"Elérte az ujjlenyomat-határértéket" hibaüzenet a MacBook Pro rendszeren? Itt van a javítás módja

A Touch Bar 2016-os bevezetésével a MacBook Pro a Touch ID-t is hitelesítési eszközként alkalmazta.

A Touch ID a MacBook Pro-n kétségtelenül a magánélet és a biztonság előnye. Ez egy könnyű és hihetetlenül nehezen feltörhető módszer az Apple noteszgépének bezárására.

De a Touch ID a Mac-en saját furcsaságaival rendelkezik. Az egyik ilyen hiba, amely megakadályozhatja új ujjlenyomatok hozzáadását. Itt van, amit tudnia kell a problémáról és annak kijavításáról.

 • Úgy tűnik, hogy a macOS Catalina és újabb verzióinak frissítése megoldja ezeket az ujjlenyomat-korlátozási problémákat
 • Ideiglenesen hozzon létre új rendszergazdai fiókot, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e új fiókoknál
 • Próbálja meg használni a Terminal parancsot xartutil –erase-allaz aktuális ujjlenyomatok törlése (ne próbálja meg ezt a parancsot T2 lapkával rendelkező Mac gépeken - ehelyett lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával)

A probléma

Alapvetően, amikor ujjlenyomatot vezet be a Touch Bar segítségével a MacBook Pro-ba, a macOS a következő párbeszédpanelt adja meg.

„Elérte az ujjlenyomat korlátját. Új ujjlenyomat hozzáadásához távolítsa el az ujjlenyomatot a Mac bármely fiókjáról. ”

Ez természetesen nagyon furcsa lehet, ha soha nem adott be ujjlenyomatot a MacBook Pro-ba. Vagy akkor is, ha csak párat hajtottál végre.

Egyes felhasználók azt jelentik, hogy akkor is megkapják ezt az üzenetet, ha egyetlen fiókban sem törölnek ujjlenyomatokat.

Továbbá a probléma továbbra is fennáll az újraindítás után, és még a teljes macOS-rendszer is újraindul. Makacs hiba javítani.

Miért történik ez?

Nem világos, hogy miért pont ez történik, de a Reddit-re író Apple-alkalmazott jelezte, hogy firmware-szintű probléma lehet.

Alapvetően a probléma abból adódhat, hogy a MacBook Pro modellek Touch ID ujjlenyomatát a Secure Enclave tárolja.

A Secure Enclave-t egy másik hardver vezérli, mint a többi macOS ökoszisztéma: az Apple T-sorozatú közös feldolgozó chipje.

Más szavakkal, lehet, hogy egy hiba megakadályozza a macOS-ot a Secure Enclave-ben tárolt ujjlenyomatok törlésében.

Mivel a Secure Enclave-t a T-sorozat chip vezérli, az is megszakadhat, hogy mit ír az SSD-n a macOS, és hány ujjlenyomatot tárolnak a Secure Enclave-ben.

Hasonlóképpen, az Apple azt mondja, hogy harmadik féltől származó segédprogramok használata a Mac tartalmának törléséhez szintén problémákat okozhat. Feltehetően ennek az az oka, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások nem férhetnek hozzá a Biztonsági Enklávé semmiféle adatához.

Ha használt MacBook Pro-t kapott, akkor lehet, hogy valaki egy harmadik féltől származó alkalmazást használt a MacOS törlésére. Így egy új MacBook Pro-t hagyhat magának, amely elhúzódó ujjlenyomat-adatokat tartalmaz.

Hogyan lehet törölni a kilépő ujjlenyomatokat a macOS-ban

Szerencsére, függetlenül attól, hogy mi a probléma pontos oka, a Secure Enclave-ban tárolt összes ujjlenyomatadatot törölni lehet.

Először próbálja meg törölni az ujjlenyomatokat a szokásos módon

 1. Vigye a mutatót egy ujjlenyomat fölé. és várja meg, amíg megjelenik egy törlés gomb
 2. Koppintson a törlés gombra
 3. Adja meg jelszavát az ujjlenyomat eltávolításához
 4. Újrakezd
 5. Adjon hozzá ujjlenyomatot

Törölje az összes ujjlenyomatot a MacBookról

Ez a módszer sok Mac gépen működik, DE nem az Apple T2 chipjével rendelkező Mac gépeken.

Ellenőrizze, hogy Mac-jén van-e T2 chip

 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva az Option gombot, miközben kiválasztja Apple menü> Rendszerinformációk
 2. Az oldalsávon válassza ki az egyiket Vezérlő vagy iBridge
 3. Ha látod Apple T2 chip a jobb oldalon a Mac rendelkezik az Apple T2 biztonsági chippel - ne kövesse az alábbi utasításokat - egyeztessen időpontot a legközelebbi Apple Store-ban, vagy vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, és kérje meg őket, hogy futtassák az Apple Service Diagnostics alkalmazást a MacBookon

Sajnos a T2 Mac gépeken az alább felsorolt ​​Terminal parancs xartutil –erase-all Sok problémát okoz a titkosítási kulcs és az adminisztrátori fiókok törlésétől kezdve a rendszerindító meghajtó leválasztásáig és nem teszi lehetővé újraszerelését.

A T2 chipet nem tartalmazó Mac számítógépek esetén újraindíthatja Mac számítógépét helyreállítási módba, és a Terminál segítségével írja be a parancsot. Itt van, hogyan.

 • Biztonsági okokból készítsen biztonsági másolatot a Mac-ről, mielőtt megpróbálja ezt
 • Indítsa újra vagy indítsa el a Mac-et.
 • Míg a Mac újraindul, tartsa lenyomva Command + R amíg meg nem jelenik az Apple logó.
 • Ha ez megtörténik, engedje fel a kulcsokat. A Mac mostantól helyreállítási módba lép - látnia kell egy macOS segédprogramokat.
 • Kattintson segédprogramok a felső menüsorban.
 • Válassza a lehetőséget Terminál.
 • Miután megnyílt, írja be a következő parancsot a terminálba:xartutil –erase-all
  • Ellenőrizze, hogy utána adott-e szóközt xartutil majd hozzá -Összes törlése
 • nyomja meg Enter / Return.
 • típus Igen a terminálba.

Miután mindez megtörtént, jónak kell lenned. Csak kattintson a felső menüsáv Apple ikonjára, és válassza az Újraindítás lehetőséget.

Innen térjen vissza a Rendszerbeállítások Touch ID ablaktáblájához, és próbáljon meg új ujjlenyomatokat hozzáadni.

Mi van, ha ez nem működik?

Ennek az esetek döntő többségében működnie kell. De érdemes megjegyezni, hogy egyes felhasználóknál az ujjlenyomat-hiba továbbra is fennáll a Terminal parancs után is.

Ebben az esetben javasoljuk, hogy vigye a MacBook Pro-t az Apple-hez vagy egy hivatalos szolgáltatóhoz diagnosztika és esetleges javítás céljából. Más probléma lehet a logikai táblával, a Touch ID érzékelővel vagy más hardverrel.

Hasonlóképpen nagyon valószínű, hogy az Apple tisztában van ezzel a hibával, és olyan javításon dolgozik, amely megszüntetheti a macOS és a Secure Enclave közötti kapcsolatot.

Emiatt csak a legfrissebb macOS szoftverfrissítések telepítésével tartsa naprakészen a MacBook Pro-t.

Legutóbbi hozzászólások