Hogyan oszthatja meg a tartózkodási helyét és az ETA-t a Google Térképről az iPhone-on

Évek és évek óta a Google Maps a legjobb választás annak, aki navigálni szeretne. Ez igaz, függetlenül attól, hogy Androidot vagy iOS-t használ-e, és ez jó okból van.

Korábban megosztottuk, hogyan lehet kihasználni az Offline térképeket és útvonalakat, valamint a Maps Parkolt autó funkcióit. Van azonban egy másik módja annak, hogy ismerőseit és barátait tájékoztassa arról, hogy hol tartózkodik.

Tartózkodási hely megosztása a Google Maps szolgáltatásból

Ahelyett, hogy elkeserítene olyan kérdések, mint a „hol vagy?” Vagy a „mikor leszel itt?” a Google Maps segítségével megállíthatja őket. Tavaly év végén a Google végül behozta ezt a funkciót az iPhone-ba, miután már elérhetővé tették az Android-eszközök számára.

Néhány különböző módon oszthatja meg valós idejű tartózkodási helyét a felhasználókkal.

Ezek közül az első megköveteli, hogy a fogadó fél rendelkezzen Google-fiókkal, és íme a következő lépések:

 1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást iPhone-ján
 2. Koppintson a bal felső sarokban található három sáv menü gombjára
 3. Válassza a lehetőségetHelymegosztás
 4. Válassza ki, hogy mennyi ideig szeretné megosztani tartózkodási helyét
 5. Koppintson aVálassza az Emberek lehetőségetaz alján
 6. Adjon hozzáférést a Google Térképnek a névjegyzékéhez
 7. Válassza ki azokat az embereket, akikkel szeretné megosztani
 8. Koppintson aRészvény a jobb felső sarokban

Innentől kezdve a tartózkodási helyet megosztja a kapcsolattartóval, ameddig választott. Ez tökéletes, ha szülei otthonába indul, vagy ha tudnia kell, hogy gyermekei hol vannak egy utazás során.

Ha bármikor le akarja állítani a megosztást, egyszerűen térjen vissza a Helymegosztás részhez, és érintse meg a „x”A névjegy mellett. Ez azonnal leállítja a tartózkodási hely megosztását.

Oszd meg az ETA-t

Az ETA megosztása egy kicsit praktikusabb és hasznosabb, mint a tartózkodási hely megosztása. Sokkal könnyebb ezt megtenni, mint megosztani a tartózkodási helyét.

Így oszthatja meg az ETA-t a Maps alkalmazásból:

 1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást iPhone-ján
 2. Állítson be egy vezetési célt
 3. A cél megadása után csúsztassa ujját felfelé a képernyő aljáról
 4. Válassza a lehetőségetOssza meg az utazás előrehaladását
 5. Görgessen végig, és válassza ki azokat a partnereket, akikkel meg szeretné osztani az ETA-t

Miután elérte a célt, a tartózkodási helyének megosztása automatikusan leáll. Ez abban az esetben is igaz, ha úgy dönt, hogy utazása közben abbahagyja a navigációt.

Következtetés

Az ETA és a hely megosztása rendkívül hasznos eszközkészlet az App Store egyik legjobb alkalmazásából. Nyilvánvaló, hogy ez az egyik legnépszerűbb, több platformon futó alkalmazás, és jó okkal, mivel ezek a funkciók működnek függetlenül attól, hogy iOS-t vagy Android-ot használsz.

Ha bármilyen problémába ütközik, amikor megpróbálja megosztani tartózkodási helyét vagy várható érkezési idejét a Google Maps alkalmazásból, hangozzon a megjegyzésekben. Addig közölje velünk néhány kedvenc trükkjét a Maps alkalmazás használata közben, vagy miért használ valami mást, mint az Apple Maps vagy a Waze.

Legutóbbi hozzászólások