Hogyan használhatjuk a képernyőidőt a családi megosztási fiókkal

Zavart az Apple Screen Time funkciója miatt? Ha igen, akkor nem vagy egyedül! Sok megjegyzést és e-mailt kapunk a funkció használatáról. Különösen a szülők és a gondviselők szeretnék tudni, hogyan kell használni a képernyőidőt annak nyomon követésére, hogy gyermekeik mennyire használják eszközeiket.

A legjobb módszer erre a Családi megosztás használatával. Kövesse útmutatónkat a Családi megosztás eszközén történő beállításához, majd olvassa el az alábbi utasításokat a Képernyőidő és a Családi megosztás használatához gyermekei eszközein.

Mi a képernyőidő?

Az Apple bemutatta a Screen Time alkalmazást az iOS 12 rendszerrel, és a következő évben hozzáadta a funkciót a Mac-hez a macOS Catalina segítségével. Ez egy praktikus eszköz, amely lehetővé teszi, hogy megnézze, mennyi időt tölt az eszközön és mely alkalmazásokkal. Használhatja korlátozások, állásidők és időkorlátok beállítására is az egyes alkalmazásokhoz.

A saját képernyőidő kezelésével együtt figyelemmel kísérheti gyermekeiét, és engedélyezheti számukra a korlátozásokat is. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy engedélyezze a képernyőidő használatát a családmegosztáshoz.

Engedélyezze a képernyőidő megjelenítését a családmegosztáshoz

Kétféle módon engedélyezheti a Képernyőidő funkciót a Családi megosztási fiókkal: a Képernyőidő beállításokból és a Családi megosztás beállításokból. Mindkét lehetőség a saját eszközéről származik.

A Családi megosztás engedélyezése a képernyő időbeállításaiból:

 1. Nyisd ki Beállítások eszközén.
 2. Válassza a lehetőséget Képernyő idő.
 3. Koppintson a Állítsa be a képernyő időtartamát a család számára.
 4. Kövesse az utasításokat, hogy beállítsa egy meglévő gyermek fiókhoz a családi csoportban, vagy hozzon létre egy újat.

A képernyőidő engedélyezése a Családi megosztási beállításokból:

 1. Nyisd ki Beállítások eszközén.
 2. Válassza ki a nevét a tetején.
 3. Koppintson a Családmegosztás.
 4. Választ Képernyő idő alján bekapcsolni.
 5. Válassza ki családtagját.
 6. Koppintson a Kapcsolja be a képernyőidőt.

Függetlenül attól, hogy melyik módszert engedélyezi a képernyőidő engedélyezéséhez a családi megosztási fiókjában, el kell végeznie egy rövid képernyőidő-beállítást, amelyet az alábbiakban részletezünk.

Végezze el a képernyőidő kezdeti beállítását

A Képernyőidő bekapcsolása után látnia kell néhány beállítási oldalt, amelyek végigvezetik Önt a Képernyőidő főbb jellemzőin. Az alábbiakban részletezzük ezeket a beállítási lépéseket, hogy egy kicsit több információt kapjunk.

A beállítás befejezése után bármikor visszatérhet a Képernyő idő beállításaihoz, hogy változtatásokat hajtson végre, vagy elmélyülhessen a mélyebb testreszabás érdekében.

Ütemezés ütemezése

Az első dolog, amellyel felkérik, az állásidő-ütemezés. Ez a funkció lehetővé teszi a képernyő használatának kezdési és befejezési idejének beállítását.

Például nem biztos, hogy szeretné, ha gyermeke 20 és 8 óra között használja a telefonját. Válassza ki a blokkolni kívánt időpontokat, és koppintson a gombra Állítsa le az állásidőt.

Állítsa be az alkalmazáskorlátokat

Ezután fel kell kérnie az App Limits beállítását. Ezzel a funkcióval korlátozhatja az egyes típusú alkalmazásokra fordított idő mennyiségét, mint például a közösségi hálózatok, játékok, szórakozás vagy kreativitás.

Koppintson a korlátozni kívánt kategóriára, majd érintse meg a elemet Idő összege a képernyő alján. Beállíthatja, hogy mennyi ideig korlátozza az adott kategóriát az egyes napokra. Ezután érintse meg a Beállítás elemet App Limit befejezni.

Hozzon létre egy képernyőidőt vagy szülői kódot

Ezt követően a rendszer később megkérdezi a Tartalom és adatvédelmi korlátozások testreszabásáról a Beállításokban. Az alábbiakban bemutattuk, hogyan kell ezt megtenni, de először létre kell hoznia egy képernyőidő (vagy szülő) jelszót.

Ezt a jelszót akkor használja, amikor módosítani kívánja a Képernyőidő beállításait. Ez eltér a zárolási képernyő jelszavától, ami azt jelenti, hogy titokban tarthatja gyermekei előtt, hogy megakadályozza, hogy ők maguk módosítsák a beállításokat.

