A MacOS Mojave Stacks használata az asztal rendezéséhez

A 2018-as WWDC-n az Apple bemutatta legújabb szoftverét a macOS Mojave programot használó számítógépekhez. Ez az őszi eszközökre érkezik, és rengeteg új funkciót tartalmaz, beleértve a Stacks alkalmazást is. Ebben a rövid cikkben megmutatjuk, hogyan tehet halmokat a macOS Mojave programba az asztal rendezéséhez.

Mik azok a veremek?

A Stacks lényegében a felhasználók számára lehetővé teszi az asztalok tisztaságát és rendezettségét. Ez halom különféle típusú dokumentumot hoz létre.

Például, ha van egy csomó képernyőképe, dokumentuma vagy más fájlja, ezek automatikusan csoportosulnak. Néhány különböző módon lehet a felhasználók számára testreszabni ezeket a fájlhalmokat, amelyekhez egy kicsit később kitérünk.

A Stacks használata a macOS Mojave alkalmazásban

Mielőtt kihasználhatná ezt az új funkciót, engedélyeznie kell a Veremeket. A számítógépen történő engedélyezéshez kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Nyissa meg a Finder ablakot
 2. A menüsorban érintse meg a Nézet elemet
 3. Görgessen lefelé, és jelölje be a „Verem használata” lehetőséget

Amint engedélyezi a Stacks alkalmazást, az asztala szervezett káoszsá válik. Minden köteg szó szerinti papírkötegnek fog tűnni, de testreszabhatja ezeket, sőt könnyedén végiggörgetheti őket.

Verem testreszabása a macOS Mojave alkalmazásban

A testreszabás apropóján az Apple úgy döntött, hogy valóban megkönnyíti azok életét, akiknek sok elem van az asztali számítógépen. Vagy rendezheti az egyes veremeket opciók tömbje szerint, vagy csoportok szerint is rendezheti őket.

Halom rendezése

 • Név
 • Kedves
 • Utolsó nyitás dátuma
 • dátum hozzáadva
 • Módosítás dátuma
 • Létrehozás dátuma

Csoporthalmok

 • Egyik sem
 • Utolsó nyitás dátuma
 • dátum hozzáadva
 • Módosítás dátuma
 • Létrehozás dátuma
 • Címkék

Ezekkel való interakció meglehetősen egyszerű, mivel csak az egyikre kell kattintanod annak tartalmának megtekintéséhez. Ha az összes halom áttekintését szeretné megtekinteni, akkor ezt megteheti az „Option> Click” menüpont használatával. Ez kibővíti az összes halmot, áttekintést adva arról, hogy pontosan mi található az asztalon.

Miért érdemes halmokat használni?

A feltett kérdésre egyszerű és egyszerű válasz a jobb szervezés. Ha valaki gyűlöli a mappákat, és kiterjedten használja az asztalt a fájlokhoz, a Stacks megkönnyíti az életét.

Ez különösen igaz azokra, akik meg akarják kezdeni a Címkék használatát a különféle fájloknál. Ha érdekli a Címkék integrálása a munkafolyamatba, akkor ezt a következő lépésekkel teheti meg:

 1. Kattintson a szükséges veremre
 2. Keresse meg a címkézni kívánt fájlt
 3. Kattintson a jobb gombbal / Ctrl + kattintson, vagy két ujjal + kattintson a helyi menü megjelenítéséhez
 4. Görgessen lefelé, és koppintson a „Címkék” elemre

Innen kezdheti az egyedi címkék létrehozását, amelyeket aztán a különböző fájlokhoz rendelhet. A Címkék létrehozása után választhatja a csoportok csoportosítását a létrehozott címkék szerint a helyi menüben.

Nyilvánvaló, hogy ha csak pár képernyőképed vagy üres dokumentumod van, akkor nem akarod használni a Címkék halmokkal funkciót. Ha azonban az asztalt „összeszedettnek” használja, akkor ez a módszer segít megőrizni szervezettségét.

A menüből hiányoznak a halmozási lehetőségek

A MacOS Mojave-ra való frissítés óta sok felhasználó tapasztalta ezt a problémát. A probléma az, hogy nem hiányzik a Verem funkció, hanem egy aktív Finder munkamenet Nézet menüjére kattint. Amikor megnyitja a Findert, az aktív kereső ablak megnyitásakor kattintson a nézetre, ezt látni fogja a Verem opciókkal szemben.

Amit meg kell tennie, hogy bezárja ezt az ablakot a fent látható „x” ikonra kattintva. Miután bezárta az aktív Finder munkamenetet, majd az asztal tetején lévő menübe kattintva a Nézet gombra kattint, a következőket fogja látni:

Reméljük, hogy a fenti két képernyőkép segít tisztázni a MacOS Mojave Stacks opcióra való eljutás kérdését. Köszönet Lilly-nek a megjegyzéséért.

Következtetés

A halom csak egy módja annak, hogy a macOS Mojave azt tervezi, hogy megkönnyíti a Mac-felhasználók életét. Ez meglehetősen egyedi, de hasznos módszer az összes fájl tisztán és rendszerezetten tartására, még akkor is, ha nem rajong a mappákért.

Ha a macOS Mojave bétát futtatja, és bármilyen kérdése van, kérjük, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Ezenkívül, ha bármilyen probléma merülne fel ezek beállításakor, ossza meg velünk, és mi örömmel segítünk minden lehetséges módon.

Legutóbbi hozzászólások