A Mac vagy a MacBook nem ismeri fel a külső meghajtókat, hibaelhárítási tippek

Néha a MacBook-ok, a MacBook Pro-k vagy a Mac-ek nem ismerik fel a külső meghajtóinkat vagy a külső hüvelykujj-meghajtóinkat. Ez a helyzet gyakran azután fordul elő, hogy a külső meghajtót először kivette és kihúzta a számítógépből. Amikor újra megpróbálja csatlakoztatni a meghajtót, a Mac már nem látja. Egyáltalán nem fog felcsatolni, és úgy viselkedik, mintha a MacOS számára teljesen láthatatlan lenne.

Sok esetben a probléma megoldásának egyetlen módja a külső meghajtók teljes eltávolítása, majd a MacBook vagy a Mac újraindítása többször, amíg a meghajtók végül újra megjelennek.

Számos oka van annak, hogy a Mac nem ismeri fel a meghajtót. Ha már van lemeze csatlakoztatva, és a rendszere alszik, akkor kikapcsolja a portokat, beleértve az USB-portokat is. Amikor bármilyen okból felébreszti a Mac számítógépét, a külső meghajtó nem ébred fel.

Kövesse ezeket a gyors tippeket, és kérje Mac-jét, hogy ismerje fel és csatlakoztassa a külső meghajtókat

 • Ha hubot használ, próbálja meg használni a Mac másik portját az hubhoz, vagy csatlakoztassa a külső meghajtókat közvetlenül a Mac-hez
 • Ellenőrizze az USB csatlakozásokat, hogy szorosan illeszkedjenek-e vagy kopott kábelek legyenek-e, nincsenek-e érintkezők
 • Csatlakoztassa az USB-eszközt a saját áramforrásához, ha lehetséges
 • Frissítse a Kereső beállításait a külső meghajtók megjelenítéséhez
 • Végezze el az SMC és NVRAM visszaállítását
 • Futtassa a Lemez segédprogramot a meghajtók csatlakoztatásához, ellenőrzéséhez vagy javításához
 • Használja a terminálparancsokatdiskutil lista, diskutil információs lemez, & diskutil kiadja a lemezt
 • Diagnosztizálja a hibákat a Console segítségével

A lehetséges okok

Kapcsolatok szabálya!

Könnyű bekapcsolni a dolgokat véletlenszerű időpontokban, és általában a Mac-ek és MacBook-ok rendben vannak és mindent felismernek. Ezért hívják a legtöbb USB-eszközt plug-and-play-nek. De ez nem mindig igaz. Ezért jobb, ha követi az ajánlott utat a külső eszköz (ek) és a Mac számítógép összekapcsolásához.

A legjobb (vagy legkevésbé problémás) módszer a külső meghajtók csatlakoztatásához

 • Kapcsolja be a Mac-et vagy a MacBook-ot
 • Csatlakoztassa az USB-kábelt a Mac számítógéphez és az eszközhöz
 • Ne használjon hubot - csatlakoztassa a meghajtót közvetlenül a Mac portjához
 • AKKOR kapcsolja be a külső meghajtót, amikor az USB-kábel csatlakoztatva van

Hubot használ? Gondolkodj újra

Sok olvasó felfedezte, hogy régebbi modellközpontjaik már nem működnek a macOS-ban. Tehát ellenőrizze, hogy a hub okozta-e a problémát: csatlakoztassa a külső meghajtót közvetlenül a Mac-hez.

Ha a meghajtó felismerésre kerül, akkor valószínűleg a hub a probléma. Először próbálja meg csatlakoztatni az elosztót a Mac másik portjához.

Ha ez nem működik, akkor annak cseréje (ha szükséges) általában megoldja a problémát. Csak győződjön meg róla, hogy olyan hubot vásárolt, amely kompatibilis a legújabb macOS-szal, és önellátó (azaz van töltője).

Próbáljon ki egy Super Slow Jam-et

Furcsa, de igaz, néhány felhasználó úgy találta, hogy a hüvelykujj-meghajtója akkor működik, ha kivételesen lassan csatlakoztatja.

Amikor megpróbálja normálisan csatlakoztatni az USB flash meghajtót, számítógépe nem ismeri fel a lemezeket.

De ha óvatosan becsúsztatják őket a portba slo-mo-ban, a meghajtóikat felismerik! Menj ábra.

Ugyanez a trükk minden típusú számítógépen működik, Windows vagy Mac számítógépeken, asztali számítógépeken vagy laptopokon!

