Az új infographiás komplikációk használata az Apple Watch-on

Nagyobb méretekkel az Apple Watch Series 4 az eddiginél több kijelzővel rendelkezik. Ezt szem előtt tartva az Apple bemutatott egy teljesen új Infograph óraszámlapot, amely akár nyolc komplikációt is képes befogadni. Igen, nyolc. Ebben a cikkben többet megtudhat az új arcról és annak beállításáról.

Nézze meg a videót, vagy olvassa el az alábbi szöveget

Kompatibilitás

Felhívjuk figyelmét, hogy az Infograph óra arca csak a 40 mm-es és 44 mm-es Apple Watch Series 4 kompatibilis. Az Apple Watch korábbi verzióiban nem érhető el.

Az új Infograph Watch Face beállítása

Az Infograph óraszámot létrehozhatja és szerkesztheti magából az Apple Watch-ból vagy az iPhone Apple Watch alkalmazásból. Ideális esetben a beállítás a legjobban az alkalmazáson keresztül hajtható végre, miközben a meglévő arc megváltoztatása könnyebb az órából.

Az új Infograph óraszámot az iPhone Apple Watch alkalmazás Arcgaléria részében találja meg. Az arc a képernyő bal felső sarkában található a watchOS 5.x alkalmazásban.

A szín beállítása

Amint változtat az arcán, látni fogja ezeket a módosításokat a minta képernyőjének tetején. A fehér óraszám kiválasztásakor (lásd alább) a tényleges arcfehér lesz. Egyébként csak az oldalak színe változik.

 1. A kezdéshez érintse meg az Infograph óraszám ikonját.
 2. A leírás következő oldalán több színválasztás is lehetséges. Mindegyik megtekintéséhez feltétlenül görgessen jobbra-balra. Koppintson a kívánt szín kiválasztásához.

Ajánlott:

 • 7 Apple Watch és watchOS funkciók, amelyeket nem vettél észre
 • Az Apple Watch kötetproblémáinak megoldása
 • Az Apple Watch Podcast alkalmazás nem szinkronizálódik az iPhone készülékkel? Javítások

Hogyan állítsuk be a szövődményeket

Ugyanezen az oldalon a Komplikációk alatt legfeljebb nyolc komplikációt adhat össze. Ezek a bal felső, a jobb felső, a felső tárcsázási, a bal, a jobb, az alsó, a bal és a jobb alsó részek alatt helyezkednek el. Alapértelmezés szerint az óra a következő komplikációkat tartalmazza:

 • Bal felső sarok, UV-index
 • Jobb felső, időjárás (alapértelmezett)
 • Jobb oldalsó tárcsázó, Solar
 • Top Sub-Dial, Naptár
 • Alsó tárcsázó, világóra: Cupertino
 • Bal alsó: Időzítő
 • Jobb alsó: Tevékenység

A következő példában a bal felső sarok szövődménye Sunrise / Sunset-re változott az UV-indexről:

A változtatások elvégzéséhez lapozzon a komplikációk bármelyikén. Választhatja a komplikációk „kikapcsolását” is. Miután befejezte az egyes komplikációk beállítását, érintse meg a képernyő tetején található „Hozzáadás” elemet a mentéshez.

Ha ezt megtette, az óraszám mostantól választható a Saját órák fül alatt, az Arcom alatt. Kattintson rá, és görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „Beállítás jelenlegi óraszámként” felirat. Érintse meg a kiválasztáshoz.

Az Ön által létrehozott Infograph óraszám mostantól telepítve van az Apple Watch Series 4 készülékére.

Azokról a komplikációkról

Nem minden komplikáció egyenlő. Mint ilyen, észreveheti, hogy nem minden komplikáció érhető el az Infograph arc minden helyén. Ezenkívül előfordulhat, hogy az egyéb szövődmények, bár rendelkezésre állnak, nem formázódnak úgy, hogy megfeleljenek a többi szövődmény megjelenésének.

A négy sarok

A bal felső, a jobb felső, a bal alsó és a jobb alsó szövődmények esetén vegye észre a sarokba pillantást az alábbi első képen. A másodikban a bal felső és a jobb alsó sarok olyan komplikációkra változott, amelyek nem tartalmazzák a sarokba rendezett megjelenést:

Az alhívások

Az arc közepén lévő négy al-dial komplikációt szintén érdemes megfontolni. Az alsótárcsázó felső sokkal több, mint egy kör; szabályozza azt is, ami az arc felső szélén látható.

Az alábbi példában vegye figyelembe, hogy a Naptár és az Tevékenység egyaránt szöveget mutat a felső szélén, míg a harmadik féltől származó Cardiogram alkalmazás nem:

Az al-tárcsák új kedvencek bonyodalmakat is bevezetnek. Ezekkel egyetlen gombnyomással hozzáférhet a legfontosabb kapcsolattartók hívásához vagy SMS-ekhez.

Változtatások az Apple Watch-on

Az Apple Watch többi arcához hasonlóan maga is megváltoztathatja az Infograph arc megjelenését. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Színek és komplikációk megváltoztatása

 1. Az Apple Watch arcáról csúsztassa ujját balra vagy jobbra éltől szélig, amíg meg nem találja a szerkeszteni kívánt arcot.
 2. Amikor megtalálja a kívántat, nyomja meg a Digital Crown gombot a kívánt arc kiválasztásához. Kattintson a „Testreszabás” gombra.
 3. Az Apple Watch testreszabásának aktiválásához nyomja meg határozottan a kijelzőt.
 4. Húzza az ujját balra vagy jobbra a funkció kiválasztásához, majd a módosítások elforgatásával.
 5. Húzza végig balra a szövődmények szerkesztéséhez. Koppintson egy komplikációra a kiválasztásához, majd fordítsa meg a Digitális Koronát a módosításához.
 6. Miután elvégezte a módosításokat, nyomja meg a Digital Crown gombot a mentéshez.
 7. Koppintson az óraszámlapra, hogy aktuálisnak állítsa be.

A következő példában az arc színe fehérről feketére változott:

Ezután a bal felső sarokban az Ultra Violet Emlékeztető alkalmazás lett megváltoztatva:

Amikor az új Infograph komplikációkról és az Apple Watch Series 4 órájáról van szó, legyél olyan kreatív, amennyire csak szeretnél. Akár mind a nyolc komplikációt használja, akár csak néhányat, nincs rossz válasz.

Melyik arcot használja az Apple Watch-on?

Legutóbbi hozzászólások