Útmutató a Faviconok (webhelyek képikonjai) megtekintéséhez a Safari alkalmazásban iPhone és MacBook készülékén

A macOS Mojave és az iOS 12 bejelentésével az Apple számos változtatást hajtott végre népszerű böngészőjében, a Safari-ban. Ezen új funkciók egyike az, hogy a Safari lapokon megtekintheti a kedvenc ikonokat. Ebben a rövid cikkben megmutatjuk, hogyan láthatja a szafari ikonokat az iPhone, iPad vagy MacBook használatakor.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • Az Apple bemutatja az iOS 12-et, amely teljesítmény-fejlesztésekkel és új funkciókkal rendelkezik
  • Íme a legjobb funkciók, amelyeket az Apple nem jelentett be a WWDC-n
  • Így tervezi az Apple, hogy a régi iPhone-kat gyorsabbá tegye az iOS 12 használatával

Mik azok a Faviconok?

A Safari régebbi verzióiban a könyvjelzők listájának megnyitásakor az összes hivatkozás szövegsorként jelenik meg. Ha nagy a könyvjelzők listája, ez hatalmas példányszámú listává teszi, amellyel átjuthat, ha szüksége van egy adott weboldalra. Borzalmasan hangzik, nem? Itt jön a megmentésbe Favicon.

A „Favicon” lényegében a „rövidítés” kifejezéskedvenc ikonra”. A kifejezést egy olyan fájl definiálására használják, amely egy adott webhelyhez általában társított kis ikont vagy egy adott weboldalt társít, ha ehhez ilyen különleges vizuális támogatásra van szüksége.

Az ikon megjelenik a weboldal fülön az oldal címe mellett. Az ikonok hozzáadódnak a könyvjelzők listájához, segítenek az oldalak vizuális megjelölésében.

Sok felhasználó alapértelmezés szerint használta a Chrome és más böngészőket, mivel a Safari korábban soha nem támogatta a Favicons programot. Tekintettel arra, hogy a Safari böngészési sebessége, hatékonysága és biztonsági szolgáltatásai felülmúlják a sok böngészőt, a Favicons hozzáadása mindenképpen népszerű böngészővé teszi a Safarit.

Hogyan tekinthető meg a Favicons a Safari-ban a MacOS használatakor

A macOS Mojave támogatást nyújtott ahhoz, hogy a felhasználók megtekinthessék a weboldal képikonjait vagy a faviconokat a szafari lapokon. Alapértelmezés szerint ez a funkció ki van kapcsolva, de a Safari-beállítások használatával egyszerűen bekapcsolhatja.

  • MacBookján a Safari használatakor először kattintson a Safari elemre, majd a Beállítások gombra.
  • Ezután kattintson a lap tetején található fülre, és engedélyezze a „Webhelyikonok megjelenítése lapokon” lehetőséget.

Ez az!

Miután engedélyezte ezt a beállítást, látnia kell a Safari lapok ikonjait. Ez rendkívül kényelmes a füles böngészéshez.

Bármikor visszatérhet a Safari beállításaihoz, és letilthatja ezt a beállítást, ha nem szeretné, hogy az ikonok megjelenjenek a böngészés során.

Hogyan tekinthető meg a Favicons a Safari alkalmazásban iPhone vagy iPad készülékén

Az iOS 12-től kezdve az Apple támogatást nyújtott a faviconokhoz a füles böngészésben az összes iOS-eszközén. Ezt nem a sértett állította be, és a funkció használatához meg kell változtatnia a Beállításokat.

Így engedélyezheti a Favicons engedélyezését az iOS rendszeren.

  • Érintse meg a Beállítások> Safari elemet
  • Görgessen le a Safari Settings Általános részéhez
  • Engedélyezze az „Ikonok megjelenítése a lapokon” lehetőséget

Miután engedélyezte a beállítást, a füles böngészés megmutatja az összes ikont a fülek bal sarkában.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a rövid cikket!

Az iOS 12 és a macOS Mojave ősszel elérhetővé válik az Apple összes felhasználója számára. Tartson velünk, hogy további tippeket és oktatóanyagokat kapjon az elkövetkező napokban!

Legutóbbi hozzászólások