Az SMB használatával csatlakozzon NAS meghajtójához az iPadOS vagy az iOS 13 Files alkalmazásával

A NAS-meghajtók nagyszerű módja a Personal Cloud létrehozásának, de eddig nem volt könnyű csatlakozni hozzájuk a Fájlok alkalmazásban. Mindez megváltozik az iPadOS és az iOS 13 használatával, amelyek bevezetik az SMB-kompatibilitást az iPhone vagy iPad fájljai között.

Ez nagyszerű hír, ha ugyanazon a helyen szeretné elérni az összes tárolási lehetőséget. Tehát megtudhatjuk, hogyan csatlakozik egy SMB szerverhez a Files használatával, és mit kell tennie, ha nem működik.

Az Apple bemutatta az SMB-t az iPadOS és iOS 13 alkalmazással ellátott fájlok számára

A kiszolgálóüzenet-blokk (SMB) könnyen a leggyakoribb fájlátviteli protokoll, amelyet a hálózati csatolt tároló (NAS) meghajtókhoz használnak. Eddig az Apple nem engedélyezte az SMB-kapcsolatokat a Files-ben, inkább saját fájlátviteli protokollját részesítette előnyben: az AFP-t.

Az Apple jelentős frissítéseket adott a fájlokhoz az iOS 13 rendszerben.

De az AFP-t soha nem fogadták el széles körben, így az Apple végül az iOS 13 és az iPadOS kiadásával nyitotta meg a kaput az SMB felé.

Ebben a szoftverben közvetlenül csatlakozhat az SMB-kiszolgálóhoz a Fájlok alkalmazásból. Lehetővé teszi az összes felhőtárolási szolgáltatás elérését ugyanazon alkalmazáson belül: iCloud, Dropbox, Google Drive, sőt személyes NAS-meghajtója is.

Az Apple ebben a legújabb frissítésben is rengeteg egyéb fejlesztést hajtott végre a Fájlokban: videókat nézhet, zenét hallgathat, vagy dokumentumokat tekinthet meg az alkalmazáson belül. Bármi, ami nem kompatibilis, egyszerűen töltse le és használja harmadik féltől származó alkalmazásokban.

Hogyan csatlakozhatok egy SMB szerverhez a Fájlok alkalmazással?

 1. Nyissa meg a Fájlokat iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken.
 2. Koppintson a Tallózás a jobb alsó sarokban a navigációs képernyő megjelenítéséhez.
 3. A tárhelyek felett koppintson a Továbbiak () gombra.
 4. Választ Csatlakozás a kiszolgálóhoz, majd írja be a szerver címét és a felhasználói adatokat.
 5. Miután csatlakozott az SMB-kiszolgálóhoz, elérhetőnek kell lennie a következő alatt: Megosztva az oldalsávon.
Győződjön meg arról, hogy ismeri annak a SMB-kiszolgálónak a címét, amelyhez csatlakozni szeretne.

Mi van, ha nem tudom összekapcsolni az SMB szervert a Fájlok alkalmazással?

Rengeteg különféle NAS-beállítás érhető el, és néhányuknak továbbra is problémái lesznek az iPadOS vagy iOS 13 fájlokhoz való csatlakozással.

Ha nem tud csatlakozni SMB-kiszolgálójához a Files szolgáltatással, próbálja meg kijavítani az alábbi hibaelhárítási lépéseket. Az oldal alján található megjegyzésekben közölje velünk, hogyan jár el.

1. Frissítsen a legújabb iPadOS vagy iOS eszközre

Az SMB-kompatibilitás temperamentumos volt az iPadOS és az iOS 13 béta programon keresztül. Számos olyan eset fordult elő, amikor nem működött, vagy különböző hibákkal találkozott.

Frissítsen az iPadOS vagy az iOS legújabb verziójára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem szenved új hibát az Apple szoftverével.

