Ha a 3D Touch alkalmazást iPhone készülékén használja, értelmes: 12 tipp

Az iPhone 6s, 6s Plus, 7 vagy 7 Plus használatakor nem mindig nyilvánvaló, hogy miként és mikor kell használni a 3D Touch funkciókat, amelyek extra kezelőszerveket tárnak fel, ha jobban megnyomja a telefon képernyőjét.

Íme 12 tipp az iPhonelife embereitől, hogy a legtöbbet hozza ki a telefonjával való interakció ebből a hűvös módjából, a 3D Touch használatával az e-mailek vagy webhelyek előnézeti megtekintéséhez és az alkalmazásmenük gyors eléréséhez.

A 3D Touch minden iPhone, iPad és iPod (7. generáció) iOS 13 és iPadOS Quick Actions funkcióval érkezik!

A haptikus érintőképernyős eszközök, például az iPhone XR bevezetésével az Apple megváltoztatta a hosszú sajtó működését. A hosszú megnyomások most megnyitják a gyors cselekvési menüket, akárcsak a 3D Touch, de a haptikus visszacsatolás nélkül (hacsak nem Ön, az iPhone modellje támogatja a haptikát.)

A gyors műveletek hosszú megnyomásával nem szükséges, hogy egy iPhone nyomásérzékeny 3D érintőképernyőt tartalmazzon. Ezek a gyors cselekvési menük olyan funkciókat kínálnak, mint a 3D Touch, beleértve a Peek és az alkalmazással kapcsolatos funkciókat.

Ez a szolgáltatás elérhető minden olyan iPhone-on, iPad-en és a hetedik generációs iPod touch-on, amely iOS 13 vagy újabb vagy iPadOS vagy újabb rendszert futtat.

Állítsa be a 3D érintésérzékenységet, vagy kapcsolja ki teljesen

Ha módosítani szeretné a 3D Touch érzékenységét, vagy teljesen ki szeretné kapcsolni, lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> 3D Touch.

Itt teljesen kikapcsolhatja a 3D Touch funkciót, vagy az érzékenységi szinteket állíthatja Fény, Közepes vagy Tömör értékre.

  • A fény csökkenti a 3D Touch működéséhez szükséges nyomás mértékét.
  • A cég növeli.

A mellékelt érzékenységi teszt segítségével ellenőrizze, hogy megfelelő-e a beállítás.

Bepillantás a weboldalakra anélkül, hogy ténylegesen megnyitná őket

Akár egy e-mailben, akár egy szövegben talál linket, vagy az interneten böngész, a hivatkozás határozott megnyomásával megtekintheti a Safari weblapját anélkül, hogy valóban megnyitná azt.

  • Emelje fel az ujját, hogy visszatérjen arra, amit eredetileg nézett.
  • Húzza felfelé az ujját anélkül, hogy előhozza a további műveletek menüjét, például másolja a linket vagy hozzáadja az olvasási listához.
  • Az oldal megnyitásához nyomja meg jobban.

Nyissa meg az App Switchert a Home gomb nélkül

A 3D Touch előtt a multitasking ablak elérésének egyetlen módja az volt, hogy duplán koppintott a Kezdőlap gombra. Ezután jött a Vissza gomb az előző alkalmazáshoz való visszatéréshez.

Most váltson az alkalmazások között a képernyő bal oldalának határozott megnyomásával és jobbra csúsztatással.

A képernyőn végigpörgetve megnyílik az előző alkalmazás, de a közepére csúsztatva megnyílik az alkalmazásváltó.

Gyorsan megtekinthet egy e-mailt

A 3D Touch-nak köszönhetően könnyedén megtudhatja, hogy miről szól egy e-mail, annak megnyitása nélkül.

  • Csak nyomja meg határozottan az e-mail előnézetét a beérkező levelek között, hogy gyorsan megnézhesse.
  • Ujja felemelése nélkül húzza az ujját balra vagy jobbra az előnézeten az e-mail törléséhez vagy az olvasatlanként való megjelöléshez.
  • Vagy csúsztassa felfelé a menüt, amely még több opciót tartalmaz.
  • Ezután csak emelje fel az ujját, hogy visszatérjen a beérkező levelek közé, vagy nyomja meg még jobban az e-mail megnyitásához.

Helyezzen egy élő fényképet a lezárási képernyőre

Az új iPhone-okhoz válogatott élő háttérképek tartoznak, de ha az Apple készlet Live Photos nem az Ön csésze teája, miért ne használná inkább a saját Live Photo-ját?

Menj Beállítások> Háttérkép> Válasszon új háttérképetés válasszon egy Élő fotót a Live Photos személyes albumodból.

Ehhez csak egy határozott nyomás kell a zár képernyőn, hogy életre keltse ezt a képet.

