Hogyan lehet az értesítéseket csendesen vagy jól láthatóan kézbesíteni az iOS és az iPadOS rendszerben

Kinézete szerint az iOS 12++ elsődleges célja az, hogy elősegítse az okostelefonnal való egészségesebb kapcsolat kialakítását. Ez egy általános tendencia az okostelefon-iparban, és van értelme, ha az Apple élen jár a piacon.

Ez magában foglalja az olyan új funkciókat, mint a képernyőidő és a Ne zavarjanak frissítéseket, de van néhány finomítás az iOS értesítések kezelésének módjára is.

Az egyik ilyen mód azonnali hangolásnak nevezhető, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy többek között "csendesebben" is megkapják az értesítéseket.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • iOS-értesítések, itt kell tudnia
  • Az iOS csoport értesítései nem működnek, hogyan javítható

Mik a „csendes” értesítések?

Az Azonnali hangolás egy iOS 12+ és iPadOS funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az aktuális Beállítások alkalmazásba való belemélyedés nélkül gyorsan módosítsák és kezeljék értesítési beállításukat.

Más szóval, képes lesz ellopni egy értesítést, és azonnal „elnémítani” az adott alkalmazást anélkül, hogy elhagyná a zárolási képernyőt vagy az Értesítési központot.

Alapvetően, ha egy alkalmazás úgy van beállítva, hogy „csendesen” továbbítsa értesítéseit, akkor ezek az értesítések nem jelennek meg a Zárolás képernyőn. Nem hallhat semmilyen értesítési hangot, és nem lát sávot a készülék tetején a kezdőképernyőn vagy más alkalmazásokban.

Ezek a csendes értesítések megtalálhatók az Értesítési központban, amelyhez úgy érhetünk el, hogy lefelé csúsztatunk készülékünk kijelzőjének tetejéről (az iPhone X jobb felső sarkában).

Alapvetően ez egy gyors módja annak, hogy véget vessen a spam jellegű értesítéseknek vagy az alkalmazások riasztásainak, amelyek egyszerűen nem relevánsak az életed számára egy adott pillanatban.

Ennek segítenie kell a felhasználókat abban, hogy elkerüljék az állandó értesítések csapását, amelyek egy adott napon keresztül elzárják őket. Más szavakkal, a Deliver Quietly bekapcsolása valószínűleg jó ötlet a legtöbb alkalmazás számára.

A csendes értesítések engedélyezése

A csendes értesítések engedélyezése rendkívül egyszerű. Csak értesítésre van szüksége.

Vagy keressen egyet a Lock képernyőn, vagy lehúzni az iPhone vagy iPad tetejéről az Értesítési központ megnyitásához. (Az iPhone X készüléken csúsztassa lefelé a bal felső sarokból.)

  • Keressen értesítést
  • Húzza el jobbról balra azt az értesítést, amelyet halkan szeretne kézbesíteni. Ez felvet néhány további lehetőséget.
  • Érintse meg a feliratú mezőtKezelés.
  • Ezután érintse meg a gombot Nyugodtan szállítson.

Alternatív megoldásként eltalálhatja Kikapcsolni hogy teljesen letiltsa az adott alkalmazás értesítéseit. Ez azt jelenti, hogy nem jelennek meg szalaghirdetésekként, és nem pingálják meg az eszközét, de hiányoznak az Értesítési központból is.

Koppintson arra is Beállítások hogy gyorsan elérje az alkalmazás speciális értesítési beállítások menüjét. Ez lehetővé teszi a szalaghirdetés stílusok, hangok és előnézeti beállítások megváltoztatását.

Jegyzet: Ez csak a csendes kézbesítés beállítást alkalmazza az adott alkalmazásra - például az Messages vagy a Facebook. Meg kell ismételnie ezeket a lépéseket, ha azt szeretné, hogy más alkalmazások csendesen továbbítsák értesítéseiket.

Hogyan lehet kikapcsolni a kézbesítést

Néha valószínűleg azt szeretné, ha egy adott alkalmazás normálisan küldené az értesítéseket - más szóval, ki szeretné kapcsolni a Nyugodt kézbesítést. Szerencsére nagyjából ugyanolyan egyszerű. De néhány további lépést is igénybe vehet, attól függően, hogy melyik lehetőséget választotta.

  • Keressen csendes értesítést az Értesítési Központban. (Húzza le a kijelző tetejétől vagy az iPhone X jobb felső sarkától.)
  • Húzza ujját a jobbra balra olyan értesítésen, amelyet halkan szeretne kézbesíteni.
  • Érintse meg Kezelés.
  • Érintse meg Gyorsan szállítson.

Ha nincs függőben lévő értesítése az adott alkalmazástól, vagy úgy döntött Kikapcsolni az alkalmazás teljes értesítéseit, be kell mélyednie a Beállítások kb.

Navigáljon ide Beállítások -> Értesítések és válassza ki azt az alkalmazást, amelyhez újra szeretné engedélyezni a kiemelt értesítéseket. Győződjön meg arról, hogy a Képernyőzár, a szalaghirdetések és a Hangok be vannak kapcsolva.

Legutóbbi hozzászólások