A beállítás befejezése után otthagyhatja a Képernyőidő beállításait, vagy a beállításokba lépve további módosításokat végezhet. Az alábbiakban részletezzük azokat a további beállításokat, amelyeket érdemes módosítani.

További képernyőidő-korlátozások

A konfigurációs beállítások szerkesztésének lehetőségével együtt bármikor mélyebben belemerülhet a Képernyőidőbe további korlátozásokért.

Ha még nincsenek megadva a Képernyőidő beállításai, látogassa meg őket a következővel: Beállítások> Képernyő idő eszközén, majd a családtag nevére koppintva szerkesztheti a képernyő-idő beállításait, nem pedig a sajátját.

Napok testreszabása az alkalmazáskorlátokhoz

Lehetséges, hogy engedélyezheti gyermekének, hogy bizonyos alkalmazásokat, például szórakoztatást vagy játékokat többet használjon hétvégén, mint azon a héten, amikor iskolája van.

Koppintson a App Limits és válassza ki azt a kategóriát, amelynek a korlátját szerkeszteni szeretné, vagy érintse meg a elemet Add Limit hogy újat hozzon létre. Koppintson a Idő> Napok testreszabása és válassza ki a hét minden napját, hogy eltérő határidőket hozzon létre számukra.

Napok testreszabása az állásidőkhöz

Az állásidő beállításait a hét napjai alapján is testre szabhatja. Ez azt jelenti, hogy az iskolai napokon leállíthatja a gyerekeket az eszközeik használatával, vagy hagyhatja őket később a hétvégén.

Ehhez válassza a lehetőséget Állásidő a gyermek képernyő-időbeállításaiból, majd érintse meg a ikont Napok testreszabása választási lehetőség. Válasszon ki minden nap különféle leállási beállítások létrehozásához.

Tartalmi és adatvédelmi korlátozások

Ez a képernyőidő fontos szakasza, mivel lehetővé teszi, hogy eldöntse, milyen típusú tartalmat tekinthet meg gyermeke, valamint milyen változtatásokat hajthat végre az eszköz beállításain.

Kapcsolja be a Tartalom- és adatvédelmi korlátozásokat a beállítási oldal tetején található kapcsolóval. Ezután haladjon végig az egyes lehetőségeken a finomabb részletek testreszabásához.

Bolti vásárlások, engedélyezett alkalmazások és tartalomkorlátozások

Kiválaszthatja, engedélyezi-e gyermekének az alkalmazások telepítését és törlését, alkalmazáson belüli vásárlásokat, és eldöntheti, hogy szükséges-e jelszó.

Ezután engedélyezheti vagy letilthatja az eszközön lévő bizonyos alkalmazásokat, például a Mail, a Safari, az AirDrop, a Camera és a Wallet alkalmazásokat. Ha letilt egy alkalmazást, az teljesen eltűnik az eszközről, amíg újra engedélyezi.

A következő szakasz egy másik fontos rész az Ön számára. A tartalomkorlátozások segítségével eldöntheti, hogy gyermeke milyen típusú tartalmat tekinthet meg a filmektől és tévéműsoroktól a könyvekig és az alkalmazásokig.

Mindegyiknek megvannak a maga lehetőségei, amelyek közül választhat, beleértve az alkalmazások életkorát és a filmek értékelését. Azt is észreveszi, hogy ezen az oldalon korlátozhatja a webtartalom, a nyelv és a Game Center bizonyos típusait.

Csak egyenként hajtsa végre ezeket a tartalomkorlátozásokat, hogy ne hagyjon figyelmen kívül egy fontos beállítást.

Adatvédelem és engedélyezett változások

A Tartalmi és adatvédelmi korlátozások utolsó két területén engedélyezheti vagy megtilthatja a helymegosztást, a kód megváltoztatását, a fiók módosítását és más elemeket. Csak érintse meg mindegyiket, és válasszon egyet Lehetővé teszi vagy Ne engedje.

A képernyőidő-tevékenység jelentés ellenőrzése

A képernyőidő másik csodálatos jellemzője az Activity Report. Ez részletes képet nyújt arról, hogy valaki mennyi időt töltött az eszközén, mely alkalmazásokkal és egyebekkel.

Irány a Beállítások és válassza ki Képernyő idő majd válassza ki azt a családtagot, akinek tevékenységét látni szeretné. A beállítások tetején összefoglaló jelentést kell látnia, amelyet megérinthet a további részletekért.

A részletes képernyőn megváltoztathatja az idővonalat a következőre: Ma vagy Az elmúlt 7 nap hogy megtekinthesse az egyes alkalmazásokra fordított időt az adott időszakban.

Lefelé görgetve ellenőrizheti az egyes alkalmazásokhoz tartozó hangszedők számát, az értesítések számát és a legnépszerűbb időpontokat.

