Nem lehet törölni a „helyben tárolt” tartalmat a Fájlok alkalmazásból? Itt van, mi folyik itt

Az Apple Files alkalmazás új termelékenységi lehetőségeket mutatott be az iOS és az iPadOS számára - de még mindig nem tökéletes.

Bár ma már támogatják az általános adathordozókat és a helyi tárolókat, az Apple Files alkalmazás nem igazán érzi magát igazi PC fájlkezelőnek. Ez valószínűleg azért van, mert valójában nem ez a célja. Ehelyett egy link az iCloud Drive-ra, amelynek tetejére a helyi tárhelyet dobják.

Összefüggő:

    A felhőalapú tárolásra helyezett hangsúly valójában problémákat okozhat, amint azt Michael Overly olvasó megjegyezte. Szerencsére lehet, hogy van megoldás.

    Itt van, amit tudnia kell a problémáról és az esetleges megoldásról.

    A probléma

    A Fájlok alkalmazás hasznos, de mi van, ha nem tudja törölni a felhőből letöltött fájlokat?

    Túlzottan eljutott hozzánk, és felhívta a figyelmünket a Files alkalmazás hibájára, amely eddig nagyjából észrevétlen maradt. Lényegében a fájlok letöltése az iCloud Drive-ról a Fájlok alkalmazás Saját iPhone / iPad szakaszára csak egyféleképpen működik. Magyarázzuk el.

    Ahogy Overly rámutatott, ha megérinti a kis felhő ikont az iCloud Drive-ban található fájlon, akkor az letölthető a helyi tárolóra. Megmagyarázza, hogy a fájl teljes visszavonása nélkül nincs mód „visszatenni” az iCloud Drive-ra.

    Első pillantásra úgy tűnik, hogy ez jelentős felügyelet az Apple fájlkezelő rendszerében. Az, hogy nem lehet törölni a készüléken helyileg tárolt fájlokat, nagy hátrányt jelentene a hatalom és a termelékenység felhasználói számára.

    De kicsit többet ásottunk és felfedeztük, hogy ez valójában szándékos magatartás.

    Mi történik?

    Röviden, az iCloud Drive szakaszban tárolt fájlok és az On (Saját) eszközön található fájlok nem egyformák.

    A Fájlok alkalmazás iCloud Drive szakaszában tárolt tartalom gyakran tartalmaz egy kis felhő ikont, lefelé mutató nyíllal. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a felhőben vannak, és „letölteni” kell őket, mielőtt hozzájuk férnének vagy megtekintenék őket.

    Miután „letöltötte”, valóban nincs lehetőség manuális törlésre a helyi tárhelyről anélkül, hogy az iCloudból is törölné. De megint ez a szándékolt viselkedés.

    A legjobb az iCloud Drive-ban tároltakra gondolni, hogy csak egy helyen vannak. Még ha „letölti” is, a fájl továbbra is csak a felhőben van.

    Másképp fogalmazva, az egyetlen különbség a felhő ikon és az között nem az, hogy az eszköz megpróbálja megtakarítani a helyi tárhelyet és a sávszélességet úgy, hogy nem helyileg tárolja a fájlt.

    Az eszközön megjelenik a fájl ikon, de a fájl tartalmát nem fogja helyileg menteni. Ha egyszer rákattint, és a felhő ikon eltűnik, akkor a tartalom lokálisan tárolódik. Igen, ezek a helyileg gyorsítótárazott elemek technikailag helyet foglalnak el az eszközön. De az iOS, a macOS és az Apple más operációs rendszerei automatikusan törlik őket, ha helyre van szüksége.

    Az Apple rendszerei számos tényezőt figyelembe vesznek, például azt, hogy milyen gyakran használja a fájlt, mekkora és mennyi hely marad.

    Ha úgy találja, hogy eltávolíthatja a helyi gyorsítótárat anélkül, hogy összeveszne a munkafolyamatával, megteszi.

    Összefoglalva

    Tehát összefoglalva:

    • Az iCloud Drive fájljait csak a felhő tárolja, még akkor is, ha a felhő ikon nem jelenik meg.
    • Ha a fájl mellett van egy felhő ikon, az azt jelenti, hogy azt nem helyileg tároljuk.
    • Ha nincs felhő, akkor láthatja a fájl tartalmát. De technikailag nem helyben tárolják.
    • Az Apple operációs rendszerek automatikusan meghatározzák, hogy szükség van-e a helyi gyorsítótárak által használt helyre, és ennek megfelelően törli őket.
    • Nincs lehetőség a fájlok manuális törlésére. (Valójában ott van egy út: jelentkezzen ki az iCloudból. Ez törli az összes helyileg tárolt gyorsítótárat, de objektíven a nyak fájdalma.)

    Egy lehetséges megoldás

    Az Apple rendszerei meglehetősen intelligensek, és valószínűleg nem fogja kifogni a tárhelyet, még akkor sem, ha gyakran fér hozzá az iCloud Drive fájljaihoz.

    Másrészt van mód arra, hogy megkerülje a fent említett furcsaságot, és fájlokat töltsön le valójában a helyi tárhelyre. Ez hasznos lehet, ha nem tetszik az iOS és az iPadOS automatizált folyamata.

    Ezek a fájlok helyet foglalnak el az eszközén (és valószínűleg több helyet foglalnak el, mint a felhőverziók). De teljes mértékben törölheti őket anélkül, hogy befolyásolná a fájl felhőben lévő másolatát.

    Így teheti meg iPhone vagy iPad készüléken.

    Noha nem törölheti manuálisan a helyileg tárolt felhő gyorsítótárakat, ez a módszer lehetővé teszi a fájl helyi másolatának tényleges letöltését eszközére.
    • Nyissa meg a Fájlok alkalmazást iOS-eszközén. (Győződjön meg arról, hogy olyan könyvtárban tartózkodik, amely fájlokkal és nem csak mappákkal rendelkezik.)
    • Érintse meg a Kiválasztás lehetőséget a jobb felső sarokban.
    • Válasszon ki egy fájlt.
    • Érintse meg a Mappa ikont az alsó menüsorban. Ez a „másolás” menü.
    • Válasszon egy új helyet a fájl számára a Fájlok alkalmazás Saját iPhone-on vagy Saját iPad-en részén.
    • Hit Copy.

    Ekkor a Files létrehoz egy új másolatot a fájlról a kiválasztott helyen. Ez egy független példány, amely teljesen elkülönül az iCloud másolattól. Ez azt jelenti, hogy törölheti a felhő verziójának befolyásolása nélkül.

    Legutóbbi hozzászólások