobb módja az, hogy egyesével kiküszöböli a lehetséges problémákat, majd ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát.

Mielőtt folytatná az alábbi lépéseket, győződjön meg arról, hogy rendelkezésére áll a legutóbbi biztonsági másolat.

Távolítson el minden MacBook-tartozékot és áramellátást

Távolítson el minden külső eszközt, amely a Mac / MacBook számítógéphez csatlakozik. Az egyetlen kiegészítő, amelyet csatlakoztatva tarthat, a tápkábel. Győződjön meg arról, hogy a Mac / MacBook erős Wi-Fi jelhez csatlakozik. Ha külső megjelenítőt használ a MacBook / Mac számítógéphez, akkor azt is húzza ki.

Távolítsa el a tápcsatlakozót a MacBook-ból, várjon egy-két percet, majd dugja be a Mac tápkábelét az elektromos aljzatba.

Futtassa az Apple hardvertesztet

Az első lépés, amelyet javasolunk, az összes újraindítási problémát okozó hardverhibák kizárása. Ennek érdekében nyomja meg a gombot Opció + D billentyűk a MacBook indításakor. Ezzel elindul az Apple Diagnostics teszt. Ez csak akkor működik, ha a MacBook-ot 2011 júliusát követően adták ki.

Ez a lépés kizár minden hardveres problémát, ha ez a helyzet. Ha hardverproblémákat tapasztal a diagnosztikai teszt után, akkor a legjobb megoldás, ha elviszi az Apple Store-ba, és megnézi őket.

Most, hogy a hardverrel kapcsolatos problémákat kiküszöbölték, a következő lépés annak ellenőrzése, hogy az újraindítási probléma kapcsolódik-e a MacOS Booter programjához.

Indítsa el a MacBookot csökkentett módban az automatikus javítás elvégzéséhez

Először indítsa el a MacBookot csökkentett módba. Ezt az a Shift billentyű lenyomva tartása a MacBook indításakor. A rendszerindító megpróbálja ellenőrizni és kijavítani az indítási kötetet. Ha függőben lévő javítások vannak, ekkor látni fogja a MacBook újraindítását, mielőtt folytatódik. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Shift billentyűt, ha látja az újraindulást. Hadd folytassa a folyamatát.

Ha ez itt nem sikerül, azt jelentené, hogy a a rendszer nem tudott érvényes kernelt betölteni, akkor újra kell telepítenie a macOS-ot a MacBook-ra.

A fenti lépésekben kiemelt csökkentett mód használatának fő gondolata: zárja ki a harmadik fél KEXT bűnösöket, amelyek a problémát okozhatják.

Ha a csökkentett mód rendben halad és elindul, akkor nagy az esély arra, hogy a problémája egy harmadik fél illesztőprogram-fájljához kapcsolódik, amelyet a Mac gép részletes üzemmódjával kell felkutatnia.

Ha folytatni tudja a módot a csökkentett módban, és látja a bejelentkezési ablakot, akkor valószínűleg arra utal, hogy egy harmadik fél illesztőprogramja okozza a problémát.

macOS High Sierra és újabb verziók, próbálja ki az Egyfelhasználós módot

Ha Mac számítógépén High Sierra vagy újabb verziók futnak, próbálja meg újraindítani a MacBookot, miközben az S parancsot tartja. Ennek az egyfelhasználós módú indításnak egy parancssorra kell vezetnie.

Miután meglátta a parancssort a Mac-en, végrehajthatja a fájlrendszer ellenőrzéséhez / javításához és újraindításhoz szükséges parancsokat.

Írja be a parancssorba a következőket:

/ sbin / fsck -fy

Az „fsck” parancs a fájlrendszer ellenőrzését jelenti, és segít a merevlemez javításában. Miután az fsck folyamat befejeződött, és megjelenik az ’OK’ kimenet, folytathatja a MacBook újraindítását a parancssorból.

indítsa újra

A macOS High Sierra vagy a Mojave makacs boot-loop problémáival kapcsolatban azt tapasztaltuk, hogy a Mac indítása Egyfelhasználós módban, majd a fájlrendszer ellenőrzése és javítása, majd az újraindítás kijavítja a problémát.

Helyreállítási mód és a MacOS újratelepítése

Mielőtt felderítené a tettest, könnyebb lenne a MacBook helyreállítási módba történő elindítása és a macOS újratelepítése a gépre. Ez különösen akkor hasznos, ha az újraindítással kapcsolatos problémák a legutóbbi macOS-frissítés után kezdtek el jelentkezni.

Ehhez meg kell nyomnia a gombot Command + Option + R billentyűk együtt, miközben elindítja a MacBookot. Ha a MacBook be van kapcsolva és még mindig csökkentett módban van, kapcsolja ki.

Indítsa újra helyreállítási módban.Indítsa el a MacBookot a bekapcsológomb megnyomásával, majd tartsa lenyomva a Command-R gombokat, amíg az Apple logó meg nem jelenik a képernyőn. Engedje el a gombokat, amikor megjelenik az Apple logó.