 1. Csatlakoztassa iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét működő internetkapcsolathoz.
 2. Válassza a Beállítások> Általános> Szoftverfrissítés menüpontot.
 3. Töltse le és telepítse az elérhető szoftverfrissítéseket.
A problémák elkerülése érdekében frissítse eszközét az iOS vagy iPadOS legújabb kiadására.

2. Frissítse a meghajtót SMB 2.0 vagy újabb verzióra

Az emberek évek óta frissítik és fejlesztik az SMB protokollt. Jelenleg a 3.1.1-es verzió van, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a NAS-meghajtó ilyen friss protokollt használ.

Sajnos az iPadOS és iOS 13 fájlok csak az SMB 2.0 vagy újabb verziójával kompatibilisek. Ha a NAS meghajtó egy korábbi SMB-t használ, akkor frissítenie vagy frissítenie kell a Files használatához.

3. Jelentkezzen be egy másik felhasználói fiókba a NAS meghajtón

Nem világos, hogy ez miért okozhat problémát, de sokan úgy találták, hogy nem tudtak vendégfelhasználóként csatlakozni a NAS meghajtójukhoz. Ehelyett egy meglévő fiókkal kellett bejelentkezniük, vagy egy teljesen újat kell létrehozniuk.

Lehetséges, hogy az Apple ezt azért hajtotta végre, hogy elkerülje az emberek védtelen fájlrendszerekhez való csatlakozását. Bár ez valószínűtlennek tűnik, mivel a Files bemutatja a vendégként történő bejelentkezés lehetőségét. Próbáljon létrehozni egy új felhasználói fiókot a NAS-meghajtón, és tesztelje saját maga.

Adja meg a NAS-meghajtó beállításait új felhasználók létrehozásához. Kép a Synology-ból.

4. További technikai támogatásért forduljon a meghajtó gyártójához

Mivel a piacon ilyen széles NAS meghajtók találhatók, lehetetlen konkrét hibaelhárítási lépéseket javasolni az adott meghajtóra. Ha azonban felveszi a kapcsolatot a meghajtó gyártójával, akkor lehet, hogy konkrét megoldásokat kínálnak rá.

Nem valószínű, hogy te vagy az egyetlen ügyfél, aki SMB-vel akarja összekapcsolni NAS-meghajtódat a Fájlokkal iPadOS vagy iOS 13 rendszerben. Remélhetőleg a gyártó megérti, hogy mik a lehetséges problémák, és segít megoldani őket. Ossza meg megoldásait a megjegyzésekben, ha talál ilyeneket.

A legtöbb gyártó rendelkezik ügyfélszolgálattal, amely segíthet. Kép a Synology-ból.

5. Használjon harmadik féltől származó alternatív alkalmazást a Fájlok helyett

Ha minden egyéb kudarcot vall, rengeteg harmadik féltől származó alkalmazás kínál már SMB-kompatibilitást iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén. Ezek egyikével csatlakoztassa NAS meghajtóját inkább az iOS 13 vagy az iPadOS rendszerhez.

A legnépszerűbb alkalmazások ehhez:

 • Readdle dokumentumai (ingyenes)
 • FE File Explorer: Fájlkezelő (ingyenes)
 • FileBrowser - Dokumentum böngésző (5,99 USD)
A Documents 6 sok nagyszerű fájlkezelési funkciót kínál, beleértve az SMB kompatibilitást is.

A Files használatával érheti el az összes külső meghajtót

Most, hogy az iPadOS és az iOS 13 együttműködik az SMB-vel, könnyebb, mint valaha, távolról csatlakozni NAS-meghajtójához. De ez nem az egyetlen új változás a Files-ben: fizikai meghajtókat is csatlakoztathat eszközeihez.

Ez azt jelenti, hogy szinte bármilyen USB-meghajtót, pendrive-ot vagy külső merevlemezt használhat iPhone, iPad vagy iPod touch készülékével. Csak annyit kell tennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő adapter van-e. Ha még mindig nem működik, itt találhatja meg a javítás módját.

Legutóbbi hozzászólások