Gyorsítsa fel munkafolyamatát a Hot Corners segítségével Mac-en

A MacOS Hot Corners szolgáltatása nem újdonság. Úgy tűnik azonban, hogy ez egy kihasználatlan és figyelmen kívül hagyott eszköz. Miért? Nem biztos. Úgy tűnik, hogy bárki számára vonzó funkció lenne, ha a billentyűzeten vagy az egérrel gyorsan lehúzhat egy műveletet a laptopon.

Ha Ön még nem ismeri ezt a divatos Mac funkciót, és nem tudja biztosan, mit tehetne Önért, segíteni szeretnénk. Itt kell használnia a Hot Corners alkalmazást Mac rendszeren, és hogyan kell beállítani őket.

Egyéb hasznos Mac cikkek:

  A Hot Corners használatának okai Mac-en

  Akik már használják a Hot Cornereket Mac-en, valószínűleg megvan a maguk oka. És valószínűleg tartalmaznak legalább egyet, ha nem mindet az alábbiak közül. Ezért érdemes használni a Hot Corners-t.

  • Gyorsabban: Az ujját a trackpadon csúsztatva vagy az egeret a képernyő sarkába mozgatva gyorsabb, mint bármelyik billentyűparancsra vagy menüre kattintás lehetséges.
  • Megbízható: Nem számít, mit csinálsz a Mac gépeden, függhetsz azoktól a Hot Corners-tól és attól, hogy azok végrehajtják-e a beállított műveletet.
  • Könnyebb: Vannak, akik hibákat követnek el a billentyűparancsok használatakor, míg mások még nem jegyezték meg, hogyan férhetnek hozzá egy beállításhoz. A Hot Corners segítségével a cselekvések könnyebbek.

  A Hot Corners beállítása Mac-en

  Most, hogy már tudja, miért kell a Hot Corners-t menni, ideje beállítani őket. Használhat egyet, kettőt vagy mind a négyet, ha úgy tetszik.

  1. Kattints a Apple ikonra >Rendszerbeállítások a menüsorból.
  2. A Hot Corner beállításait két különböző helyről érheti el. Tehát válasszon Asztali és képernyővédő >Képernyőkímélő vagy választhat Küldetésirányítás.
  3. Az ablak alján kattintson a gombra Forró sarkok.
  Kattintson a Hot Corners gombra

  Az előugró ablakban láthatók az Aktív képernyő sarkok és a megfelelő legördülő mezők. Azzal a sarokkal kezdve, amelyet először be szeretne állítani, kattintson a legördülő mezőbe, és válassza ki az alkalmazni kívánt műveletet.

  Készen áll a Hot Corners felállítására

  Választhat például a képernyővédő indításáról vagy letiltásáról, az Irányítópultra, az Értesítési Központba vagy az Indítópultra válthat, vagy pedig elaludhatja Mac-jét.

  Válasszon egy műveletet a Forró sarokhoz

  Amikor végzett a kiválasztással, kattintson a gombra rendben és a Hot Corners készen áll a tesztelésre. Csak használja a billentyűzetet vagy az egeret, és lépjen a képernyő abba a sarkába, és a műveletnek meg kell történnie.

  Módosító kulcs hozzáadása a Hot Cornerhez

  Miután beállította és tesztelte a Hot Corners-t, észreveszi, mennyire érzékenyek. Ha aggasztja, hogy véletlenül nem megfelelő pillanatban költözik egy sarokba, próbálja ki ezt a trükköt.

  A Hot Cornerhez hozzáadhat egy módosító kulcsot. Ez azt jelenti, hogy a Hot Corner működéséhez egyetlen sarkot kell nyomnia, miközben a sarokba mozog. És használhatja bármelyik módosítót, például tetszik a Shift, a Control, az Option vagy a Command.

  Módosító kulcs hozzáadásához térjen vissza a Hot Corner beállító képernyőinek egyikéhez a fenti lépésekből Rendszerbeállítások.

  Jelölje be a legördülő mezőt ahhoz a sarokhoz, ahová a módosító kulcsot kívánja. Nyissa meg az akciólistát, tartsa lenyomva a gombot használni szeretné, és látni fogja, hogy automatikusan hozzáadódik az egyes listaelemek neve elé. Válassza ki a kívánt elemet, majd kattintson rendben.

  Egy módosító kulcs egy művelethez

  Ezután próbáld ki!

  Megjegyzendő, hogy egyszerre több módosító kulcs is használható. Tehát, ha inkább két billentyűt szeretne használni, például a Shift + Control + a Hot Corner-be való mozgását, akkor megteheti. Csak tartsa lenyomva mindkét gombot, amikor kiválasztja a műveletet a listából.

  Használjon két módosító gombot egy művelethez

  A Hot Corners nem működik, gyors javítás

  A Hot Corners megbízható, de nem tökéletes. Ha problémába ütközik, ha egy vagy több nem működik, akkor kipróbálhat néhány dolgot.

  Először győződjön meg arról, hogy ha módosítókat adott hozzá, akkor tartsa lenyomva a megfelelő kulcs (oka) t, miközben a sarokba lép. Vagy fordítva, talán tévedésből adtál hozzá módosítót. Térjen vissza a Hot Corner beállításaihoz, és győződjön meg róla, hogy minden helyesnek tűnik.

  Ezután próbálja meg eltávolítani a Hot Corner műveletet, majd adja hozzá újra. Például az Apple közösség egyik felhasználója közzétette, hogy megváltoztatta a Hot Cornert Indítsa el a Képernyővédőt nak nek Tiltsa le a Képernyővédőt, kattintott rendben, visszament és visszaváltotta a műveletet, kattintott rendben, és bevált.

  Az Apple közösségben vannak további javaslatok, amelyeket akkor is kipróbálhat, ha továbbra is problémái vannak a Hot Corners-szel.

  A Hot Corners-t fogja használni Mac gépén?

  Remélhetőleg ez az útmutató segít eldönteni a kényelmes Hot Corners funkció használatát a Mac-en. A funkció rugalmasságot kínál a művelet végrehajtásához, valamint módosító kulcsokat adhat hozzá, ezért próbálkozzon vele.

  Visszaléphet, és tudatja velünk, mit gondol az alábbi megjegyzésekben, vagy eltalálhat minket a Twitteren!

  Legutóbbi hozzászólások