Áramellátási problémák

Ez a hiba gyakran akkor fordul elő, amikor a merevlemez nem kap elegendő energiát a porttól. Ha ehelyett közvetlenül csatlakoztatja a meghajtót egy áramforráshoz (ha tápegység áll rendelkezésre a meghajtóhoz), akkor a külső meghajtó általában önmagában szerelhető fel, miután elegendő és állandó energiával rendelkezik.

Ha a meghajtó nem engedélyezi a külső áramforrást, próbálja meg csatlakoztatni a meghajtót egy másik USB-porthoz. Vagy csatlakoztassa egy saját áramellátású USB hubhoz.

Gyakran a MacBookjaink nem vesznek el elegendő energiát a beépített USB hubokon keresztül, így az önellátó hub hozzáadása néha azonnal megoldja a problémát.

Ha a MacBook nem külső merevlemezt vagy flash meghajtót csatlakoztat, próbálja meg csatlakoztatni a tápkábelt a MacBook-hoz, majd csatlakoztassa újra a meghajtót. Ez a tipp gyakran cselez!

A kilökődés elutasítása

Egy másik gyakori ok az, amikor a meghajtót eltávolítás nélkül távolítja el. A meghajtó csatlakozóinak kihúzása helyett mindig végezzen biztonságos eltávolítást a külső eszközök kiadásakor.

Az opciók között kattintson a jobb gombbal a külső meghajtó ikonjára, és válassza az „Eszköz kiadása” lehetőséget.

Vagy egyszerűen húzza a meghajtó ikont a Kukába, és változtassa azt Kiadás szimbólummá.

A külső meghajtók alapszabálya mindig az, hogy kihúzás előtt le kell állítani, ki kell adni vagy más módon ki kell kapcsolni.

Ez a folyamat azt jelenti, hogy a szoftver a hardver előtt „kikapcsolja”.

A Tight Fit jó illeszkedés

Egy másik oka annak, hogy Mac nem ismeri fel a külső meghajtókat, a piszkos vagy laza kapcsolat a kábel, az USB-C multi-adapter, a Thunderbolt 3 vagy más csatlakozó portok között.

Tehát ellenőrizze a kábelt, a hardverkulcsot (ha használják), az esetleges további adaptereket és a számítógépeken és a meghajtón lévő portokat, hogy biztosan tiszta, tiszta, szorosan illeszkedjen és szorosan illeszkedjen egymáshoz.

Ellenőrizze, hogy a portokhoz csatlakozó kábel valóban csatlakozik-e. A laza kapcsolatok gyakran oda vezetnek, hogy a külső meghajtókat nem ismerik fel. Vagy akkor is, ha felismerik őket, véletlenszerűen, figyelmeztetés és felszólítás nélkül kapcsolódnak ki. Hasonló probléma a kopott vagy kopott kábelek, ezért ellenőrizze, hogy jó-e a kábel.

Ha hubot használ a kapcsolatokhoz, akkor lehetőség szerint próbálja meg közvetlenül csatlakoztatni a külső meghajtókat a Mac-hez - nincs közvetítő.

Ellenőrizze a Beállításokat

Néha az egyszerű dolgok sodornak fel bennünket. Tehát bármilyen komplex hibaelhárítás végrehajtása előtt nézzünk meg néhány beállítást.

Menj Keresés> Beállítások elemre.

Az Általános és az Oldalsáv fül alatt lásd a szakaszt "Az elemek megjelenítése az asztalon: (vagy az oldalsávon :)"

Most ellenőrizze, hogy a Külső lemezek és merevlemezek jelölőnégyzet van-e a mezőben. Ha nem, kattintson rá, hogy a külső meghajtó ikonjai megjelenjenek az asztalon.

A külső merevlemez nem lesz telepítve a macOS High Sierra vagy újabb verzióiba?

Amikor a Lemez segédprogramban van, nézze meg a bal felső sarokban, és keresse meg a Nézet lehetőséget. Kattintson a Nézet elemre, és kapnia kell egy lehetőséget az Összes eszköz megjelenítése lehetőségre.

Az NVRAM visszaállítása

Az NVRAM visszaállítása

Állítsa le vagy indítsa újra a Mac-et, kapcsolja be, és azonnal tartsa lenyomva ezt a négy billentyűt együtt: Opció, Parancs, P és R. Tartsa lenyomva ezeket a gombokat legalább 20 másodpercig. Úgy tűnhet, hogy a Mac újraindul.