Ez a jelentés értékes eszköz arra, hogy betekintést nyerhessen abba, hogy gyermeke hol tölti idejének nagy részét eszközén.

Képernyőidő és családmegosztási hibaelhárítási tippek

Ha a Képernyőidő nem működik megfelelően a Családi megosztás használatával, megpróbálhat kijavítani néhány dolgot:

 1. Győződjön meg róla, hogy gyermeke eszköze frissült az iOS, iPadOS vagy macOS legújabb verziójára.
 2. A Képernyőidő letiltása és újbóli engedélyezése mindkét eszközön a Beállítások menüben.
 3. Jelentkezzen ki és jelentkezzen be mindkét eszközön az iCloud-fiókokba.
 4. Indítsa újra mindkét eszközt.

Számos észlelt probléma a Képernyőidővel valójában a működésének félreértéséből fakad. Három kulcsfontosságú szabályt kell figyelembe vennie, amikor a képernyőidő használatát használja a családi megosztással:

 1. A Családi megosztás használatával csak a családi gyermekek fiókjainak képernyő-idejét szabályozhatja. Ez bárki 13 évesnél fiatalabb.
 2. Nem hozhat létre képernyőidő-jelszót gyermeke eszközéhez, ha már be volt kapcsolva a képernyőidő. A probléma megoldásához kapcsolja ki a Képernyő időt az eszközén, majd a sajátjával kapcsolja be újra, és hozzon létre egy kódot.
 3. Ha egy gyermek fiók nem akarja megosztani a képernyőidő használatát a szülői / gondviselői fiókokkal, akkor a Családi Szervezőnek szintén módosítania kell fiókját Szülő / Gyám gondnokra.

Szürke képernyő a képernyőn

Ha egy szürke képernyőt lát a Képernyőidő elérésekor, az azt jelenti, hogy nincs beállítva szülőnek / gondviselőnek. Fontos itt kiemelni, hogy a „Felnőtt” fiók nem feltétlenül szülői / gondviselői fiók.

Kérje meg a Családmegosztó Szervezőt, hogy kapcsolja be a Szülő / gondviselő beállítást a képernyőidő javításához.

Tévedésből kapcsolta ki a képernyőidőt, és nem érheti el újra

Sok felhasználó látta ezt a problémát. Ők a Családi megosztást használják, és a Képernyőidő alatt lehetőség van arra, hogy a szülők / gondviselők ne engedélyezzék a képernyőidőre vonatkozó információk megtekintését. Ennek engedélyezése után a továbbiakban nem használhatják a képernyőidő-funkciókat, mert minden szürkén jelenik meg.

Ennek kijavításához a családmegosztó fiókjának szülőjének vagy gondviselőjének meg kell adnia a szülői / gondviselői családmegosztási jogosultságokat.

A képernyőidő nem engedi megváltoztatni a jelszavát?

Néhány szülő felfedezte, hogy gyermekeik kitalálták a képernyőidő vagy a szülő jelszavát, és képesek voltak megkerülni az összes korlátozást! A szülői felügyelet helyreállításához próbálkozzon a jelszó megváltoztatásával, hogy kiderüljön, hogy a régi kód továbbra is aktív maradt.

Ha nem tudja elérni, hogy a képernyőidő frissítse a jelszavát, akkor a legmegbízhatóbb javítás az, ha a Gyerek eszközén visszaállítjuk az összes beállítást. Ezt általában utolsó megoldásként használjuk, mivel visszaállítja az összes beállítását a gyári alapértékekre.

Ha meg akarja csinálni, menjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás és úgy dönt Minden beállítás visszaállítása. Ez visszaállítja a Beállítások alkalmazás minden alapértelmezett állapotát, beleértve az értesítéseket, riasztásokat, fényerőt és riasztásokat.

Az összes beállítás visszaállítása visszaállítja az összes személyre szabott és testreszabott funkciót, például a háttérképeket és a kisegítő lehetőségeket a gyári alapértékekre. A készülék újraindítása után újra kell konfigurálnia ezeket a beállításokat.

Ennek a műveletnek a végrehajtása nem befolyásolja személyes eszközének adatait, beleértve a fényképeket, szövegeket, dokumentumokat és más fájlokat.

Egyéb képernyőidő-jelszóval kapcsolatos problémák?

Ha más problémája van a képernyőidő-kóddal, további segítségért tekintse meg az alábbi videót.

További információ a Családi megosztás használatáról

Remélhetőleg ezek a tippek és trükkök arra ösztönzik Önt, hogy beállítsa a képernyőidő és a családi megosztás beállítását Ön és szerettei számára. Ha többet szeretne megtudni a Családi megosztásról, nézze meg a Családmegosztás áttekintést az Apple eszközökről.

És ha van saját tippje, amelyet meg szeretne osztani, kérjük, tegye meg bátran az alábbi megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások