Hogyan lehet a legpontosabb edzés- és tevékenységadatokat szerezni az Apple Watch-on

Az Apple Watch fitnesz- és aktivitáskövetése meglehetősen egyszerű. A készüléket a csuklóján viseli, és ez adatokat szolgáltat arról, hogy mennyit mozog és edz a nap folyamán.

Bár az Apple Watch valójában egy elég pontos fitneszkövető, határozottan van hely a hibára. De számos dolgot megtehet, hogy az Apple Watch követése sokkal pontosabbá váljon.

Ügyeljen arra, hogy megfelelően viselje

Ez az Apple hivatalos útmutatása az Apple Watch megfelelő viseléséről.

Általában nincs „helyes” módszer az óra viselésére. Az Apple Watch viselésének bizonyos módjai befolyásolhatják a mozgás és az edzés adatainak pontosságát.

  Emiatt az Apple-nek valóban vannak ajánlásai és irányelvei az Apple Watch viseléséről. A lehető legpontosabb edzés-, pulzus- és mozgásadatok megszerzéséhez tegye a következőket.

  • Viselje a nem domináns kezén. Hagyományosan olyan órát visel a kezén, amellyel nem ír. Ha ezt teszi egy Apple Watch-tal, az is segíthet a felesleges mozgások csökkentésében - például amikor fehérjeturmixot ír vagy ráz.
  • Ne hordja fejjel lefelé. Vannak, akik úgy viselnek órát, hogy a tényleges óraszám a csuklójuk belső részén van. Apple Watch-mal ezt nem lehet megtenni, mivel az egészségügyi érzékelők csak akkor működnek, ha a csukló tetején vannak.
  • Ne viselje túl lazán (vagy túl szorosan). Az Apple azt javasolja, hogy válassza a „Goldilocks” módszert. Az Apple Watch-nak elég szorosan illeszkednie kell ahhoz, hogy az érzékelők elvégezhessék munkájukat, de nem túl szoros ahhoz, hogy a viselhetőt kényelmetlenül viselje.

  Alapvető ökölszabály, hogy figyelje az Apple Watch aljáról érkező zöld fényeket. Ez az optikai pulzusérzékelő szkennel - és ha zöld fényt lát, ez azt jelenti, hogy az Apple Watch túl laza.

  További tippek

  Összességében elmondható, hogy az Apple Watch feszessége a legfontosabb tényező az edzések nyomon követésében.

  Ez különösen fontos szem előtt tartani, ha kisebb a csuklója, vagy ha az óraszíjak nem illenek hozzád megfelelően. Előfordulhat, hogy a tényleges csatokkal ellátott szalagok nem biztosítják a megfelelő illeszkedést - ezért próbálja ki őket bármilyen beállítás nélkül.

  • 14 hihetetlenül hasznos Apple Watch-tipp és trükk, amelyet esetleg nem ismert

  Ha a szoros illeszkedés nem a legkényelmesebb az Ön számára a napi viselet során, az Apple azt is javasolja, hogy húzza meg kifejezetten az edzéshez az óraszíjat, és lazítsa meg, miután végzett.

  Győződjön meg arról, hogy az adatai naprakészek

  Az Ön egészségügyi profilja fontos mutató az Apple Watch pontosságáról.

  Az Apple Watch életkora, neme, magassága és súlya alapján becsüli az elégetett kalóriákat. Emiatt, ha ezen mutatók bármelyike ​​megváltozik, ez valójában kevésbé pontos lehet az Ön tevékenysége és az edzés adatai között.

  Javasoljuk, hogy kövesse nyomon súlyát és életkorát, és győződjön meg arról, hogy mindkettő naprakész az Apple Watch beállításaiban.

  Ezen mutatók bármelyikét módosíthatja az iOS Watch alkalmazásban. Csak navigáljon a Saját órám -> Egészség -> Egészségprofil elemre. Ezután koppintson a jobb felső sarokban található Szerkesztés elemre.

  Ellenőrizze még egyszer ezeket a beállításokat

  Van még néhány dolog, amelyet meg kell győződnie arról, hogy megfelelően működik az Apple Watch, hogy a legpontosabb adatokat kapja meg.

  Győződjön meg arról, hogy a pulzus beállítása megfelelő

  Az Apple Watch pulzusérzékelője, amely optikai alapú, jobban megbecsülheti az edzés során elégetett kalóriákat.

  Az Apple Watch pulzusérzékelője kiválóan alkalmas nyugalmi pulzusszámának nyomon követésére vagy értesítések küldésére, ha a jegyzés kissé furcsán viselkedik. Az edzés- vagy tevékenységadatok kiegészítésére is kiváló.

  Ennek oka, hogy a pulzusadatok pontosabban megbecsülhetik, mennyi kalóriát éget el egy edzés alatt. Ezért ajánlatos ellenőrizni, hogy az Apple Watch pulzusérzékelője megfelelően működik-e.

  Az Apple Watch például nem veszi fel a pulzusát a háttérben, ha a Csuklófelismerés le van tiltva, vagy ha az Energiatakarékos mód be van kapcsolva.

  Javasoljuk továbbá, hogy tartsa tisztán és biztonságosan az Apple Watch készülékét, különösen a ház hátulján. Ha a hátsó optikai pulzusérzékelő piszkos vagy karcos, akkor ez zavarhatja a pontosságát.

  Aktivitás versus edzés

  Az Workout alkalmazás használatával sokkal pontosabb mozgásadatokat kap, még séta közben is.

  Érdemes megjegyezni az Activity és az Workouts közötti különbséget is. Mindkettő képes lesz követni a mozgását, de az, hogy hogyan csinálják, eltér.

  Az Activity alkalmazás például automatikusan követi mindazt, ami intenzívebb, mint egy gyors séta.

  De a rögzített edzésektől eltérően az Activity alkalmazás csak a karod természetes lendületére támaszkodik. Ha mondjuk kutya pórázt tart vagy babakocsit tol, akkor pontatlan adatokat kaphat vissza.

  Tehát amikor kutyát sétáltat, vagy babakocsiban veszi elő a babát, javasoljuk az Workout és a Outdoor Walk beállítás használatát. Ez hozzáadja a GPS és a pulzus adatait a keverékhez, és pontosabbá teszi az összes elégetett kalóriát.

  Kalibrálja az Apple Watch-ot

  Az Apple Watch kalibrálása ugyanolyan egyszerű, mint 20 percig tartó gyaloglás (vagy futás).

  Bár az Apple Watch egy elég intuitív eszköz, még mindig vannak olyan rejtett funkciók, amelyekhez a legtöbb felhasználó nem ért hozzá. Például kalibrálhatja az Apple Watch GPS pontosságát. És valószínűleg meg kellene.

  Csak annyit kell tennie, hogy körülbelül 20 percig normál tempóban jár vagy fut. Az Apple azt javasolja, hogy ezt egy sík, szabadtéri és tisztességes GPS vételű, szabadtéri területen tegye.

  • Ezzel az eljárással oldja meg az Apple Watch Series 5 GPS-problémáit

  A készülék tényleges kalibrálásához használja az Workout alkalmazást, és válassza a Outdoor Walk vagy a Outdoor Run lehetőséget. 20 percig végezze el a megfelelő edzést.

  Ne feledje, hogy GPS-adatokhoz nem is kell az iPhone készülékét a közelben tartania. Hacsak nincs Apple Watch Series 1 vagy Apple Watch Series 0, amely nem rendelkezik beépített GPS-alkatrészekkel.

  Reméljük, hogy tetszettek a cikk tippjei. Kérjük, ossza meg velünk, ha bármilyen kérdése vagy problémája van.

  Legutóbbi hozzászólások