Ha pedig a Mac bekapcsolásakor indítási harangot játszik le, engedje el a billentyűket, miután meghallotta a második indítási hangot.

Lehetséges, hogy alaphelyzetbe állítja a Rendszerkezelő vezérlőt (SMC.). Lásd ezeket a lépéseket: „Leáll-e a MacBook, amikor csatlakoztatja a külső merevlemezt?”

Futtassa a Lemez segédprogramot

Nyissa meg a Lemez segédprogramot, és ellenőrizze, hogy itt jelenik-e meg a külső meghajtó. Keresse meg a Lemez segédprogramot az Alkalmazások> Segédprogramok> Lemez segédprogramban. Ha megjelenik a meghajtó, de nincs csatlakoztatva, válassza a mount opciót, amellyel fel kell szerelnie a lemezt.

Az ellenőrzéshez kattintson a képernyő bal felső sarkában lévő Apple logóra, és válassza az About This Mac lehetőséget. Válassza a Tárolás fület, és ellenőrizze, hogy a meghajtó itt jelenik-e meg.

Ha nem, térjen vissza a Lemez segédprogramhoz, és válassza ki a külső meghajtót a bal oldalsávon.

Most válassza az Elsősegély lehetőséget, vagy ellenőrizze (javítsa) a lemezt. Ennek a folyamatnak meg kell találnia és kijavítania a meghajtó kisebb hibáit.

Jelölje be a Lemezformátum lehetőséget

Ha látja a meghajtót a Lemez segédprogramban, de nem tudta csatlakoztatni és használni, akkor lehet, hogy lemezformátum problémája van.

Nézze meg, hogy a külső meghajtója NTFS formátumban szerepel-e, ha igen, akkor a Lemez segédprogram törlési funkciójával szeretné újraformázni a meghajtót, és formázni exFAT, FAT, APFS (ha támogatott) vagy Mac OS Extended formátumban.

Nézze meg a rendszer adatait

Menjünk a Rendszerinformációk oldalra, és nézzük meg a Mac-hez csatlakoztatott összes USB-eszközt. Navigáljon a Apple a felső menüben> A Macről> Tárolás

További részletekért keresse fel a Apple menü> A Macről> és válassza a Rendszerjelentés lehetőséget a Mac-ről és operációs rendszeréről szóló információk alatt.

Terminál a mentéshez!

Ha a Rendszerinformáció felismeri az USB külső meghajtókat, de azok továbbra sem jelennek meg, próbálja meg leválasztani őket, majd a terminálon keresztül szerelje vissza a meghajtókat.

 1. Keresse meg a terminált itt Alkalmazások> Segédprogramok> Terminál.
 2. Miután megnyitotta, írja be a parancsotdiskutil lista

A diskutil list parancs alapvető információkat jelenít meg az összes elérhető kötetről és meghajtóról. Szóval jó parancs használni, amikor ellenőrizzük, hogy a meghajtók valóban csatlakoznak-e a számítógéphez.

Miután beírta a parancsot, megjelenik az összes lemez listája.

Keresse meg a címkével ellátott szakaszt / dev / disk_ (külső, fizikai).

A disk_ rész a fizikai lemez azonosítója, az aláhúzás pedig bármilyen szám vagy számjegy van hozzárendelve ehhez a meghajtóhoz - jegyezze fel az egész sort, beleértve a lemez szót követő számokat vagy számokat is.

Partíciózott meghajtók esetén egy „s” jel követi a lemez azonosítóját. Az „s” betűt követő szám a partíció számát jelenti.

Tehát, ha egy lemeznek két vagy több partíciója van, a teljes lemezazonosító a következőképpen néz ki:

 1. disk3s1
 2. disk3s2
 3. disk3s3

Most tegyen be egy másik parancsot a terminálba diskutil információ lemez_.Ügyeljen arra, hogy az aláhúzás helyett adja hozzá a meghajtóhoz rendelt számot vagy számjegyet.

Például a külső hüvelykujj-meghajtóm a / dev / disk4 (külső, fizikai) ezért beírom a parancsot diskutil énnfo disk4.Ez a parancs részletes információkat nyit meg a meghajtóról, beleértve a gyártó nevét, méretét, ha eltávolítható, és további tényeket.

Miután megállapította, hogy a meghajtót a rendszere ismeri, használja a Terminál parancsot a lemez kiadásáhozdiskutil kiadja a lemezt _.

Ne felejtse el az aláhúzás helyett használni a meghajtóhoz társított lemezazonosító számot. Miután végrehajtotta ezt a parancsot, írja be diskutil lista ismét, hogy lássa-e a lemezt a listáról.

