Az Apple Watch Remote alkalmazás használata az iTunes zene vezérléséhez

Az Apple Watch egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy a mindig hasznos értesítések mellett, amelyek megóvják iPhone-ja zsebéből való kihúzását, használhatja azt is a médialejátszás vezérlésére Mac-en az iTunes-on keresztül, amennyiben az ugyanaz a WiFi hálózat.

Mint valaki, aki sok hónapja élt az Apple Watch-lal, az iTunes vezérlése az egyik olyan funkció, amelyet rendszeresen használok. És ha hozzám hasonlóan Ön egyike azoknak, akik egész nap élvezik a zenehallgatást, de gyakran egy másik szobában tartózkodnak vagy mozognak, hihetetlenül kényelmes, ha beállíthatjuk a hangerőt és a műsorszámokat válthatjuk anélkül, hogy vissza kellene mennünk a számítógép. Végül is mi lehet jobb, mint egy távirányító a csuklóján?

Tehát itt van egy gyors és piszkos útmutató az iTunes médialejátszásához az Apple Watch segítségével ...

ÖSSZEFÜGGŐ: 7 jó alkalmazás az új Apple Watch-hoz.

Párosítsa az óráját az iTunes alkalmazással

Első lépésként nyissa meg a Remote alkalmazást az Apple Watch-on.

A kezdéshez érintse meg a kék Távoli alkalmazást.

Ha korábban nem adott hozzá iTunes könyvtárat, akkor megjelenik egy egyszerű menü, az „Eszköz hozzáadása” gombbal.

Adjon hozzá egy új eszközt a távirányítóhoz.

Ha rendelkezik Apple TV-vel, akkor hozzáadhatja azt az eszközt is majdnem azonos módon…

Az Eszköz hozzáadása elemre koppintva megjelenik egy négyjegyű jelszó, amelyet a számítógép iTunes következő lépésében kell használnia:

Írja be a jelszót az iTunes alkalmazásba.

Most nyissa meg az iTunes alkalmazást Mac számítógépén (vagy PC-jén). A menüsor bal felső sarkában, a lejátszás vezérlőelemei alatt egy kis Remote ikont fog észrevenni:

Csatlakozzon az iTunes távvezérlőjéhez (erre csak egyszer van szükség).

Koppintson a Távoli ikonra, majd írja be az Apple Watch-on megjelenített kódot.

Ha egynél több iTunes könyvtár van, akkor azt is ki kell választania, hogy melyik könyvtárat használja a Remote alkalmazással, de ha csak egy van (mint a legtöbb ember), akkor az automatikusan alapértelmezettként lesz beállítva.

Csatlakozzon az iTunes könyvtárához

Ezután nyissa meg a Remote alkalmazást az Apple Watch-on, és látnia kell az iTunes könyvtárát (a megfelelő névvel). Ha nem csak koppintani próbál Eszköz hozzáadása és ismételje meg a folyamatot.

Válassza ki az iTunes könyvtárat, amelyhez csatlakozni szeretne.

Az Apple Watch rendszerint néhány másodpercet vesz igénybe, hogy csatlakozzon az iTunes-hoz, de ha mégis megtörténik, látni fogja az éppen lejátszott dalt, és a vezérlőkkel előre és hátra ugrani, illetve lejátszani vagy szüneteltetni lehet. A képernyő alján található egy hangerő-csúszka is, amelyet a Digital Crown segítségével lehet vezérelni.

Könnyen kihagyhatja a számokat és beállíthatja a lejátszás hangerejét.

Igazából nincsenek más vezérlők, bár megérintheti a bal felső sarokban található kis kék menü gombot, hogy visszatérjen a fő eszközválasztó képernyőre.

Eszközök kezelése

A Force Touch használata ezen a képernyőn bárhol két lehetőséget mutat: Eszköz hozzáadása vagy Szerkesztés akik szerepelnek a listádon.

Force Touch, amikor a távoli főképernyőn van.

A Szerkesztés lehetővé teszi a meglévő könyvtárak törlését és újrakezdését:

Érintse meg az x gombot az iTunes könyvtár eltávolításához.

Játssza le a zenét az AirPlay segítségével

A Remote alkalmazás egyik legjobb tulajdonsága, hogy AirPlay-t játszhat le egy Apple TV-n vagy számítógépen. Az AirPlay menü megjelenítéséhez csak végezzen Force Touch funkciót a most lejátszott képernyőn.

Force Touch az AirPlay opciókhoz!

Koppintson a AirPlay és megjelenik a kompatibilis eszközök listája (esetemben „Apple TV” és „Computer”):

AirPlay zenéjét az Apple Watch segítségével.

Válassza ki az egyik lehetőséget a zene lejátszásához a kiválasztott eszközön.

Utolsó szavak

Sajnos a Remote alkalmazás hajlamos időnként megszakítani a kapcsolatot (legalábbis az én esetemben). Más esetekben előfordulhat, hogy egyszerűen nem fog csatlakozni az iTunes könyvtárához. Ilyen esetekben a rendszer kériJavítás a kapcsolat, bár úgy látom, hogy az iTunes könyvtár lemondása és újraválasztása általában másodszor is működik.

Ha minden egyéb nem sikerül, és tartós problémái vannak a könyvtárhoz való csatlakozással, egyszerűen eltávolíthatja az összes létező eszközt, és megpróbálhatja újból hozzáadni.

Boldog hallgatást!

Az Apple Toolbox összes Apple Watch cikkét itt találja.

Legutóbbi hozzászólások