Az Élő fotók több helyet foglal el a telefonján; szerencsére könnyű átvinni a fényképeket iPhone készülékéről a számítógépére, hogy több tárhelyet szabadítson fel.

Gyorsan válasszon és szerkesszen szöveget

A 3D Touch segítségével még soha nem volt ilyen egyszerű kiválasztani a szöveget.

Nyomja meg erősen a billentyűzetet, hogy a billentyűzetből billentyűzet legyen, majd csúsztassa felfelé az ujját a szerkeszteni kívánt szöveghez.

Nyomja meg erősebben a szöveg kiválasztását, majd csúsztassa az ujját a szavak mentén a választás növeléséhez.

Elrontottam? Csak nyomja meg erősen másodszor, hogy újra kezdje. Ha elkészült, csak emelje fel az ujját, és koppintson a kijelölésre, hogy megjelenjen a szerkesztési opciók menü - voila!

3D Érintsen meg egy profilt a gyors kapcsolatfelvételi lehetőségekhez

Búcsúzzon egy ismerősének elérhetőségének megkeresésétől, ha telefonálni vagy e-mailt szeretne küldeni nekik.

Minden olyan alkalmazásban, amely egy névjegy kezdőbetűit vagy képét tartalmazza egy körben, határozottan nyomja meg azt a kört, hogy gyorsan megjelenjen a kapcsolatfelvétel lehetőségeinek menüje.

Hívjon, FaceTime-et, küldjön üzenetet vagy küldjön e-mailt barátainak és családtagjainak anélkül, hogy külön alkalmazást kellene nyitnia.

Tekintse meg az üzenetet, hogy elkerülje az olvasási nyugta kiváltását

Ha engedélyezte az olvasási nyugtákat, de el akarja olvasni az alkalmi szöveget anélkül, hogy a feladó tudná, használja a 3D Touch funkciót az üzenet bekukucskálásához az üzenet előnézetének határozott megnyomásával.

Emelje fel az ujját, miután elolvasta, és az üzenet olvasatlannak marad. Ha mégis úgy dönt, hogy hivatalosan is el akarja olvasni, akkor nyomja meg jobban az üzenet megjelenítéséhez.

Az előnézetből történő gyors válaszhoz csúsztassa az ujját felfelé a képernyőn, és válasszon az előre beállított válaszok menüjéből.

Kattintson a jobb gombbal az alkalmazásikonokra

A 3D Touch használatával gyakran még egy alkalmazást sem kell megnyitnia, hogy eljusson oda, ahová szeretne menni.

Gyorsműveleteknek nevezik ezt a funkciót, amely lehetővé teszi, hogy a kezdőképernyőn határozottan megnyomjon bármelyik 3D Touch funkcióval rendelkező alkalmazás ikont a menetrend megjelenítéséhez az általános alkalmazásfunkciókról.

3D Érintse meg a Kamera alkalmazást, hogy gyorsan készítsen szelfit, küldjön SMS-t a legutóbbi kapcsolatfelvételre az Üzenetek ikonnal, majd nyomja meg a Térkép ikont a hazautazáshoz.

Még a harmadik féltől származó alkalmazásokat is, amelyek nem nyújtanak 3D Touch támogatást, megosztják másokkal a Gyors műveletek révén.

Gyorsan nevezze át az alkalmazásmappákat

A Gyors műveletek nem korlátozódnak az alkalmazásikonokra. Ha úgy dönt, hogy át akar nevezni egy alkalmazásmappát iPhone-ján, akkor nem kell megnyitnia az alkalmazást, majd a szerkesztéshez nyomja meg a mappa nevét.

Helyette, csak 3D Érintse meg a mappát, majd érintse meg az Átnevezés lehetőséget.

Írja be új nevét, és koppintson a Kész gombra. Nyomja meg egyszer a Kezdőlap gombot a mappa szerkesztésének befejezéséhez, majd ismét a visszatéréshez a kezdőképernyőre.

Minden értesítés törlése az Egyszerre Értesítési Központban

Ha sok régi vagy nem fontos értesítés eltömíti az Értesítési Központot, akkor nem szükséges egyesével elveteni őket.

Helyette, 3D Érintse meg a képernyő tetején található x elemet, majd érintse meg az Összes értesítés törlése elemet az Értesítési központ ürítéséhez.

Ellenőrizze a hely óránkénti időjárását a Térképen

3D Érintse meg a térkép jobb alsó sarkában látható helyi hőmérsékletet tekintse meg az adott órára vonatkozó előrejelzés előnézetét. Ha befejezte, csak emelje fel az ujját, hogy visszatérjen a térképre.

Ha részletesebb időjárási információkra van szüksége, csak nyomja meg jobban az Ugrás az Időjárás alkalmazásba.

Legutóbbi hozzászólások