Miután a meghajtó eltűnt, fizikailag távolítsa el a számítógépéről, majd helyezze vissza - remélhetőleg, a meghajtó a szokásos módon felcsatolható és működik.

A terminálparancsok nem működnek, vagy nem látják a „művelet nem engedélyezett” funkciót a macOS Mojave és újabb verzióiban?

Ha a Mac nem engedélyezi a terminálparancsok beírását és végrehajtását, meg kell adnia a Terminal alkalmazást teljes lemezelérés.

Kérjük, olvassa el ezt a cikket arról, hogy miként adhat hozzáférést a Terminal alkalmazásnak a teljes lemezéhez.

Leáll-e a MacBook, amikor csatlakoztatja a külső merevlemezt?

Ez akkor történik, amikor a merevlemez túl sok energiát vagy „helytelen” energiamennyiséget merít az USB-ről. A Mac SMC-je leállítja a számítógépet, hogy megvédje magát.

Ha ez gyakran előfordul, csatlakoztassa a meghajtót a saját áramforrásához, ha lehetséges, így nem szivattyúzza az áramot az USB portról.

Ha ez nem kivitelezhető (például a hüvelykujj-meghajtókhoz), próbáljon meg egy másik USB-portot, vagy adott esetben egy másik USB-kábelt. Ezenkívül állítsa vissza a Mac SMC-jét.

Az SMC visszaállítása

Ha az akkumulátor nem eltávolítható

 1. Állítsa le és húzza ki a hálózati adaptert
 2. Nyomja meg a Shift-Control-Option billentyűt a billentyűzet bal oldalán ÉS nyomja meg egyszerre a bekapcsológombot. Tartsa lenyomva ezeket a gombokat és a bekapcsológombot 10 másodpercig
  1. Ha rendelkezik MacBook Pro-val, Touch ID-vel, akkor a Touch ID gomb is a bekapcsológomb
 3. Engedje el az összes kulcsot, és csatlakoztassa újra a Mac számítógépet a hálózati adapterhez (dugja be egy konnektorba)
 4. Nyomja meg újra a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához

Ha az akkumulátor kivehető

 1. Állítsa le a Mac-et, és húzza ki a hálózati adaptert
 2. Vegye ki az akkumulátort
 3. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot 5 másodpercig
 4. Helyezze vissza az akkumulátort, és csatlakoztassa újra a Mac számítógépet a hálózati adapterhez (dugja be egy konnektorba)
 5. Nyomja meg a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához

Ellenőrizze a konzollal

Legtöbbünk számára az Apple Console alkalmazás zavaró listát jelent a naplózási üzenetekről és a mindennapi felhasználók számára értelmes hibákról. De baj idején a konzol valóban nagyon hasznos, főleg, ha nem tudja kitalálni, mi a fene folyik!

Dióhéjban a Console naplóinformációkat jelenít meg, amelyek segítenek Önnek vagy a szolgáltatónak a Mac-en jelentkező problémák elhárításában. A konzol nem oldja meg a problémát, de információkat nyújt a probléma diagnosztizálásához.

Soha nem volt könnyű dolgozni a Console-lal, de jó hír, hogy a macOS Sierrától kezdve az Apple újratanította a Console-t, hogy egy kicsit felhasználóbarátabbá, vagy legalábbis DYI technikusbaráttá váljon.

Tehát használjuk a Console-t annak ellenőrzésére, hogy az USB-port érzékeli-e eszközeit. Keresse meg a Konzolt itt Alkalmazások> Segédprogramok> Konzol.

A konzol segédprogram segítségével megtudhatja, hogy észlelték-e a külső USB-eszközöket, és vannak-e hibák. Mielőtt csatlakoztatná az USB-meghajtót, nyissa meg a Konzolt, és válassza a Hiba és hibák fület, majd csatlakoztassa a meghajtót, és nézze meg, hogy észleli-e az eszközét, vagy van-e hiba.

Ha a Konzol azt mutatja, hogy semmi sem történt, és nem jelenik meg hiba, akkor a problémája nem az USB-eszköz.

A külső meghajtók nagyon lassúak a macOS frissítése után?

Sok olvasó nemrégiben beszámolt arról, hogy a macOS Catalina vagy a Mojave frissítés után lassú problémák tapasztalhatók külső meghajtóikkal kapcsolatban.