Válassza a Lemez segédprogramot a képernyőn és futtassa a Javítás segédprogramot a lemezekkel kapcsolatos problémák megoldásához. Ehhez, miután rákattintott a Lemez segédprogramra, ki kell választania az Indítási kötetet (általában Macintosh HD), és ki kell választania a 'Elsősegély' fellépés felülről.

Miután a javítási folyamat befejeződött, a helyreállítási módból újratelepítheti a macOS rendszert a MacBook számítógépére.

  Ha 2011-es és újabb verziójú MacBook-ja van, akkor jobb, ha a MacBook újraindításakor használja a Command + Option + R billentyűket az internetes helyreállítási mód elindításához, hogy az internetkapcsolat segítségével újratelepíthesse a macOS-t. Ez megkönnyíti.

  Miután telepítette a macOS-t, ellenőrizze, hogy megoldódott-e az újraindítási probléma. Ha azt veszi észre, hogy problémamentesen képes a MacBook rendszeres indítására, és nem lát véletlenszerű újraindulást, a következő lépés annak azonosítása, hogy a külső kapcsolatok valamelyike ​​okozta-e a problémát.

  Futtasson jelentést a rendszerkonfigurációról

  Ha már megpróbálta alaphelyzetbe állítani az SMC-t és a PRAM-ot, és továbbra is problémákat tapasztal, itt az ideje egy kicsit elmélyülni. Van egy meglehetősen egyedi segédprogram, amely EtreCheck néven letölthető a Mac-re.

  Ez az alkalmazás segít a konfiguráció elemzésében a problémák felkutatása érdekében. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, és azt ígéri, hogy nem lép kapcsolatba más alkalmazásokkal, miközben futás közben nagyon kevés memóriát használ fel.

  A telepítés után meg kell nyitnia az EtreCheck beállításait. Innen váltson a lehetőségre Teljes lemez hozzáférés engedélyezése. Ez áttekintést nyújt az elmúlt 7 napban bejelentett problémákról, feltéve, hogy azokat elmentette.

  Megszabadulni a külső gyártók víruskeresőitől

  Az egyik esetben a felhasználó megállapította, hogy egy harmadik féltől származó víruskereső alkalmazást telepítettek. Az alkalmazás neve SophosFileProtection és állítólag közvetlenül kölcsönhatásba lép az Apple beépített macOS biztonságával.

  A macOS biztonsága és a harmadik féltől származó alkalmazás konfliktusa miatt a Mac továbbra is újraindulhat. Fontos az alkalmazás teljes eltávolítása. Az eltávolítása után indítsa újra a Mac-et, és tesztelje, hogy eltűntek-e a hibák.

  A Verbose Mode használata a sérült fájlok karanténba helyezéséhez

  Ezen a ponton azt javasoljuk, hogy adja hozzá a külső tartozékokat egyesével, hogy meg tudja-e különíteni a hardvert / külső kijelzőt stb., Amelyek okozták a problémát.

  A probléma megoldásának másik módja a MacBook elindítása a következőn keresztül: Bőbeszédű mód. Ehhez némi szakértelem szükséges. Amikor a MacBook Verbose módban elindul, figyelnie kell a naplót. Amikor az indítási folyamat leáll, azonosítani tudja a problémás fájlokat. Miután ezeket a tettes fájlokat áthelyezték egy karantén mappába, folytathatja a hibaelhárítást.

  Ez egy kicsit technikásabb, és azt javasoljuk, hogy ha a MacOS-t helyreállítási módban telepítette újra, és még mindig véletlenszerű újraindítást tapasztal, vigye el a MacBookot az Apple Store-ba, és nézze meg őket.

  Ellenőrizze a sérült felhasználói fiókokat és az Pref fájlokat a MacBookon

  A felhasználók gyakran furcsa leállítási problémákat, valamint olyan problémákat tapasztalnak, mint például a lassulások és az alkalmazások összeomlása, ha sérült felhasználói fiókok vannak a MacBookon.

  Érdemes lehet új felhasználói fiókot létrehoznia a MacBook-on, és tesztelnie, ha továbbra is tapasztalja ezeket a problémákat. Ha nem biztos abban, hogy vannak-e sérült felhasználói fiókok, vagy hogyan tudja megoldani a problémákat, kérjük, olvassa el az alábbi útmutatót, ahol lépésről lépésre bemutatja a sérült felhasználói fiókkal kapcsolatos problémákat a macOS-on.

   Kérjen Apple támogatást

   A MacBook vagy az iMac váratlan leállítását vagy újraindítását a gép hibás hardvere okozhatja. Ez a legrosszabb eset, mivel költséges javításokat eredményezhet, ha a Mac-re nincs garancia.

   Ha az összes fenti lépést kipróbálta, de az iMac vagy a MacBook nem az még mindig áramellátás véletlenszerű egyeztetése az Apple szolgáltatással a Get Support webhelyen keresztül. Cseveghet közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatával is, hogy meg tudják nézni az Ön MacBookját és megoldásokat nyújthassanak Önnek.

   További segítségért keresse fel az Apple Get Support webhelyét

   Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogy mi történik a Mac számítógépével, és mi biztosan megpróbálunk segíteni!

   Legutóbbi hozzászólások