Ha a külső meghajtókkal kapcsolatos problémák merülnek fel a macOS Mojave frissítése után, akkor a legjobb megoldás az SMC visszaállítása, majd a külső meghajtóhoz való csatlakozás.

Az SMC visszaállítása MacBookon

 • Az SMC visszaállításához kezdje a Mac leállításával.
 • Nyomja meg a Shift-Control-Option billentyűt a billentyűzet bal oldalán, majd nyomja meg egyszerre a bekapcsológombot.
 • Tartsa lenyomva ezeket a gombokat és a bekapcsológombot 10 másodpercig.
 • A 10 másodperc elteltével engedje fel az összes billentyűt. Ezután nyomja meg a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához.

Az SMC visszaállítása Mac Mini-n

 • Ha Mac Mini-t használ, egyszerűen kapcsolja ki a Mac-et.
 • Miután a Mac leállt, húzza ki a tápkábelt.
 • Várjon 15 másodpercet, majd dugja vissza a tápkábelt.
 • Várjon még 5 másodpercet, majd nyomja meg újra a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához.

Most próbálja meg csatlakoztatni a külső meghajtót, és nézze meg, hogy jobban reagál-e a Mac-jére.

Legyen egy harmadik fél

Sok Mac-felhasználó és -kedvelő javasolja a harmadik féltől származó Kext Utility alkalmazás használatát a külső meghajtók felismerésével kapcsolatos problémák megoldására. Azok az olvasók, akik nem tudták csatlakoztatni az USB 3.0 és 2.0 FAT és FAT 32 külső meghajtókat Mac gépeikre, futtatták a Kext Utility programot, és az USB-meghajtók újraindítása után működtek!

A Kext segédprogram Mac OS X 10.5 vagy újabb rendszeren fut. MacOS felhasználók esetén győződjön meg arról, hogy a legújabb verziót futtatta.

Csomagolás

Sajnos a Mac nem ismeri fel a külső meghajtókat. Ez örök problémát jelent, különösen miután frissítette Mac operációs rendszerét a legújabb macOS-ra vagy OS X-re. De jó hír, hogy jó néhány megoldás áll rendelkezésre ennek az ideiglenes problémának a megoldására (remélhetőleg csak erről van szó!)

Olvasói tippek

 • Ha hubot használ több külső meghajtóhoz, próbálja meg eltávolítani a hubot, vagy váltson egy másik (és újabb modell) hubra. Számomra, amikor a hubomat használtam, a meghajtóim nem jelentek meg vagy működtek. De amikor USB-n keresztül közvetlenül csatlakoztattam a lemezeket az iMac-hoz, minden rendben működött! Nem számít, mit tettem, a hub nem fog működni. Így vásároltam és telepítettem egy új, több portos hubot (saját meghajtású), és minden újra működik. FYI-ként ez a macOS Mojave frissítése után történt, és még az Apple támogatása sem tudta azonosítani a problémát, és nem tudta megmagyarázni, hogy a High Sierra-val együttműködő hub miért nem működött a Mojave frissítése után
 • Frissítenem kell a külső lemezem illesztőprogramját. Érdemes felvenni a kapcsolatot a külső meghajtó gyártói támogatási részlegével, és megtudni, hogy van-e frissítés az adott meghajtóra és az Ön által használt macOS vagy Mac OS X verzióra
 • Menj Rendszerbeállítások> Reflektor és törölje mindazok kijelölését, amelyek abban a listában megjelennek. Miután kipipálta az összes négyzetet, csatlakoztassa a külső meghajtókat. Miután felismerte a külső meghajtót (meghajtókat), térjen vissza a Rendszerbeállítások> Spotlight elemre, és állítsa vissza az alapértelmezett spotlight keresési beállításokra az összes négyzet bejelölésével
 • Megoldotta a problémát a Lemez segédprogram Beállítások menüjének megnyitásával és az „Csak olvasható képek megnyitása” jelölőnégyzet bejelölésével. Kiderült, hogy az USB-meghajtóm csak olvasható volt, mert natív formátumban NTFS formátumú. Ez a bizonyos preferencia ki volt kapcsolva, és megakadályozta, hogy a meghajtó még megjelenjen. Csak végezzen egy gyors formázást (ha semmi nincs a meghajtón, vagy semmi fontos), és minden rendben van
 • Ha megváltoztatta Mac rendszerének ikonjait, ahogyan a Trav tette, a megoldás viszonylag egyszerű, és magában foglalja az ikonok normálra váltását

Legutóbbi hozzászólások